Световен тенис

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
Томазо де Торквемада
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Томазо де Торквемада »

Съгласен съм, че Федерер е феноменален тенисист и заслужено е номер 1 в света. Не се сещам за друг толкова завършен и постоянен състезател като него. При всички други има възходи и спадове, но при него, като че ли има само възходи. Загубата на Рафа снощи сякаш бе продиктувана от това, че той свикна да печели лесно. От друга страна, ударите на Южни бяха много дълбоки и принудиха Надал да играе много зад основната линия, а там най трудно се покрива дължината на корта. Освен това форхендът на руснака бе много добре пласиран, почти по линиите, което накара Рафа да бяга още повече. Любопитното според мен е това, че Южни спечели много точки от бекхенд, който е откровено защитен (силно подсечен, най-често по диагонала). Аз мисля, че играта на Надал, дапеч зад основната линия, му пречеше да стига късите и лифтирани бекхенди по диагонала. В този смисъл, защитния бекхенд изигра ролята на офанзивен удар, невъзможен за стигане от Надал. А и самата игра на испанеца на твърди кортове, където топката лети бързо, като че ли се превръща в подобна на тази на Кория - с много бягане, което е по-подходящо за клей, отколкото за хард. Имаше няколко прекрасни удара, но това беше, като цяло. Ето защо силовият тенис на Надал (с много бягане), както и този на Кория не са много продуктивни на хард, за клей са чудесни, но не толкова за бързите настилки. Например, ако Надал имаше сервиз като на Родик или форхенд като на Федерер, нещата щяха да изглеждат по друг начин. Родик също играе силово, но мощта, с която той удря топката се оказва по-доброто решение от многото бягане.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
Аватар
Томазо де Торквемада
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Томазо де Торквемада »

Браво на Родик, победи Хюит. То не се очакаваше друго, но все пак Хюит е бивш номер 1 и трябваше да вземе поне един сет, за да се отсрами.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Много се радвам,че има тема за един от най-красивите и интересни индивидуални спортове - тенисът.US Open свърши и съвсем очаквано Роджър Федерер спечели турнира.Едва ли има някой тенисист в момента,който да спре хегемонията му.Честно казано адски много се надявам да срещне някаква съпротива от останалите в топ 10 примерно,за да стане по интересен мъжкият тенис,както е женският - непрекъснато различни победители в турнирите от Големия Шлем.
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Федерер е велик това се видя в този турнир иначе е радвам че Шарапова спечели любимката ми при жените след Хингис!
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

SILVER ARROW написа:Федерер е велик това се видя в този турнир иначе е радвам че Шарапова спечели любимката ми при жените след Хингис!
А бе, човек. Ние с тебе много еднакво мислим. На мен също Хингис ми е любикма и се радвам за Шарапова. Мисля, че Мартина направи страхотно завръщане - ТОП 10 за по-малко от година. За съжаление не може да се противопостави на 100% на силовата игра, която се наложи в тениса през последните години. Но пък точно затова швейцарката ми е любикма - блести с техника, а не с мощ.

Дано Федерер направи голям шлем догодина. Заслужава го, пък и нека станем и ние свидетели на написването на историята...
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

За мен Пийт Сампрас олицетворяваше красотата в тениса !!!
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

За Сампрас не отричам но и Федерер показва изнъвземен тенис, особено това се видя и на последният финал. Иначе ако Хингис поработи малко повече върху силовият подход в своята игра догодина може и да има Швейцарско мачкане. Не искам при Хингис много да се променят нещата, тя си има отлечителна красота в играта но ще се наложи. Дубичета като Девънпорт и Кузницова просто трудно се бият с друго освен със сила за съжаление! :roll:
Изображение
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Много се радвам за Родик. Невероятно постижение като се има предвид формата, в която беше преди няколко месеца, а и мисля, че новото попълнение в екипа си върши много добре работата. :)
Въпреки че Федерер го надигра тотално, Анди показа много, много желание за игра, сърцатост и себеотдаване. Обаче трябва да подобри някои моменти в играта си, за да може наистина да му се противопостави.
Федерер има смазващо превъзходство в мачовете помежду им, но ако сте гледали по-голямата част от тях, ще забележите, че Федерер никога не се отпуска срещу Анди. И това е горе-долу след първия им финал на Уимбълдън, където без да преувеличавам, Родик имаше много големи шансове за победа, липсата на късмет особено за метеорологичните условия и загубата на няколко важни точки преопределиха изхода. :wink:
Пример е финалът, изигран миналата година в Синсинати, цял турнир на 50% и на финала отново извънземен тенис.. :roll:
Аватар
KarmaPolice
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от KarmaPolice »

THE_PARASITE написа:За мен Пийт Сампрас олицетворяваше красотата в тениса !!!
Може да се поспори малко по тази тема...

Иначе аз определено се пиша към феновете на Агаси. Велик тенисист и много жалко, че се отказа. Но може би трябваше да го направи още по-рано, след победа в някой от турнирите - такъв феноменален спортист не заслужаваше да завърши кариерата си куцайки в мач срещу новобранец :?
Life is killing me...
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

KarmaPolice написа:
THE_PARASITE написа:За мен Пийт Сампрас олицетворяваше красотата в тениса !!!
Може да се поспори малко по тази тема...

Иначе аз определено се пиша към феновете на Агаси. Велик тенисист и много жалко, че се отказа. Но може би трябваше да го направи още по-рано, след победа в някой от турнирите - такъв феноменален спортист не заслужаваше да завърши кариерата си куцайки в мач срещу новобранец :?
Готов съм да споря с теб,разбира се !!!Това не значи,че отричам качествата на Андре Агаси,напротив :notworthy: !!!Той постигна Голям шлем все пак,а Пийт все пак не го направи през кариерата си.Освен това Андре и Пийт са играли от деца и затова има такива класики в архива на тениса,които едва ли ще се повторят.Не вярвам съперничеството м/у сегашните големи Федерер и Надал да е толкова зрелищно и спиращо дъха.Относно отказването на Андре,може би си прав,че трябваше да е по-скоро,но все пак той най-добре знае какво прави !
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Очакваше се Агаси да се справи с квалификанта, да се отбележи, че организаторите поставиха мача през деня, а не да е вечерен, когато атмосферата е много по-силна. Въобще много по-запомнящо се щеше да стане ако Агаси беше продължил в следващия кръг и да играе мач с Родик и той щеше да бъде доволен, а и всички американци, това се и очакваше, но той се препъна, въпреки че според мен можеше да победи германеца (май такъв беше).
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

THE_PARASITE, през коя година Агаси е направил голям шлем?
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

sedrik написа:THE_PARASITE, през коя година Агаси е направил голям шлем?
Не го е направил в една година,но терминът се използва доколкото знам.Ако грешката е моя - поправете ме ! Аз знам,че дори и да си спечелил четирите турнира в различни години пак се счита за Голям шлем,но ако съм в грешка казвайте :oops:
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

За голям шлем се счита спечелването на четирите турнира в една година. Последният тенесист, направил това е Род Лейвър.
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Заради това коментиращите използват "в рамките на една календарна година". :)

Федерер няма да направи "Голям шлем". Може да спечели дори Ролан Гарос, но пък съм сигурен, че и Надал ще спечели някой от другите турнири. Видяхте за една година какво направи - финал на Уимбълдън. :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”