Прекъсване за една година-въпрос
Модератор: sientelo
-
sunny_girl
- В началото бе словото
Прекъсване за една година-въпрос
Здравейте,колеги! Искам да попитам може ли да прекъсна за една година след като имам невзети изпити от 1 семестър и от втория, тъй като се случиха адски много неприятни неща в живота ми,че го бях закъсала здравата,но ето че сега си намерих работа и се оправям вече...иначе съм си платила и двата семестъра,но не съм си взела изпитите...има ли такава вероятност да прекъсна и да си взема изпитите през тази година и догодина живот и здраве да продалжа? Ако някой знае нека ми помогне като ме посъветва как да постапя,ще съм Ви безкрайно благодарна!!!!!
-
sunny_girl
- В началото бе словото
-
.::julia::.
- В началото бе словото
Има такова нещо като прекъсване. Това по долу е от правилника на СУ. Трябва да видиш кога е срока за подаването на молбите. Във ФМИ е от 03.10.2006 до 13.10.2006 г. незнам за другите факултети дали е същият.
А аз искам да питам ако някой знае дали след като прекъснеш трябва да плащаш таксата през тази година, която си прекъснал.
Прекъсване на обучението
Чл. 165. (1) Прекъсване на обучението се допуска при:
1. тежко заболяване, установено от лекарска консултативна комисия;
2. бременност, раждане и отглеждане на дете до тригодишна възраст;
3. неуспешно полагане на определен от факултетния съвет брой изпити от предходната учебна година;
4. наличие на други важни причини, които възпрепятствуват изпълнението на учебните задължения.
(2) Прекъсване на обучението се допуска и при частичното му продължаване в чуждестранен университет при успешно завършен първи курс за срок до две години.
(3) Срокът на прекъсване на обучението за студентите не може да бъде повече от 4 години за студенти от образователно-квалификационна степен “бакалавър” и 2 години за студенти от образователно-квалификационна степен “магистър”, а за докторантите повече от 2 години.
(4) Прекъсване на обучението по ал. 1, т. 1, 2 и 4 и по ал. 2 се разрешава от Ректора по предложение на декана въз основа на молба от студента или докторанта, към която се прилагат документи, удостоверяващи наличието на основание за прекъсване. Редът и сроковете на молбите по този член се определят със заповед на Ректора.
(5) След изтичане на срока на прекъсването студентът или докторантът продължават своето обучение в съответствие с действащия в момента на възстановяването учебен план.
А аз искам да питам ако някой знае дали след като прекъснеш трябва да плащаш таксата през тази година, която си прекъснал.
Прекъсване на обучението
Чл. 165. (1) Прекъсване на обучението се допуска при:
1. тежко заболяване, установено от лекарска консултативна комисия;
2. бременност, раждане и отглеждане на дете до тригодишна възраст;
3. неуспешно полагане на определен от факултетния съвет брой изпити от предходната учебна година;
4. наличие на други важни причини, които възпрепятствуват изпълнението на учебните задължения.
(2) Прекъсване на обучението се допуска и при частичното му продължаване в чуждестранен университет при успешно завършен първи курс за срок до две години.
(3) Срокът на прекъсване на обучението за студентите не може да бъде повече от 4 години за студенти от образователно-квалификационна степен “бакалавър” и 2 години за студенти от образователно-квалификационна степен “магистър”, а за докторантите повече от 2 години.
(4) Прекъсване на обучението по ал. 1, т. 1, 2 и 4 и по ал. 2 се разрешава от Ректора по предложение на декана въз основа на молба от студента или докторанта, към която се прилагат документи, удостоверяващи наличието на основание за прекъсване. Редът и сроковете на молбите по този член се определят със заповед на Ректора.
(5) След изтичане на срока на прекъсването студентът или докторантът продължават своето обучение в съответствие с действащия в момента на възстановяването учебен план.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
ДА, за най-голяма изненада трябва да си платиш една семестриална такса, ако прекъсваш!!
И по-специално за моя случай - отивам за една година специализация в чужбински университет, и чак след това ще продължа в СУ.
Обаче имало вратичка - ако прекъснеш по "лични причини", не взимали такса. Моля някой да каже дали това е вярно?...
Обаче имало вратичка - ако прекъснеш по "лични причини", не взимали такса. Моля някой да каже дали това е вярно?...
Здравейте и от мен, колеги! Или както ще стане ясно - може би вече бивши такива
Значи... проблемът се състои в следното: аз уча философия - задочно обучение. В един прекрасен момент се събрахме с група колеги и се оказа, че е излязла общовалидна за всички факултети заповед, която забранява записването за следващата година при повече от 1 невзет изпит. Известно ли ви е нещо такова и ако да - някой знае ли какво точно гласи този прословут документ? Последната ми информация по отношение на позволените невзети изпити е 3, после някой ми спомена за 2, а сега се оказва 1... което вързва ръцете на голяма част от "задочните редици", пък и на редовните студенти. В отдел "Студенти" казаха, че ако си изпуснал датата на изпита и сега през септември, вече дори не можеш да изискаш индивидуален протокол...
В такъв случай какви опции остават?
Значи... проблемът се състои в следното: аз уча философия - задочно обучение. В един прекрасен момент се събрахме с група колеги и се оказа, че е излязла общовалидна за всички факултети заповед, която забранява записването за следващата година при повече от 1 невзет изпит. Известно ли ви е нещо такова и ако да - някой знае ли какво точно гласи този прословут документ? Последната ми информация по отношение на позволените невзети изпити е 3, после някой ми спомена за 2, а сега се оказва 1... което вързва ръцете на голяма част от "задочните редици", пък и на редовните студенти. В отдел "Студенти" казаха, че ако си изпуснал датата на изпита и сега през септември, вече дори не можеш да изискаш индивидуален протокол...
В такъв случай какви опции остават?
I'll take you down the only road I've ever been down!
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
значи , колеги, ако прекъсна след края на 3ти курс за 1 година- т.е. изпусна 4ти , след 1 година отново мога да запиша 4ти курс като си взема изпитите от 3 ли? 
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
ясно...змачи зависи от причината дали ще ти пазят мястото сле дпрекъсването 
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!