Изпитът по Английски език в СУ
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Изпитът по Английски език в СУ
Фактите са следните. Имам First Certificate, взет с B (за тези, които не знаят, по българската шестобална система това се равнява на 5). Уча английски от 12 години, работила съм с английски, превеждала съм от български на английски международни икономичиски проекти за вече бившото си училище (Търговска гимназия).
Според вас дали 2-ката ми на изпита ми по английски е истинска?
И по тая логика дали 3-ката ми по литература е истинска, а там имам и първи награди от 2 конкурса...
Интересно, не мислите ли?
Според вас дали 2-ката ми на изпита ми по английски е истинска?
И по тая логика дали 3-ката ми по литература е истинска, а там имам и първи награди от 2 конкурса...
Интересно, не мислите ли?
She's a little runaway, daddy's girl learn fast all those things he couldn't say
аз съм учила също 12 години имам First certificate, grade A, взет с изпит в американския колеж според правилата на Кембридж...изпитът ми дори е проверяван в чужбина! очаквах малко повече от 4.28....не се знае...знае ли се!
Последно промяна от chocolatt на 03 Авг 2005, 01:53, променено общо 1 път.
To be yourself is all that u can do...
според мен всеки си получава, каквото е заслужил...изпитът на СУ е за време и като всеки изпит съществува вероятността (не малка) да се изложиш, това въобще не значи, че знаеш английски по-зле от някой с малко стотни над теб..но това си показал на момента..това и получаваш катоо оценка според мен..и аз не съм очарована от 4.61 знам че можех повече, при това съм писала много добри есета а това на изпита го замотах писах глупости и се провалих..еми това е... от момиче с А на advanced и награждавани есета на български, което знае повече от учиелките ми в училище и се занимава с английски сериозно (дори е била учителка на начинаещи) и аз очаквах повече от 5.38, но...всичко се случва..
- fire
- Живее, за да пише
Аз също мислех, че съм направила много повече от 3.88, но фактите говорят друго. Така предварително нищо не мога да кажа преди да съм си видяла работата. Въпреки, че след изпита попроверих това-онова и не си открих толкова грешки, че да получа 3.88, но... факта си е факт! Веднага щом може ще отида да си проверя работата, но само от любопитство, защото каквото и да направя няма да мога да променя нещата (вече имам опит с един изпит по БЕЛ в УНСС). За съжаление това е реалността!
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Изпитът по английски език в СУ по трудност е някъде между Advanced и Proficiency. А фактори като стрес и т.н. играят доста важна роля - може на тях да се дължат по-ниските оценки. Аз за себе си вярвам напълно на тези оценки! От статистиките си мисля, че е нормално да има по-слаби и почти да няма 6-ци(тая година май е само 1 пълната). А освен това при положение, че английският е главно елиминаторен изпит си е в реда на нещата да го правят гаден така че да няма огромен брой хора с 6-ци, които после да не могат да класират 
Съгласна съм, че всички сте очаквали повече. И в това няма нищо лошо, защото всеки си знае възможностите. Но тук не говоря за 5 или 4, или дори 3...а за 2-ка!
Също искам да кажа, че First Certificate също е за време за отделните части. Там нещата са дори по-стриктни. Извинявам се на хората, държали изпита, но ще разясня. Това е международен изпит ( между другото моят също е проверяван в чужбина) , който се провежда в продължение на около 6 часа!
За всяка отделна част:Reading, Use of English, Writting, Listening имаш точно определено време, като единственото което се сещам със сигурност е, че на Reading-a имаш 15 минути на текст ( текстовете са 4), което включва и отговарянето на въпросите от различно естество.
След което има и Speaking, който представлява интервю, на което присъства учител по английски и англо-говорящ.
И ако аз съм успяла да запазя концентрация за 6 часа и да изкарам 5, опитвате се да ми кажете, че някакси изведнъж съм объркала всичко, разконцетрирвайки се в рамките на 2 часа, и съм изкарала 2?????
Също искам да кажа, че First Certificate също е за време за отделните части. Там нещата са дори по-стриктни. Извинявам се на хората, държали изпита, но ще разясня. Това е международен изпит ( между другото моят също е проверяван в чужбина) , който се провежда в продължение на около 6 часа!
За всяка отделна част:Reading, Use of English, Writting, Listening имаш точно определено време, като единственото което се сещам със сигурност е, че на Reading-a имаш 15 минути на текст ( текстовете са 4), което включва и отговарянето на въпросите от различно естество.
След което има и Speaking, който представлява интервю, на което присъства учител по английски и англо-говорящ.
И ако аз съм успяла да запазя концентрация за 6 часа и да изкарам 5, опитвате се да ми кажете, че някакси изведнъж съм объркала всичко, разконцетрирвайки се в рамките на 2 часа, и съм изкарала 2?????
She's a little runaway, daddy's girl learn fast all those things he couldn't say
Аз също имам сертификат от Cambridge - Advanced. Но това не значи, че съм изкарвала пълен брой точки дори на един примерен тест, който съм правила! Да, ти си знаеш възможностите и единствено можеш да провериш защо имаш такава оценка ако отидеш да си видиш работата...само казвам, че за мен няма причина да се съмнявам в оценяването в СУ!
Maichka, както може би знаеш, едно е да учиш за ТОЕFL, второ за SAT, друго за GMAT и IELTS, стотно за SU. а англйиският език е един?
и все пак има едно нещо общо между тия изпити, трябва да си купиш съответните книжки, за съответните кинти. тука в СУ няма интервю, нищо няма, има "маане" на тия книжки, 6 ли са колко ли са там с тестове, те са типови, ииии накрая плясваш с ръце и имаш между 5 и 6. Не те питат дали и колко знаеш английски, а дали си си купила и правила ТЯХНИТЕ книжки.
и все пак има едно нещо общо между тия изпити, трябва да си купиш съответните книжки, за съответните кинти. тука в СУ няма интервю, нищо няма, има "маане" на тия книжки, 6 ли са колко ли са там с тестове, те са типови, ииии накрая плясваш с ръце и имаш между 5 и 6. Не те питат дали и колко знаеш английски, а дали си си купила и правила ТЯХНИТЕ книжки.
extra medication for all
-
impure_blood
- От дъжд на вятър
факт е, че някои и от книжки не го докарват обаче....
и обратното - че има хора, които се явяват ей така.. и имат над 5.50..
Не мисля, че е така лесно да се обяснят нещата. Освен това дяволски е важен късметът и концентрацията.. Психиката на човек е страшна работа, може да те провали дори да си бог..
и обратното - че има хора, които се явяват ей така.. и имат над 5.50..
Не мисля, че е така лесно да се обяснят нещата. Освен това дяволски е важен късметът и концентрацията.. Психиката на човек е страшна работа, може да те провали дори да си бог..
- make_silence
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
ами по мои наблюдения:
двама приятели, които от не знам си колко години ходят по уроци и които определено се готвиха доста време именно по книжките, имат 4-4.50 някъде.. което мен самата адски много ме изненада, представям си на тях какво им е било
имам чувството, че отговорът е един - СУ. адски много си режат хората и това е. трябва да си професор или просто да имаш късмет кой ще ти проверява работата.
двама приятели, които от не знам си колко години ходят по уроци и които определено се готвиха доста време именно по книжките, имат 4-4.50 някъде.. което мен самата адски много ме изненада, представям си на тях какво им е било
имам чувството, че отговорът е един - СУ. адски много си режат хората и това е. трябва да си професор или просто да имаш късмет кой ще ти проверява работата.
the shadow proves the sunshine