Да спрем тютюнопушенето в Университета !!!

Това е разделът за Студентски съвет. Неговите членове се избират по факултети. Тук ще ви обясним как да кандидатствате с ваш проект и как да спечелите финансиране за него. Също така ще се опитаме да даваме подробна информация за всеки един проект, по който СС работи. Клубовете са специализирани студентски общности по интереси.

Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta

Публикувай отговор
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

МнениеПуснато на: Съб Юни 03, 2006 5:16 Заглавие:
kokteil_molotow написа:
1 компромис винаги се прави от двете страни

Какъв компромис?
Няма и толкоз. Twisted Evil
докато няма компромис, нищо няма да се промени и няма да има удовлетворени .факт.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
демократ
В началото бе словото

Мнение от демократ »

Вярно е, че няма средства. Аз лично съм пушач и съм доста пристрастен и ми е трудно да издържа дълго време без цигара. Но нека се замислим обективно за нещата. Че пуша и си вредя сам - това си е мое решение, аз го правя и вкъщи и на дрги места. Ако ставаше дума за пастички, които цапат коридорите щяхме да намерим решение - едните ще отстъпят другите и ще си стиснем ръцете, но щом става дума за това, че против волята на някого, бил той дори и един ние, пушачите, вредим на здравето на непушачите създава казус, който може да се реши с отстъпка само от едната страна и може би отстъпка от УС. Нека се определят места само за пушачи в сградата, от където не минава основния поток от хора. Самата сграда на Ректората (само там съм бил не знам за другите) е така устроена, че има малко подобни места, които да позволяват подобно нещо. От друга страна пушачите също сме хора и през зимата примерно е неприятно да излизаш да пушиш, но ако ставаше дума само за моето здраве щеше да ми е все едно, но щом чрез пушенето си вредя на околните - по-добре да има отстъпка само от едната страна и в последствие да се търсят решения къде да може да се пуши. Все пак не става дума за пастички, или?
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

През зимата... Тъкмо. Излизаш на чист и прохладен въздух. По-вреден ли е от дима дето го смъркаш?
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

За мен решение на проблема е намирането на спонсори,които да подпомогнат за създаване на вентилирани помещения .
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

А тези пари да се внесат в нещо по-смислено.
Аватар
демократ
В началото бе словото

Мнение от демократ »

nightwish написа:За мен решение на проблема е намирането на спонсори,които да подпомогнат за създаване на вентилирани помещения .
за мен това също е най-доброто решение на проблема, но докато се намерят тези средства трябва да помислим за здравето на тези, които ни псуват в момента и да се съобразим с тях... ако ме разбираш правилно.. христиЕнско е.. 8)
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

демократ написа: трябва да помислим за здравето на тези, които ни псуват в момента и да се съобразим с тях... ако ме разбираш правилно.. христиЕнско е.. 8)
За това въобще няма спор.
докато се намерят тези средства
Аз не знам въобще някой да е търсил.И не мисля,че е трудно.Занимавам се с една благотворителна организация и затова мога да кажа,че винаги,стига да има желание и упоритост,могат да се намерят пари за някоя кауза.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
демократ
В началото бе словото

Мнение от демократ »

nightwish написа: Аз не знам въобще някой да е търсил.И не мисля,че е трудно.Занимавам се с една благотворителна организация и затова мога да кажа,че винаги,стига да има желание и упоритост,могат да се намерят пари за някоя кауза.
Ето ти вече един сериозен проблем! Искат да спрем да пушим в университета, а не дават пасващо предложение. Аз лично съм готов да пуша 2-3 месеца навън докато инсталират подобни системи, стига само да се поразтърсят за пари. Предполагам няма да струва и толкова много.

Питаше как се създавали подобни студентски партии - ето така :) група студенти се обединяват около някакви идеи, които защитатват и продължават в бъдеще да турсят решения за следващите проблеми заедно. Как можеш да убедиш 60 човека в нещо, ако всички са независими, а ако още преди избирането на едно мнозинство в СС хората с анаясно какво ще правят... тогава е съвесем различно...
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

демократ написа:Искат да спрем да пушим в университета, а не дават пасващо предложение.
Са сетиш. Точно това е идеята.
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Студентски съвет не е обсъждал темата, но ще излезе със становище. Опитите за осъждане на пушенето бяха спрени от мен и други колеги пушачи. Аз лично спрях цигарите, но знам какво е! Затова трябва да се обсъди деликатно, а не да се води безмислена полемика! Веднага щом се обсъди и има становище ще го има на сайта на Съвета...
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

аз никога не съм пушил но много ме възбужда цигарения дим така че не ми пречи :lol:
иначе чистачките също пушат не са само студентите
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Аватар
xapa/\aMnu
В началото бе словото

Мнение от xapa/\aMnu »

аз уча в УНСС и до сега там не съм видял някой да запали цигара вътре в сградата на университета. има си една градинка точно по средата на унито и там се пуши по време на почивките. когато се явих на кандидатстуденските изпити в СУ останах много изненадан от факта, че се пуши в сградата на Ректората. лично според мен това се е превърнало в нещо като традиция в университета, много лоша традиция. изключително неприятно е да влезнеш в най-престижния университет на България и вътре да мирише на пепелник (аз лично съм пушач, но не одобрявам пушенето в обществени сгради). ето например в УНСС проблемът е решен отчасти и с кафенето, намиращо се в сградата на университета, на всеки 10 метра има табела "Забранено пушенето", които от части вдъхват някаква доза респект у студентите (колкото и да е малка тя). а относно идеята за санкциите - наистина не е лоша. нека няколко студенти да пострадат, да се разнесе слуха за реалната опасност от глоби (лично според мен глоба от 20 лева е нищожна) и ще видите как ще намалее броят на смелчагите, които биха запалили цигара Ректората!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Кеф, преди време повдигнах тази тема, но без отклик. Има някои практически задачки, които може да придвижат проблема:
1 - Според закона за здравето Ректорът трябва да определи добре проветрявано помещение за пушачи. Такова още не е определено. Действайте в АС!
2 - Да се удържат глоби от заплати и стипендии е доста ефективно, но помислете ак да стане практически приложимо. Трябва ректорска заповед за всеки конкретен случай!
3 - Силата на общественото мнение трябва да се използва. Ако прегрешилите знаят например, че физиономиите им с имената им ще висят един месец по разни табла и всеки ще ги види, ще си помислят сериозно.
4- Най-сигурното си остава постоянното напомняне на всеки, който пуши в сградите на СУ.
5 - Да се поставят във всяко помещение чувствителни сигнализатори за дим по линия на противопожарната сигурност. При риска от публична издънка, всеки ще се пази!
Успех, че вече се задушавам от непоносимата воня. Защо да се изпуснат газове на обществено място се смята за некултурно, а пушенето не? Първото не е по-смрадливо и не е и наполовина толкова опасно! :twisted:
Последно промяна от Joker на 08 Окт 2006, 21:53, променено общо 2 пъти.
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Da BuzZ написа:
Joker написа:3 - Силата на общественото мнение трябва да се използва. Ако прегрешилите знаят например, че физиономиите им с имената им ще висят един месец по разни табла и всеки ще ги види, ще си помислят сериозно.
Декана на ФМИ си каза. Във факултета има 2500 студента, не е проблем да се изгонят 500, за да се създаде атмосфера за работа на останалите. За пушенето и преписването ставаше на въпрос.

xapa/\aMnu и прочие...
peterdi: Моля, не обсъждайте лични проблеми.
"Не думи,дела трябват" - Васил Левски
Публикувай отговор

Обратно към “За нас / проекти и предложения”