Стипендии

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

ana
В началото бе словото

Стипендии

Мнение от ana »

Как става класацията за стипендии за всеки факултет е обща или за всяка специалност отделно?
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

Има вече тема за стипендиите.Естествено ,че е за всяка специалност и факултет отделно
House MD, 03x02: I’m as happy as a pig in poop
ana
В началото бе словото

Мнение от ana »

Така се получава неравнопоставеност - защото в различните специалности на един и същ факултет, средният успех е различен, и някой с по нисък успех от друг ще взема стипендия, само защото са различни специалности!?
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

Да,знам ,но това е положението,ще свикнеш :)
House MD, 03x02: I’m as happy as a pig in poop
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Естествено, че не е глупав въпросът, тъй като преди няколко години това разделение по специалности го нямаше.

Ама равнопоставеност по нито един от двата начина не може да има. В единия случай едните са прецакани, в другия случай са другите. Но това е положението. Който иска стипендия и е в някоя "по престижна" специалност, ще се пъне за висок успех и това е.
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Da BuzZ написа:Стига говори простотии. Иййй тая информатика и компютърни науки с вашите претенции. Все вие сте прецаканите. Сори батка. Това е положението! Не може да се уеднаквяват специалности като няма нищо общо. Ами по тая логика аре цялото СУ да беше в една класация. Са сетиш, че затъпяваш, ама ще си толкова затъпена, че няма да успееш да се сетиш. :lol: :lol: :lol: :lol:
Кой говори за претенции тук? Аз, ако толкоз се натисках за стипендия, едва ли щях да запиша тази специалност. Но пък и, който си го може, успява и взима стипендия. Не е като да не я дават хич пари. Пък и за някои факултети е абсурдно да се приравняват специалности, които нямат нищо общо.
Досега не е измислена система, при която никой да не е ощетен. Едва ли и ще измислят, поне не в близките десителетия...
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Re: Стипендии

Мнение от Joker »

Da BuzZ написа: Това да не е класацията на Гуранов? ...
Ее, хич не го харесваш тоз пич! Какво ли ти е направил? Прилича ми на провален бизнес-план... :wink:
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

не знам за какво се карате, но действително не е справедливо в една специалност да взимат стипендии студенти с успех 4 и нещо, а в друга с 5.50-5.60 примерно да не взимат. въобще защо е позволено с успех над 4 да може да се кандидатства :shock: според мен трябва да е по-висок.
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

:lol: :lol:
ХОХО! сега Приложната Математика ще изядем хляба на разните му там умници от КН СИ и т.н. :twisted:
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Da BuzZ написа:
Victoria написа:Кой говори за претенции тук?
Точно ти.
Отдела работи по изключителен начин и да чукна на дърво, да запазят така класиранията. Парите не са кой знае колко, но това въобще не ме интересува. По-яко е да гледам как се нервят такива като тебе пред листите с класациите. :twisted: :twisted: :twisted:
Малиии как умирам от яд, че най-вероятно няма да взимам стипендия. О, леле, лошо ми е, как може такова нещо, ооо...
:roll:
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Е, хора не се нервете толкова! Ще почакаме пък ще видим какво ще излезе в крайна сметка.
Като птичка в небесата :)
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”