Английска филология 2

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
sagrat_cor
В началото бе словото

Мнение от sagrat_cor »

Здравейте колеги,

Първо искам да успокоя новобранците и да им кажа, че следването не е страшно и унищожително, но се изисква постоянство и мислене. Съгласете се, че това все пак е висше образование и не може, а и не би трябвало, да ви бъде лесно. Общо взето всичко зависи от вас самите и вашето желание да се развивате на много нива (защото филологическото образование дава именно тази възможност). Можете разбира се да избутате криво-ляво, но пък моят съвет е да вземете колкото можете повече, не толкова заради дипломата, която ще получите, а най-вече заради вас самите и вашето лично израстване. В АФ никой нищо няма да ви налее в главата, трябва сами да се погрижите за това.

На онези, които се чудят какви пътища за професионална реализация им се отварят, отговорът е много, но това отново зависи от личната нагласа и способности. Макар че мнозинството от моите колеги наистина работят като учители, голяма част са намерили призвание и реализация в други сфери. Много от тях успешно работят като преводачи и журналисти, други заемат високи длъжности в представителства на големи международни компании, има такива, които отидоха в Европейския парламент, изобщо възможностите са много.

Дерзайте!
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

I'm Back. Russ be Praised! :D

A най-добре да се замислите и да комбинирате с нещо. Не че не си харесвам специалността, все пак ми беше 2 избор, но общо взето като изключим факта, че АФ звучи внушително, избора се свежда до преподавател или преводач. Има една хубава магистратура де "Гранични изследвания", ако не се лъжа и "Приложна лингвистика", в случай че ви влече. На новодошлите: Добре дошли в Английска филология и не забравяйте, че си имаме форум:
http://www.afeasbg.com/lit

Има доста книги в PDF формат и някои развити въпроси по Лингвистичен дебат. С малко късмет скоро ще бъдат качени и други полезни работи.

п.с. Дръжте се за Багашева, че без нея сте за никъде. Добре, че е тя :lol:
http://www.afeasbg.com/lit/

Форумът на Английска филология! :D
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Това за Багашева не го зацепих, какво имаш предвид? :roll:
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Ами просто е един от най-свестните преподаватели и на нея може да се разчита за всичко и ни е помагала не един път. Бе дръжте се за Багашева като ви казвам. 8)

FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Прието.
Мерси за съвета, правим го!
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

п.с. Дръжте се за Багашева, че без нея сте за никъде. Добре, че е тя :lol:[/quote]

Освен да потвърдя,друго няма! 8)
The empires of the future are the empires of the mind.
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Трети курс.
5-ти Декември Text Linguistics.
14-ти Декември Semantics
Toва са контролните срещи на тоя етап. Готови ли сте?

Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

'Готови" е силно казано,да кажем,че има време все още...
Как сте със Семантиката,колега? :) 8)
The empires of the future are the empires of the mind.
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Имам всички лекции, доколкото знам няма разлика с упражненията. Остава само да се научат. 8 лекции....3 дена. След 8-ми като почна тамън за 14 ще съм МЕЧ 8)

Виж за Text Linguistics и Господ не може ме спаси :lol:

Initial_D
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Initial_D »

Даммм..аз съм още една свежа мръвка!Кой ми разправяше че да си студент било супер лайфаджийско...гаври са си правили хората с мен!Засега изобщо не е така почнаха ни още от първата седмица...супер гадно ми беше...ма кво да се прави хванал съм се на хорото ще трябва да го играя!!!Ако трябва да изреждам негативното у мен към университета ще трябва да ме баннат за цяла вечност..ма всеки с мнението си!Усетих че хората в ректората са много склони към това да те изпортят и да си спасят собствената кожа...егати егоистите...а човек си мисли че като станеш студент "детинщините" (не детското да отбележа защото то е за предпочитане да не се губи) ,изчезват!Да ама не!Нищо чудно да ми забият нож в гърба по някое време..
Намерих си поне дружки от моя калибър ..умерени лайфаджии..хехех...ЗУБЪРИТЕ ДА МРАТ..още от училище не съм ги обичал..ма те са си такива егоистични к*****та...
Съжалявам за оф топика ма си казах първите впечатления..донякъде!Аре здраве братлета и няма да се претоварвате в учене ей! :wink:
Need I Remind You Where I Come From?
Изображение
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

Initial_D написа:Даммм..аз съм още една свежа мръвка!Кой ми разправяше че да си студент било супер лайфаджийско...гаври са си правили хората с мен!Засега изобщо не е така почнаха ни още от първата седмица...супер гадно ми беше...ма кво да се прави хванал съм се на хорото ще трябва да го играя!!!Ако трябва да изреждам негативното у мен към университета ще трябва да ме баннат за цяла вечност..ма всеки с мнението си!Усетих че хората в ректората са много склони към това да те изпортят и да си спасят собствената кожа...егати егоистите...а човек си мисли че като станеш студент "детинщините" (не детското да отбележа защото то е за предпочитане да не се губи) ,изчезват!Да ама не!Нищо чудно да ми забият нож в гърба по някое време..
Намерих си поне дружки от моя калибър ..умерени лайфаджии..хехех...ЗУБЪРИТЕ ДА МРАТ..още от училище не съм ги обичал..ма те са си такива егоистични к*****та...
Съжалявам за оф топика ма си казах първите впечатления..донякъде!Аре здраве братлета и няма да се претоварвате в учене ей! :wink:
Коя група си? :)
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Странно, или си нацелил много кофти хора накуп или е в набора проблема - при нас хората са много свестни.
----

Да попитам колегите от горните курсове: някакви спомени от контролното по Фонология първи семестър 2-ри курс? При Димитрова сме :)
Initial_D
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Initial_D »

Определено не е в набора...да видиш какво идва след нас!Значи проблема е другаде!
Need I Remind You Where I Come From?
Изображение
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Wisp написа: 14-ти Декември Semantics
Опалянка, туй го бях забравил. Ще седна на 13ти да прочета малко :oops:

Инак на 5ти правих "Reinventing English Discourse Analysis For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan".
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Лорд Носферату написа:Инак на 5ти правих "Reinventing English Discourse Analysis For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan".
Кво е тва бе :shock:
кажи плс че се шегуваш :shock:
Заключено

Обратно към “ФКНФ”