Английска филология 2

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Английска филология 2

Мнение от Crematory »

Стара тема
Английска филология 1

Заключих я , понеже стана твърде дълга. Вече можете да споделяте и задавате въпроси в тази.
Unknown
В началото бе словото

Мнение от Unknown »

е, колеги, как ви се струва началото ?

Като гледам матеряла определено е на доста по-високо ниво от това с което досега съм се занимвал, а и доста серюзно четене ще пада. Ама ще се оцелее. :wink:
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

Аз още се чувствам омотана :) Но ще свикна де. Като се замисля, че и в Рекората се ориентирам вече :) Миналата седмица изтървах четвъртъка и петъка заради непредвидено неразположение свързано с окото ми. Сега ще замола някой от 2-ра група да благоволи да даде на нуждаещата се Цветка каквото там трябва от лекциите :) Много ша ва обичам, да знаете, и ще направя същото за вас когато се наложи ( а то ще се наложи, вервайте :P ) Айде сега лягам, че утре път ме чака! Целувки
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

Знам, че въпросът ми може да прозвучи тъпо и вероятно е задаван хиляда пъти...Но наистина ме интересува!!!
Тази година ще кандидатствам и като цяло главата ми е гръмнала!! Това, което установих обаче е, че от всичко най-много ми се учи именно английска филология, това е нещо, което наиситна ще уча с желание!!! Но както знаем не само меракът е важен...Не искам просто да уча, а да знам, че ще имам реална реализация след това и съответно добре платена работа...
Сега, въпросът ми е следният - освен да стана учителка имам ли РЕАЛНИ ДРУГИ сфери на реализация? Много бих се раздвала на изчерпателен отговор!!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Хахахаха, извинявай, но въпросът е глупав. Защо всички мислите, че с филология се става САМО учител. Възможностите са много отворени, зависят и от магистратурата, която ще избереш. Леля ми е завършила английска филология, в момента е мениджър на човешки ресурси в световна компания за България. Една от шефките ми също е с английска филология и работи в сферата на човешките ресурси. Можеш да станеш преводач, журналист. Въобще пътят ти с хуманитарна специалност като филологията е много отворен. Ти първо хубаво си помисли дали искаш каквато и да е филология, защото е много тежко. Не се учи само език ( а и само еизк да беше , то какви простотии за него се учат, не е истина), учи се литература, история , латински и куп ненужни, но усложняващи живота предмети. То навсякъде е така, но има специалности, при които следването протича много по-леко от филологиите. Така че хубаво си помисли.
Успех.
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Ми доста време се чудих за подходящ израз. Трудно ми е да обобщя впечатленията си само в една сентеция, като същевременно да ги съчетая с очакванията за бъдещето. Все пак, намери се чудесен израз, който да отговаря на посочените критерии - "ше ни се е*е мамата"!!!
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

Crematory, Благодаря за отговора на въпроса ми, наистина се радвам да го чуя. Факт е, че повечето хора, вкл. и аз, свързват филологиите именно с учителстване, надявам се, че наиситна има и други перспективи за реализация, защото определено бих желала да следвам това. Трудността на обучението не ме плаши, попринцип ако се учи нещо с желание колкото и да е тежко се научава и обратното съответно.
И понеже казваш, че има специалности, при които следването протича много по-лесно от филологиите , искам да те питам кои визираш? Аз лично мислех, че всичко основно зависи от личните умения и склонности, но изглежда не е така?
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

FeverNew написа:
Ми доста време се чудих за подходящ израз. Трудно ми е да обобщя впечатленията си само в една сентеция, като същевременно да ги съчетая с очакванията за бъдещето. Все пак, намери се чудесен израз, който да отговаря на посочените критерии - "ше ни се е*е мамата"!!!
Аз тази година завърших АФ и мога само да кажа, че изразът е повече от подходящ :lol:
Cattle die and kinsmen die,
thyself too soon must die,
but one thing never, I ween, will die, --
fair fame of one who has earned.

Изображение
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Леле майко... :shock:
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Аватар
Aerven
В началото бе словото

Мнение от Aerven »

хех, мн окуражаващо, колега :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: аз и без това от сега заспивам на лекциите :oops: :roll:
Спрях да се моля на Бог, когато осъзнах че се моля на себе си.
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Колеги, спокойно, оцелява се :wink: Важното е да не оставяте цялото четене за сесията, особено по литература. Успех! :wink:

Изображение
Аватар
TheGreat7
Танцуващия с клавиатури

:)

Мнение от TheGreat7 »

АФ рулира! Не знам при другите специалности как е, ама след всичко, което съм чувал, при нас нещата вървят повече от добре до момента(за нататък не знам - заек съм... не особено ориентиран) :lol: По-здрави 8) П.С. Форца Багашева! :wink:
The harder you fall, the higher you bounce...
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Багашева rules :D

Изображение
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

Nattefrost написа:Багашева rules :D
Голяма сачма е! :lol: Евала.
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
Аватар
BBC
В началото бе словото

no title

Мнение от BBC »

Na Nattefrost 6te i byde dosta F R O S T Y v Oslo, no pyk pone se e diplomiralo momi4eto, CONGRATS i ot men.

Za va6a informacia, Nattefrost su6to be6e skusana (reznata, srqzana whatever) na durzaven, taka 4e da ne vi se pravi na mnogo golqma tarikataka i da vi razpravq 4e e lesno.

Nqma ni6to lesno!

Lesno e da si naduhan hubavo e da ima6 samo4uvstvie
vyv English Studies vsi4ki sme VIP......

dokato ne se qvite na dyrzaven pri Mira i Shubi.

Those two will teach you a lesson.

:)

Mnogo moi kolegi mianaha 6tot im se padnaha lesni vyprosi, no vse na nqkoi trqbva da se padnat i gadnite.

Dano imate pove4e kusmet ot men 4e taka me zabiha, napravo 6tqh da po4ina.

Durzavnite sa na kusmet.
Заключено

Обратно към “ФКНФ”