~

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

impure_blood
От дъжд на вятър

~

Мнение от impure_blood »

има ли любов без страст? (интимна любов говоря) и ако да, това ЛЮБОВ ли е?
Нещо интересно - "страстта е унищожителна, ако не унищожи, сама изчезва" (Моам) - съгласни ли сте?
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Хм...Бе,Марти, от къде ги копаеш такива? :lol:
Страстта все някога изчезва...За мен в известен смисъл страстта е интересът, предизвикателството на другия към теб. Но те пък не са ми основание за любов, защото когато се опознаем за едни 4-5-6 месеца заедно, въпросната страст/тръпка вече не е толкова силна. Но тогава пък вече я има близостта, доверието, изграденото досега заедно ...Не мога да си позволя да напусна някого, само заради това,че няма вече страст, когато правим секс...Обикновено като мине страстта, съм твърде привързана, за да мога да си тръгна.И обичам, без страст, а с едно пълно доверие и отдаване.Но това е за жените, по-конкретно за мен. Мъжете май мислят по-различен начин. ..Знам ли?
Иначе страстта е унищожителна,когато е само страст.Ако има и любов, се случва по-горното...Според мен. :roll:
Аватар
chocolatt
В началото бе словото

Мнение от chocolatt »

аз съм абсолютно 1000% съгласна с Crematory! страстта е само в началото, но след това също е хубаво ако двамата съумеят да запазят всичко останало! за мен страстта е много важна, но тя почти винаги си отива рано или късно, но въпреки това връзката може да бъде хубава...но товааааа май не винаги важи ако си на 20.
връзките където страстта е основна неизбежно приключват щом тя изчезне. общо взето всичко е строго индивидуално (както винаги) :)
To be yourself is all that u can do...
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Абе, Марти, къде ги измисляш такива бе? :wink: :wink:
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

връзките където страстта е основна неизбежно приключват щом тя изчезне.
е, нали в началото е най-вече поривът, интересът към другия, т.е. (според терминологията на Крем) СТРАСТТА... ? отначало рядко има привързаност и доверие.. или това е тогава, когато едно приятелство прераства в любов (за което още не знам дали е възможно и какво всъщност представлява това "явление")
А пък, Жорко, вместо да се чудиш откъде ги измислям, вземи си дай мъжкото мнение :) :P
Аватар
chocolatt
В началото бе словото

Мнение от chocolatt »

имам предвид такива връзки където впоследствие НЕ възникват привързаност и доверие :) затова казах когато страстта е основна. познавам двойки чиято връзка се основаваше на чист секс, но в един момент дори това омръзва :roll:
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

ама имаше ли физическо привличане, т.е. желанието да правиш секс точно с този човек.. или само ей така, колкото да правиш секс с някого? защото ако е второто, страст ама съвсем не е задължителна :)
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

аз съм имала връзка, която си беше чист секс , но и двамата се искахме - в смисъл и двамата искахме секса един с друг. Е жестоко беше :lol: Вярно - само два месеца, ама какво толкова, когато страстта изчезна ( от моя страна :D ), си останахме много добри приятели. Нямаше драми с разбити сърца, ревове и прочие елементи на края на една връзка. Сега като се виждаме с него, пак му се иска ( то и на мене понякога :oops: ), но успявам да се сдържа :lol:
Аватар
chocolatt
В началото бе словото

Мнение от chocolatt »

и аз имах подобна връзка, тя свърши за един месец, но по други причини, сега сме приятели но като се видим всеки път прехвърчат искри...
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

като по филмите............. страшни сте :)
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Марти, ако излезеш малко от нета, току-виж и на теб ти се случило нещо подобно :D
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

ауч, почти ме заболя :), но пък *поклон* за точните слова. Обичам такива хора ;)
а иначе, като приключи КСК даже смятах да си спирам нета :lol:
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

impure_blood написа:ауч, почти ме заболя :), но пък *поклон* за точните слова. Обичам такива хора ;)
а иначе, като приключи КСК даже смятах да си спирам нета :lol:
Да бе...що ли си спомням едни такива твои думи "Смятам да уча..." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Спокойно! И за нет ще има време, но да го спреш...ъъ..не вервам! Просто може да си разнообразяваш деня примерно с нещо друго. Аз сега така мисля да направя и да ме няма два дни, може би три...ще видим.
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Re: ~

Мнение от united_colors »

impure_blood написа:има ли любов без страст? (интимна любов говоря) и ако да, това ЛЮБОВ ли е? - За да има любов, трябва да има страст, нещо което да те побърква и , от което да те побиват тръпки! Сега... не винаги физическият контакт е задължителен, за да те побърква някой... поне за начало, но пък ако физическият контакт все не се осъществява, май пак има нещо гнило...
Нещо интересно - "страстта е унищожителна, ако не унищожи, сама изчезва" (Моам) - съгласни ли сте? - Съгласна съм, а понякога първо унищожава теб, после се самоунищожава
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: ~

Мнение от Kristo »

Ами мисля си, че е възможно да има любов без страст... както има връзки без секс... Но те се базират на някакви други ценности...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”