Английска Филология

Архив на теми от раздел "Студенти"
Заключено
Аватар
izvynzemno
Пишете, о, братя

Мнение от izvynzemno »

А аз мога ли да питам нещо? :D
Значи, сега ще съм първи курс Английска Филология и скоро щесе пренасям окончателно в общейитието...та въпросът ми е има ли нужда да си нося някакви помагала по английски-граматики и т.н. Аз засега съм предвидила да си донеса само един тълковен речник на английски, моля ви, кажете ще ми трябва ли нещо друго? :roll:
“Ако мислиш, че това е хаос, трябва да видиш какво има тук”. И му посочи главата си."
(Кърт Вонегът)
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

BBC написа:Като ви гледам какви сте свежи, усмивки си пращате
радвайте се на живота докато сте първи или втори курс и си мислете че ще завършите.....

Истината е че държавните изпити английска филология са нещо съвсем различно от Integrated skills втори курс.
MaлИ обнадеждих се :)
BBC, определено насърчаваш и мотивираш зайците АФ (като мен) :lol:
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
Аватар
BBC
В началото бе словото

Мнение от BBC »

В смисъл такъв, гледайте си живота, купона, гаджето, приятелите и се пазете от падащи сгради, особено в центъра 8)
Да, английска филология звучи добре, жалко че я завършват шепа хора :wink: Тази година примерно 6-7 човека.
И на мен в началото ми се струваше интересно забавно, учиш думички
Бяхме 100 човека поток!

Но обема информация който ви искат накрая е...непоносимо тежък.

цалата история на САЩ и UK с подробности
литература британска и американска включващо
автори, произведения, периоди, основни теми, герои подробно по текста се върви.
Всичко това се поставя в конкретния контекст на периода и се говори подробно по проидведението.
Отделно се държи изпит но лингвистика:
морфология
семантика
иотория на английския език
превод
синтаксис
лингвистика на текста

ВСИЧКО НА КУП ви си иска в един ден пред трима изпитващи без никакво мърдане дори до тоалетна или някакви бележки. Пада ви се въпроса и ви чакат да говорите.

Мислите ли че ще се справите?

Защото аз не можах. И не знам каква систем да си изработя да запеметя всичко без да ми става каша в главата.
any ideas?
come on bright sparks!

:idea: :?:
Аватар
SolarSystem
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от SolarSystem »

BBC, искаш да кажеш, че държавният изпит представлява изпит върху всичко изучено през 4-те години ли? колко часа е и този отделен изпит по лингвистика заедно с останалото ли се държи или си е в друг ден?
If you can't convince them, confuse them!
Аватар
BBC
В началото бе словото

Мнение от BBC »

всичко е в един ден и не е по силите на всеки. Още се възстановявам. :shock:
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

BBC написа:В смисъл такъв, гледайте си живота, купона, гаджето, приятелите и се пазете от падащи сгради, особено в центъра 8)
Да, английска филология звучи добре, жалко че я завършват шепа хора :wink: Тази година примерно 6-7 човека.
И на мен в началото ми се струваше интересно забавно, учиш думички
Бяхме 100 човека поток!

Но обема информация който ви искат накрая е...непоносимо тежък.

цалата история на САЩ и UK с подробности
литература британска и американска включващо
автори, произведения, периоди, основни теми, герои подробно по текста се върви.
Всичко това се поставя в конкретния контекст на периода и се говори подробно по проидведението.
Отделно се държи изпит но лингвистика:
морфология
семантика
иотория на английския език
превод
синтаксис
лингвистика на текста

ВСИЧКО НА КУП ви си иска в един ден пред трима изпитващи без никакво мърдане дори до тоалетна или някакви бележки. Пада ви се въпроса и ви чакат да говорите.

Мислите ли че ще се справите?

Защото аз не можах. И не знам каква систем да си изработя да запеметя всичко без да ми става каша в главата.
any ideas?
come on bright sparks!

:idea: :?:
Ами аз лично всичко това го знаех. Не само в АФ-то е 'толкова трудно' колкото описваш. Не се и съмнявам, че е трудно, гадно и тежко.

Там е работата, че аз точно това търся. И затова кандидатствах тази година наново и затова избягах от Пловдивски университет и сега ще уча в СУ. Защото предпочитам да ме тормозят, но да науча нещо, а не да си клатя краката на кафето по цял ден и да чакам преподавателите ми да ми дадат някакви знания, а не само да изискват. Защото ми беше писнало дни преди изпита да не знам откъде да уча, по простата причина, че не съм имала необходимите лекции. Защото не съм отишла в университет да вися по заведения по цял ден докато мързеливите ми преподаватели се сетят да дойдат да си карат лекциите.

Ами мога да продължавам още дълго, но всъщност мисълта ми е проста :) Не се и съмнявам, че ще ми е гадно, тежко, трдуно, че е твърде вероятно да ме късат често, да се боря и блъскам, за да избутам тия четири години (а може и повече да са...) Но аз точно това искам. Дори да плача и да се ядосвам, когато усилията ми удрят на камък. По-добре ще е от това, с което се сблъсквах непрекъснато изминалата година - мързел, безхаберие, безразличие, неорганизираност...
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Аз днес си взех устния държавен с 6. Има начин, трудно е, но не и невъзможно.
Cattle die and kinsmen die,
thyself too soon must die,
but one thing never, I ween, will die, --
fair fame of one who has earned.

Изображение
Аватар
Анна
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Анна »

Ако е твърде лесно изобщо няма да е интересно. :) (Даже има и рима)
<person A> "Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge" - Charles Darwin
<person B> wtf? begets isn't a word. quit trying to make up words, ****face.
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Nattefrost написа:Аз днес си взех устния държавен с 6. Има начин, трудно е, но не и невъзможно.
:shock: Честито! Явно наистина много си го желала. Би ли направила някваква кратка равносметка за тези няколко години? Например, по колко време ти оставаше да...живееш :roll: освен да учиш? /не е заяждане/
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Благодаря :) Повярвай ми, имала съм много време и за социален живот :wink: Не мога да се оплача. Най-трудно като че ли беше лятната сесия на 3ти курс, имахме 6-7 изпита, по най-мъчните предмети от цялото следване. Иначе за държавния мога да кажа, че до голяма степен е и късмет какви теми ще изтеглиш.

Изображение
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

Nattefrost написа:Аз днес си взех устния държавен с 6. Има начин, трудно е, но не и невъзможно.
Едно голямо "браво!!!",Nattefrost! :D
Явно няма невъзможни неща!

Някоя добра дума би ли споделила за 3-курс,знаем за Историческата и Ренесанса,но в действителност ли са така страшни,особено първото?! :? :roll:
The empires of the future are the empires of the mind.
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Хм, това ми бяха любимите предмети от цялото следване (+Romanticism) и изискват мнооого четене. Страшни са явно, много мои колеги в 4 курс ги минаха. много важно за ренесанса е да сте си прочели всичко от Reading list-a, не само summaries от sparknotes, а за историческата ви трябва учебникът на Расторгуева. Там има всичко + handout-ите, които ви дават.

Изображение
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

Благодаря,Nattefrost! :)
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Nattefrost написа:Благодаря :) Повярвай ми, имала съм много време и за социален живот :wink: Не мога да се оплача. Най-трудно като че ли беше лятната сесия на 3ти курс, имахме 6-7 изпита, по най-мъчните предмети от цялото следване. Иначе за държавния мога да кажа, че до голяма степен е и късмет какви теми ще изтеглиш.
[interview]Какво смяташ да правиш сега? :)
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

[quote="Sw1tched[/quote]
[interview]Какво смяташ да правиш сега? :)[/quote]

Е,как какво ще прави-the sky is the limit!
Още веднъж, поздравления за устния-държавен! :D
Заключено

Обратно към “Студенти - АРХИВ”