ФЖМК (преименувана от Журналистика)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Блъди Роуз,
На упражненията по ТЖМ в общи линии се дискутира проблемът, зададен в темата. Има човек, който подготвя някаква презентация (не е нужно да е дълга, просто като встъпление - така или иначе не носи бонус точки нито на отбор Ябълка, нито на Черешка и няма абсолютно никакво отношение към изпита) и след това си споделяте мнения, впечатления... Просто разговор, като Алфандари участва доста активно.

По социология май темата за войната влезе в конспекта миналата година на мястото на Насилие и еротика в медиите, която също беше страхотна. Не сме пренаписвали историята, във всеки случай, била съм права, че рейнджа от активитийс се разширява с всяка изминала година.
И, между другото, хареса ми формулировката за логичното обяснение на това защо хората се самоубиват. Ако можете да ми кажете къде е логиката... :? Аз затова се кефя на социологията като наука - може да обясни съвършено необясними неща :lol: :lol: :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
milka
В началото бе словото

Мнение от milka »

Въпросът ми е към Търговец на кристал:Кога студентите по журналистика почват да работят,съчетавайки го със следването?
Имам предвид работа във вестник или радио,а не в заведение.
Аватар
plami6666
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от plami6666 »

Когато намерят какво да работят :evil:
blq blq blq dryn dryn dryn...
http://plami-plamster.blogspot.com
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Плами - право в целта. Плюс това добавям - ...и когато решат.
Аз съм трети курс и все още не съм решила, макар че имах възможности още в първи курс.

Проблемът с работата е един леко порочен кръг - ако искаш да си учиш съвестно и да ходиш редовно на лекции и т.н.т., ако искаш просто да си студент, ще ти е много трудно да работиш. Ако обаче искаш да работиш, след като завършиш, трябва да имаш някакъв стаж. Този стаж можеш да натрупаш само по време на следването. Е, кажете ми, каква е логиката... Аз пък може да искам да уча, точно за да си намеря хубава работа, а не да си намеря хубава работа, само ако НЕ съм учила. За всяко нещо си има време. Но това вече са си философски разсъждения, вярвам, че отговорът на въпроса ти е в първия абзац.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Nuc
От дъжд на вятър

Мнение от Nuc »

37 blok sym :) nai-posle sh jiveq v tapite ob6tejitiq :)
Bloody_Rose
В началото бе словото

Мнение от Bloody_Rose »

Търговецът на кристал, мерси за отговора на въпроса ми за упражнението по теория на ж. Беше ми много полезно

Упражнението мина доста добре според мен, а и Алфандари май остана доволен :)
А имам и още един въпрос - по Бълг. и стилистика кое е по-изгодно: курсова работа или изпит?
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dani »

Nuc написа:37 blok sym :) nai-posle sh jiveq v tapite ob6tejitiq :)
честитооооо!!!!
Аватар
Pun1sher
Пишете, о, братя

Мнение от Pun1sher »

Aлфандари кърти мифки
Whatever, Whatever, I'll Do What I Want !!!
Изображение

http://spoilerslost.blogspot.com/
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Bloody_Rose написа:Търговецът на кристал, мерси за отговора на въпроса ми за упражнението по теория на ж. Беше ми много полезно

Упражнението мина доста добре според мен, а и Алфандари май остана доволен :)
А имам и още един въпрос - по Бълг. и стилистика кое е по-изгодно: курсова работа или изпит?
Сори, че си забавих отговора, бях извън страната (да ви кажа, това Петербург е голяма работа... ще пускам снимки по някое време).

По темата - курсова, ако успееш да се вредиш. Със сигурност е много по-добре.
В края на ноември
Аватар
Nuc
От дъжд на вятър

Мнение от Nuc »

то там квото и да направиш се е зле :) опрелено най-антипатичния ми предмет от всичките :) не че другите са голяма забава де...
Аватар
milka
В началото бе словото

Мнение от milka »

Търговец на кристал,ти,оказва се,си голяма пътешественичка!
Кога имаш време и за учене?
Има ли програми за обучение на разменни начала с други университети?
Има ли официално обявяване на такива места и възможности или всеки сам търси и открива?
/Дано въпросите ми не са прозвучали завистливо./
Аватар
milka
В началото бе словото

Мнение от milka »

Прочетох текстовете за Петербург.Вълнуващо,но много кратко...
Ще е интересно да пишеш още.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Четкаджии :lol: Останалите текстове са готови, просто в момента нещо не мога да качвам снимки, а то без снимки няма смисъл, особено единият. Както и да е, това са все още мизерни опити за подреждане на мисли, вярвах, че са ги прочели точно 3ма души. Вероятно ти си четвъртата :wink:
Вярно е, че пътувам много, от началото на май едва сега, реално, съм си седнала на задника за повече от 15 дни, но имай предвид, че колкото и да се кефиш на подобна възможност, трябва да обмислиш и факта, че когато пътуванията съвпадат със сесиите, се получава лек шаш. Не съжалявам, обаче.
На въпроса ти за заминаването в странство - въпросите ти не звучат завистливо, а и едва ли има за какво да ми завиждате. Това, че аз съм си открила своето място тук, означава, че вие със сигурност също ще го откриете, но то, вероятно, ще бъде другаде.
Истината е, че никак, ама никак не съм запозната с програмите за кандидатстване, знам само Socrates/Erasmus, по която съм тук. А и за нея не знаех, до момента, в който не видях обявата и не реших, че заминавам. Огледай се на таблото до Ичева в началото на март, тогава трябва да пуснат новия конкурс. Впрочем, не знам дали съм ви разправяла, но бях твърдо решена, че отивам в Полша и това е :D , още повече, че човек, в чиято преценка вярвам, ми беше пожелал да ида в Полша точно месец, преди да видя обявата. А как се озовах във Финландия е въпрос на уеб-браузър, сантименти и астрология, ако щете, вярвайте. Следващият път ще ви разправям, ако съм пропуснала, ама стана дълго, дано съм ти отговорила на въпроса.
В края на ноември
Аватар
milka
В началото бе словото

Мнение от milka »

Благодаря за информацията за Еразъм.
Не беше четка-четеш се леко.
Сигурно много ще се изложа,но не знам какво е снукър.
Желая ти още много вълнуващи пътувания.
Аватар
Xpu100
От дъжд на вятър

Мнение от Xpu100 »

Ха здравейте и от мен :roll: Първокурсниците се увеличихме с още един :) Алфандари наистина се оказа точен, макар че доста го поохулих в началото, признавам си. Но на упражнението беше много забавно - доста добра дискускийка се получи. Колкото до БЕС - изпит рулз! Нещата са доста лесни, ама ги обясняват много кофти, т.е. по-лесно е да направиш поставената ти задача, отколкото да я обясниш...но карай :)
Първият месец беше доста обещаващ, дано следващите оправдаят очакванията :) Жалко само, че соц. психология е толкова рано, иначе според мен е най-интересният предмет за 1 семестър...Как мислите?
:wink: Айде до после, отивам в лекции на русенския университет да ги видя как са :D
'Всеки може да намаже жена с ягоди и сметана, бъди БЪЛГАРИН... намажи я с боб, чорба и люти чушки!
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”