Балет

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

chicaaa
В началото бе словото

Балет

Мнение от chicaaa »

Къде мога да гледам хубави танцови представления?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Пробвай в операта и в музикалния театър. :wink:
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

класическият балет е едно от елитарните удоволствия според мен... в Операта по едно време гатролираха от Болшой театър и най-евтиният билет беше 15 лв, но според мен е за предпочитане, пред това да слушаш как се дере Браян Адамс!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Малко са тези, които мислят като теб! :wink:
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Аз никога не съм гледала на живо професионален, класически балет, само самодейни школи, а много бих искала...Сигурна съм, че е много красиво... :roll:
Sempronia
В началото бе словото

Мнение от Sempronia »

И аз обичам елитарните удоволствия! :wink:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

И аз, но тогава пия Хенеси! :lol:
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Da BuzZ написа:И това не е много елитарно. Сред публиката има всякакви.Пътувам с трамвай 22 за към Красна поляна. На спирка "Народна опера" се качат мъж и жена. Ватмана - "Оооо, бат Митко, как сме? Сватбари ли бехме, я кажи. Намерихте ли го тоя Фигаро?" Оня - "Не уе. Ние "Сватбата на Фигаро" сме я гледали. Охо. Епа изгледахме я един път, а аз помислих, че е свършила по едно време и епа земах без малко да си тръгна." Тука як смях с ватмана :lol: :lol: "Ама жената нали е с мен. Тя следи там сценарий ли кво му се вика, либеро ли, либрето ли." Ватмана "Да ве. Сега на кво бехте." Оня - "Ммм кво беше?" Обръща се към жена си, тя нещо измърморва, тоя - "Да бе, верно. Италианката в Алжир ли, в Пакистан". Отново кретенски смях. Ватмана "Добре". Толкова авторитетно го каза, сякаш знеше всички опери на Росини и не само - целия Романтизъм, Социален реализъм, Сюрреализъм, Импресионизъм, Модернизъм и тн. до наши дни. Идва спирка "Централни хали" и оня си казва чао с ватмана "Аре. За утре нали ше сме при Жиката? Да не се скатаеш с ракията?"
Второто мероприятие повече им подхожда за класата мен ако питате. :lol: :lol: :lol: Дам, и такива вече пропълзяват в Операта.
вярно е това, но това са редки случаи - все пак, един такъв човек ще стъпи на опера или балет само веднъж... по някаква случайност, може и няколко пъти

от друга страна не виждам лошо да се съвместяват ракията и "елитарните изкуства" :lol:
chicaaa
В началото бе словото

Мнение от chicaaa »

тъй като известно време съм се занимавала с балет, това ми е едно от любимите изкуства. Миналата година дадох 40лв за Балшой театър. Бях очарована, обаче понеже това бяха едни от най-евтините билети, бях на последните редове и не се виждаше много от представлението. И ми се иска да видя и друг спектакъл, но по възможност за по-малко пари и за сметка на това от по-добри места :lol:
Та за това каква е публиката.....на балшой театър като ходих видях доста изтупани дами и господа, сред които беше и Милен Велчев. Сигурно и други "височайши особи" е имало, но не съм ги забелязала. Според мен не е за всеки този вид изкуство, най-малкото защото си е скъпичко удоволствие. МОите приятелки ми се смяха като разбраха колко пари съм дала, а не съм си купила с тях дрешки и джунджурийки. Хора всякакви...........
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Re: Балет

Мнение от Mushmul »

Възраждам тази тема от пепелта, понеже съм се заканила след 2 седмици да посетя "Лебедово езеро" в Операта и съм много ентусиазирана. :bounce: Има ли други любители във форума...гледам, че в темата не е писано от пет години. :lol:
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ми няма много фенове, струва ми се, ама няма лошо. Да ходят хората, да се ограмотяват, да не купуват подаръци за "Сватбата на Фигаро". А ти после разправяй как е минало - след "Черен лебед" вероятно интересът към въпросното произведение бележи немалък ръст. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Хъм, да, не се бях сетила за филма всъщност. Избрах си го понеже една приятелка участва и защото преди години го бях гледала и си спомням, че ми беше харесало.
Трябва тия дни да идем за билети, вчера се обадих на касата...жената никак не беше любезна, но поне успях да изкопча инфо, че все още има билети :)
These are crazy days...

Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Цена?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

М/у 10 и 50 лв. Трябва да идем на място за подробности кои места на какви цени точно са.
These are crazy days...

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”