Значи, сега ще съм първи курс Английска Филология и скоро щесе пренасям окончателно в общейитието...та въпросът ми е има ли нужда да си нося някакви помагала по английски-граматики и т.н. Аз засега съм предвидила да си донеса само един тълковен речник на английски, моля ви, кажете ще ми трябва ли нещо друго?
Английска Филология
- izvynzemno
- Пишете, о, братя
А аз мога ли да питам нещо?
Значи, сега ще съм първи курс Английска Филология и скоро щесе пренасям окончателно в общейитието...та въпросът ми е има ли нужда да си нося някакви помагала по английски-граматики и т.н. Аз засега съм предвидила да си донеса само един тълковен речник на английски, моля ви, кажете ще ми трябва ли нещо друго?
“Ако мислиш, че това е хаос, трябва да видиш какво има тук”. И му посочи главата си."
(Кърт Вонегът)
(Кърт Вонегът)
- Swаy
- Пишеща машина
- Специалност: АФ
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
MaлИ обнадеждих сеBBC написа:Като ви гледам какви сте свежи, усмивки си пращате
радвайте се на живота докато сте първи или втори курс и си мислете че ще завършите.....
Истината е че държавните изпити английска филология са нещо съвсем различно от Integrated skills втори курс.
BBC, определено насърчаваш и мотивираш зайците АФ (като мен)
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
В смисъл такъв, гледайте си живота, купона, гаджето, приятелите и се пазете от падащи сгради, особено в центъра
Да, английска филология звучи добре, жалко че я завършват шепа хора
Тази година примерно 6-7 човека.
И на мен в началото ми се струваше интересно забавно, учиш думички
Бяхме 100 човека поток!
Но обема информация който ви искат накрая е...непоносимо тежък.
цалата история на САЩ и UK с подробности
литература британска и американска включващо
автори, произведения, периоди, основни теми, герои подробно по текста се върви.
Всичко това се поставя в конкретния контекст на периода и се говори подробно по проидведението.
Отделно се държи изпит но лингвистика:
морфология
семантика
иотория на английския език
превод
синтаксис
лингвистика на текста
ВСИЧКО НА КУП ви си иска в един ден пред трима изпитващи без никакво мърдане дори до тоалетна или някакви бележки. Пада ви се въпроса и ви чакат да говорите.
Мислите ли че ще се справите?
Защото аз не можах. И не знам каква систем да си изработя да запеметя всичко без да ми става каша в главата.
any ideas?
come on bright sparks!

Да, английска филология звучи добре, жалко че я завършват шепа хора
Бяхме 100 човека поток!
Всичко това се поставя в конкретния контекст на периода и се говори подробно по проидведението.
морфология
семантика
превод
синтаксис
лингвистика на текста
ВСИЧКО НА КУП ви си иска в един ден пред трима изпитващи без никакво мърдане дори до тоалетна или някакви бележки. Пада ви се въпроса и ви чакат да говорите.
Защото аз не можах. И не знам каква систем да си изработя да запеметя всичко без да ми става каша в главата.
any ideas?
come on bright sparks!
- SolarSystem
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- Swаy
- Пишеща машина
- Специалност: АФ
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ами аз лично всичко това го знаех. Не само в АФ-то е 'толкова трудно' колкото описваш. Не се и съмнявам, че е трудно, гадно и тежко.BBC написа:В смисъл такъв, гледайте си живота, купона, гаджето, приятелите и се пазете от падащи сгради, особено в центъра![]()
Да, английска филология звучи добре, жалко че я завършват шепа хораТази година примерно 6-7 човека.
Бяхме 100 човека поток!
морфология
семантика
превод
синтаксис
лингвистика на текста
any ideas?
come on bright sparks!
![]()
Там е работата, че аз точно това търся. И затова кандидатствах тази година наново и затова избягах от Пловдивски университет и сега ще уча в СУ. Защото предпочитам да ме тормозят, но да науча нещо, а не да си клатя краката на кафето по цял ден и да чакам преподавателите ми да ми дадат някакви знания, а не само да изискват. Защото ми беше писнало дни преди изпита да не знам откъде да уча, по простата причина, че не съм имала необходимите лекции. Защото не съм отишла в университет да вися по заведения по цял ден докато мързеливите ми преподаватели се сетят да дойдат да си карат лекциите.
Ами мога да продължавам още дълго, но всъщност мисълта ми е проста
Tell me how it feels to be
Едно голямо "браво!!!",Nattefrost!Nattefrost написа:Аз днес си взех устния държавен с 6. Има начин, трудно е, но не и невъзможно.
Явно няма невъзможни неща!
Някоя добра дума би ли споделила за 3-курс,знаем за Историческата и Ренесанса,но в действителност ли са така страшни,особено първото?!
The empires of the future are the empires of the mind.
- Nordlys
- Драскач
- Обратна връзка:
Хм, това ми бяха любимите предмети от цялото следване (+Romanticism) и изискват мнооого четене. Страшни са явно, много мои колеги в 4 курс ги минаха. много важно за ренесанса е да сте си прочели всичко от Reading list-a, не само summaries от sparknotes, а за историческата ви трябва учебникът на Расторгуева. Там има всичко + handout-ите, които ви дават.
[interview]Какво смяташ да правиш сега?Nattefrost написа:БлагодаряПовярвай ми, имала съм много време и за социален живот
Не мога да се оплача. Най-трудно като че ли беше лятната сесия на 3ти курс, имахме 6-7 изпита, по най-мъчните предмети от цялото следване. Иначе за държавния мога да кажа, че до голяма степен е и късмет какви теми ще изтеглиш.