Балет
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
вярно е това, но това са редки случаи - все пак, един такъв човек ще стъпи на опера или балет само веднъж... по някаква случайност, може и няколко пътиDa BuzZ написа:И това не е много елитарно. Сред публиката има всякакви.Пътувам с трамвай 22 за към Красна поляна. На спирка "Народна опера" се качат мъж и жена. Ватмана - "Оооо, бат Митко, как сме? Сватбари ли бехме, я кажи. Намерихте ли го тоя Фигаро?" Оня - "Не уе. Ние "Сватбата на Фигаро" сме я гледали. Охо. Епа изгледахме я един път, а аз помислих, че е свършила по едно време и епа земах без малко да си тръгна." Тука як смях с ватмана![]()
"Ама жената нали е с мен. Тя следи там сценарий ли кво му се вика, либеро ли, либрето ли." Ватмана "Да ве. Сега на кво бехте." Оня - "Ммм кво беше?" Обръща се към жена си, тя нещо измърморва, тоя - "Да бе, верно. Италианката в Алжир ли, в Пакистан". Отново кретенски смях. Ватмана "Добре". Толкова авторитетно го каза, сякаш знеше всички опери на Росини и не само - целия Романтизъм, Социален реализъм, Сюрреализъм, Импресионизъм, Модернизъм и тн. до наши дни. Идва спирка "Централни хали" и оня си казва чао с ватмана "Аре. За утре нали ше сме при Жиката? Да не се скатаеш с ракията?"
Второто мероприятие повече им подхожда за класата мен ако питате.![]()
![]()
Дам, и такива вече пропълзяват в Операта.
от друга страна не виждам лошо да се съвместяват ракията и "елитарните изкуства"
-
chicaaa
- В началото бе словото
тъй като известно време съм се занимавала с балет, това ми е едно от любимите изкуства. Миналата година дадох 40лв за Балшой театър. Бях очарована, обаче понеже това бяха едни от най-евтините билети, бях на последните редове и не се виждаше много от представлението. И ми се иска да видя и друг спектакъл, но по възможност за по-малко пари и за сметка на това от по-добри места
Та за това каква е публиката.....на балшой театър като ходих видях доста изтупани дами и господа, сред които беше и Милен Велчев. Сигурно и други "височайши особи" е имало, но не съм ги забелязала. Според мен не е за всеки този вид изкуство, най-малкото защото си е скъпичко удоволствие. МОите приятелки ми се смяха като разбраха колко пари съм дала, а не съм си купила с тях дрешки и джунджурийки. Хора всякакви...........
Та за това каква е публиката.....на балшой театър като ходих видях доста изтупани дами и господа, сред които беше и Милен Велчев. Сигурно и други "височайши особи" е имало, но не съм ги забелязала. Според мен не е за всеки този вид изкуство, най-малкото защото си е скъпичко удоволствие. МОите приятелки ми се смяха като разбраха колко пари съм дала, а не съм си купила с тях дрешки и джунджурийки. Хора всякакви...........
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Re: Балет
Възраждам тази тема от пепелта, понеже съм се заканила след 2 седмици да посетя "Лебедово езеро" в Операта и съм много ентусиазирана.
Има ли други любители във форума...гледам, че в темата не е писано от пет години. 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ми няма много фенове, струва ми се, ама няма лошо. Да ходят хората, да се ограмотяват, да не купуват подаръци за "Сватбата на Фигаро". А ти после разправяй как е минало - след "Черен лебед" вероятно интересът към въпросното произведение бележи немалък ръст. 
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Хъм, да, не се бях сетила за филма всъщност. Избрах си го понеже една приятелка участва и защото преди години го бях гледала и си спомням, че ми беше харесало.
Трябва тия дни да идем за билети, вчера се обадих на касата...жената никак не беше любезна, но поне успях да изкопча инфо, че все още има билети
Трябва тия дни да идем за билети, вчера се обадих на касата...жената никак не беше любезна, но поне успях да изкопча инфо, че все още има билети
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка: