Big Brother 3

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Заключено
snoopy_doo is back
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от snoopy_doo is back »

ами щом родителите им дават да гледат ,те вече са си обречени,не заради самото предаване,а заради средата в която явно израстват...
а на мойта психика не ми влияе,даже ме разсмива ,понякога изумява и погнусява...явно още реалността не ви е била по два шамара...простотията е нещо което познавате,но интриганството,"искрената лошотия",изкуствената набожност също процъфтяват,просто сте попаднали в градинка с що годе свестни цветенца,ама да знаете че плевелите и бурените са доста повечко от розичките и маргаритките...
В БигБрадър всичко е гротеско ,но така или иначе абсолютно всичко макар и в по малки порции си се разхожда около нас...
Аз също не съм му фен,но всеки възприема нещата различно,това предаване може и да е много поучително...(макар и преди всичко да е просташко)
Не се опитвам да ви променя мнението ,едва ли е възможно,просто ви предлагам да се замислите,макар че докато не се сблъскате в реалното с "ББ" няма да разберете(не говоря само за това което наричате селения и простотия)
Dead people aren't easy to kill Изображение
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Така като ми четеш писанията, според теб, не съм ли се замислял? :wink: :wink: :wink:

Споко, не растем в саксии...повечето...виждаме какво се разхожда около нас! :roll:
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Не ви действа. Подсъзнателно, да...
snoopy_doo is back
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Vintersorg написа:Абе снупи, все пак това със "християнина" не съм убеден, че е много реално. Не можеш да ме убедиш, че такива луди като него се срещат под път и над път в България! По-скоро той е някакъв хахо, избран точно заради уникалната си лудост, а не че отразява някаква група или съсловие. Тъй че можем да спорим и доколко е реално това, което става. Ясна ми е позицията ти - това е реалност, не гледайте, ако не искате. Еми, за някои хора които явно живеят сред подобни брадъри, може и това да е реалността...

Иска ми се да вярвам, че не навсякъде е такъв цинизъм!
както казах ..там може да има преувеличение...но в малки порции ,а на места и в по големи съществува,нима я няма продажността,не става въпрос само за религия,а за идея ,за разбирания,също не е задължително да се продадеш за пари,може да е пост ,за нечие уважение,за някаква друга тъпотия...
А,иначе не ми казвай че не си виждал попове в някакви нови модели коли или не си чувал за това къде в дейститвлност отиват парите които се даряват на църквата
по мое мнение точно тези които се държат като най-религиозни (и са обвързани с църквата,макар този в ББ да не е) и дори си вярват са най-нечистите хора и по скоро свестните са изключение от колкото обратното
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Мисля,че коментарите за предаването,хората вътре и тези които го гледат са напълно излишни.
snoopy_doo is back
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

flyhouse написа:Не ви действа. Подсъзнателно, да...
до тук за теб си извадих следния извод- имаш много предрасъдъци към много неща..за разлика от други аз не съм обедена,че предрасъдъците винаги са лошо нещо,но пък винаги са ограничители(това си е мое мнение,не го приемай лично,може да греша)

Аз вече съм осъзнат човек,късно е да ми повлияват,плюс това аз нищо ново не виждам
snoopy_doo is back
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

THE_PARASITE написа:Мисля,че коментарите за предаването,хората вътре и тези които го гледат са напълно излишни.
:lol: :lol: :lol:
коментари към коментари като твоя също са излишни :shock:
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

snoopy_doo написа:
flyhouse написа:Не ви действа. Подсъзнателно, да...
до тук за теб си извадих следния извод- имаш много предрасъдъци към много неща..за разлика от други аз не съм обедена,че предрасъдъците винаги са лошо нещо,но пък винаги са ограничители(това си е мое мнение,не го приемай лично,може да греша)

Аз вече съм осъзнат човек,късно е да ми повлияват,плюс това аз нищо ново не виждам
Твърде рано е да си вадиш изводи за мен. Аз коментирам това което виждам, а виждам много неща.
Но честно казано кой каквото иска за когото да си мисли, аз знам откъде съм и за къде съм тръгнал. Приятен път на всички :)
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

snoopy_doo написа:
А, това пък е егати силното твърдение, при това неверно! На всички ни влияят определени неща! Ще гласуваш ли на изборите?Купувала ли си си лионска наденица? А шампоан Хет Енд шоудърс? А канал едно гледаш ли ? Ако отговорът на тези въпроси ти е ДА - значи колкото и осъзнат човек да си, си подложена на влияние. Всъщност, отговор НЕ не може да има - всички ние сме манипулирани по един или друг начин.

Дори от гаджето си си манипулирана, при това по няколко пъти на ден, макар и да не го осъзнаваш! :wink: :wink:

Но май оцъкахме темата с други размисли. Не'ам, мен не ми се говори повече за Биг брадър, казах всичко, което мисля.
snoopy_doo is back
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

flyhouse написа:Твърде рано е да си вадиш изводи за мен. :)
така е :wink:
Аз коментирам това което виждам, а виждам много неща.
Но честно казано кой каквото иска за когото да си мисли, аз знам откъде съм и за къде съм тръгнал. Приятен път на всички
:shock: това ме обърква ,иначе мерси и на теб лек път :lol:
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Vintersorg- THUMBS UP!
snoopy_doo is back
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Vintersorg написа:
snoopy_doo написа:
А, това пък е егати силното твърдение, при това неверно! На всички ни влияят определени неща! Ще гласуваш ли на изборите?Купувала ли си си лионска наденица? А шампоан Хет Енд шоудърс? А канал едно гледаш ли ? Ако отговорът на тези въпроси ти е ДА - значи колкото и осъзнат човек да си, си подложена на влияние. Всъщност, отговор НЕ не може да има - всички ние сме манипулирани по един или друг начин.

Дори от гаджето си си манипулирана, при това по няколко пъти на ден, макар и да не го осъзнаваш! :wink: :wink:

Но май оцъкахме темата с други размисли. Не'ам, мен не ми се говори повече за Биг брадър, казах всичко, което мисля.

щом не ти се говори ОК,разбирам те ,пък и ужажавам всяко мнение(дори тези ,които не споделям)
Само да си кажа,че ТВ гледам доста рядко,още по малко Канал 1(макар че сигурно имаш превид БТВ)
няма да гласувам все още(....)никога не съм си купувала лионска наденица,няма и да си купя рекламата страшно ме дразни;)А шампоан Хет Енд шоудърс не мисля...купувам си доста по качествени и не съм имала пърхут или поне не си спомням....иначе пък съм си купувала други неща повлияна от реклами,но мислях че говорим за разбирания,все пак??
естествено че ракламите влияят,но не на съзнанието ми като човек и разбиранията ми за света като цяло(поне аз съм така)
все с нещо трябва да си измиеш косата,нали?

в добавка...много нечестно да извашдаш от контекст ..ГОВОРЯ ЗА ББ!
ЕСТЕСТВЕНО ,че в ежедневно различни неща променят разбиранията ни..иначе щяхме да бъдем само дървени философи и или абсолютни задръстеняци ... на мен ми влияят нещата които ежедневно ми се случват не предаванията по ТВ или рекламите ????изобщо не разбирам какво общо имат с казаното от мен ...
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

А аз си мисля, че ТВ предаванията действително влияят на всеки от нас. Дори абсолютният бойкот и пълното отрицание на подобни масови медийни явления е позиция, която ни оказва въздействие, съзнателно и подсъзнателно. Примерно ненавистта към Биг Брадър може да генерира антипатия към личности, които имат някаква прилика с участниците, антипатия към цели социални кръгове, неприятни размисли за обществото и следователно-ограничаване на социалната среда. Едва ли давам най-точните примери, но съм сигурен в едно-човек понякога не знае как му влияят определени неща.
http://jorik.blog.bg/
...............................
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

Стана страшно да се гледа “Биг Брадър” 3
Гейове и травестити окупираха Къщата
Мартин КАРБОВСКИ

"Биг Брадър 3" е прекрасен пример за живота у нас - той е като селски травестит, който не може да се самоопредели, самоназове, защото не знае думата. Не знае и причина защо се е пръкнал такъв.
Третият сезон на величествения реалити експеримент "Биг Брадър" излиза от рамките на реалити жанра. Това е вече друга телевизия и тя се нарича freak show, или телевизия на изродите. В първия сезон имахме представители на града и селото, открихме любовта и лошото възпитание. Във втория сезон загубихме невинността си, задраскахме брака и разбрахме, че никой никого не обича. В третия сезон обаче наблюдаваме процес на "гоморизация" на експеримента (идва от библейския град Гомор, защото содомизацията вече означава друго нещо).
След като миналия път получихме урок как да напуснем мъжа си, в този сезон идва време за лекцията как да станем транссексуални.
Това е интересно, но едностранчиво показване на реалността. Някои хора просто не искат да станат транссексуални и това не бива да учудва.
Общо взето, процесът е ясен - с всеки сезон на ББ ние се отдалечаваме от покаянието и утвърждаваме срива на ценностите. Този процес е лежерен и весел, прилича на радостно подхвърчане, доколкото летенето от много висок етаж може да се нарече полет. В първия лайф на това издание главният сценарист на ББ каза онова, от което се опасявахме - а именно, че Библията вече не е актуална в създаването на житейски правила и ценности. Явно единствената идея, която трябва да ръководи живота ни, е малката книжка, наречена "правила в къщата на Биг Брадър". Това не е на добро - означава глоби и правила за социално поведение, което няма нищо общо с любовта и съвършената яснота на библейските заповеди. Нека всеки спи с всеки и с всичко, но да плаща за нерегламентирания шум - това е истинска антиутопия.
Освен това "Биг Брадър" влезе в ужасния шаблон на политически коректното говорене. Днес този начин на говорене толерира хомосексуализма и всяческия разпад на релацията "мъж-жена" и не оставя и един ръб място, където да можеш да реагираш на привнесената показна сексуалност на различните. В смисъл, че "различните" вече са по-ясни и модерни като образ от "неразличните". Да си гей вече у нас е традиция, наследена от хан Крум - така се представят нещата и на това представяне няма алтернатива. Днес интересната алтернатива е (както винаги) некоректното говорене: педерастите са гадни, а травеститът трябва да бъде бит с пръчки
Това може да продаде сезона - иначе не. Но в ББ 3 няма кой да го направи.
Още една люспа от библейското знание, от традицията и човешката същност на общуване беше отлюспена тази седмица - когато бременната жена се разплака в истерично разкаяние (докато пушеше!), че живее с един мъж, а носи детето на друг, някой от съквартирантите й каза: "Ама, ти няма от какво да се срамуваш, ти трябва да се гордееш!" Защо? Вече трети сезон в българския ББ унижението на човек от човека се представя за свобода на личността. Бедният мъж на съгрешилата жена някъде плаче и се тръшка, бащата на детето се крие като партизанин и всичко това дали ни докарва някаква гордост? Явно да. Но ако една жена раждаща не от мъжа си е повод за гордост, това означава, че всички жени, раждащи от мъжете си, няма много много с какво да се похвалят - та те са толкова скучни! Да родиш от съпруга си вече е прекалено закостеняло схващане. Нещата стават идиотски.
В екипа на така създадения телевизионен продукт ББ 3 има твърде много потисната транссексуалност - иначе не мога да си обясня защо нямаме содомит в къщата, любител на животните по онзи начин - също щеше да е интересно. И ако толерираме така хомосексуалистите и транссексуалните, то нека толерираме и некрофилите, и други представители на сексуалните кръжоци. Това е истинска телевизионна демокрация. А ББ 3 ни представя една тъжна прослойка от обществото - мъже и жени, които приличат на травестити, но са толкова тъпи, че не знаят думата травестит (Мариола). Тъжното е не тяхната сексуална ориентация, а това, че
са необразовани до безобразност
А и ако намерението ни е да покажем реалността, то неврастеничният протестант няма място там - той не е типичен, много по-типични са ислямските фундаменталисти, те принадлежат на епохата, а не притесненото тия дни християнство. Християнинът в ББ 3 е удар и по и без това берящата душа наша църква. В тази компания няма съмнение, че ще спечелят "нормалните". Те са малко, но те са невидими. Отново реалността не е отразена, външната, нашата.
Това, което трябва да стане, е в ББ 3 да няма секс, но да има хомосексуален секс без завивки - за да поставим дилема на продуцентите - това ли беше целта, момчета? Хомосексуалният секс не е реалити - има го в менюто на всяка кабелна телевизия - нарича се гей канал. Нещо друго трябваше да се случи, защото реалността има граници - всеки, който ги е прекрачвал, ги познава. Отвъд тази граница уродите трябва да се показват, колкото да ги сравним с нормалността и истината. А в ББ 3 ненормалността ни се представя за норма.
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Хъм, колко еднакво мислим с Карбовски!

Само писането му е по-брутално от моето....Признавам му го :roll: :roll:
Заключено