Неподходящи съквартиранти
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Неподходящи съквартиранти
Имам запитване и реших да се обърна към вас, т.к. съм доста обезпокоена. Настанена съм в една стая с момиче от Богословския факултет и честно казано съм притеснена. Нямам нищо против студентите от този факултет, но ако евентуално не си допаднем мога ли да помоля за разместване? Моля ви, утешете ме 
...All eyes on me!...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Обзалагам се, че няма да си допаднете, просто защото ти вече си предубедена и имаш определени негативни очаквания, които проектираш върху нея.
Само един страничен въпрос? Какво точно си представяш, че ще бъде това момиче? Монахиня? Или ще се опитва да ти наложи разбиранията (сиреч, вярата) си? Или ще си мънка текстове от Библията под носа? Ехооо...
Не връзвай каруцата пред коня и изчакай да се запознаете. Може пък тя да не се окаже чудовище, да не яде хора, и току виж, се оказала всъщност симпатична и разбрана...
Иначе варианти винаги има.
Накара ме да се замисля. Тия дни отнесох толкова много виртуални похвали и т.н.т., ако бях записала богословие, дали пак щеше да е така и това щеше ли да промени с нещо облика ми пред света? Неслучайно си задавам този въпрос, много твърдо бях решила да следвам точно богословие, докато не разбрах, че за жена това значи да бъде учител (поне в повечето случаи, единици са онези, които стават изследователи).
Само един страничен въпрос? Какво точно си представяш, че ще бъде това момиче? Монахиня? Или ще се опитва да ти наложи разбиранията (сиреч, вярата) си? Или ще си мънка текстове от Библията под носа? Ехооо...
Не връзвай каруцата пред коня и изчакай да се запознаете. Може пък тя да не се окаже чудовище, да не яде хора, и току виж, се оказала всъщност симпатична и разбрана...
Накара ме да се замисля. Тия дни отнесох толкова много виртуални похвали и т.н.т., ако бях записала богословие, дали пак щеше да е така и това щеше ли да промени с нещо облика ми пред света? Неслучайно си задавам този въпрос, много твърдо бях решила да следвам точно богословие, докато не разбрах, че за жена това значи да бъде учител (поне в повечето случаи, единици са онези, които стават изследователи).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- cloud_9
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ц-ц-ц. Де да бях на твое място
Хем искам да съм на общежитие, хем с девойка от Богословския - супер интересно щеше да ми е. Но хората са различни и явно ти не споделяш моите търсения
Това, което ме накара да пиша е, че искам да ти кажа да не прибързваш и да дадеш шанс на момичето. Моя приятелка е обезпокоена, че ще бъде в стая с туркиня (де да бях и на нейно място, пак интересно
). Така че не си мисли, че като е от Богословския ще е някоя фанатичка, дано въобще да е вярваща.
Успех и полека, за да няма прибързани решения
Успех и полека, за да няма прибързани решения
Спокойно, виж как ще е и тогава разпитвай за тези неща.
Жената, която ме настаняваше (демек домакинката) ми сподели, че едното момче от моята стая изобщо не било цвете за мирисане, да внимавам и ако има нещо да й докладвам. По тази логика и аз би трябвало да искам да се изнасям.
Но ще видя как е и ако наистина е толкова зле... пътя, чантата, торбата и където ми видят очите.
Жената, която ме настаняваше (демек домакинката) ми сподели, че едното момче от моята стая изобщо не било цвете за мирисане, да внимавам и ако има нещо да й докладвам. По тази логика и аз би трябвало да искам да се изнасям.
Но ще видя как е и ако наистина е толкова зле... пътя, чантата, торбата и където ми видят очите.
Six billion people in the world... Six billion souls.
And sometimes... all you need is ONE !

And sometimes... all you need is ONE !

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Мацка... Нали се сещаш колко момичета учат в БогФ? И нали се сещаш колко от тях са на общежитие? А колко от тях живеят с туркиня? Не повече от 1, гарантирам ти. А дали тя няма да се усети, че ти си тази лошава трета съквартирантка, щом си си писала и името (или поне съкратената форма, вероятно сме адашки с тебе)...
Много сте наивни това, младите... Не си оставаш анонимна, повярвай ми.
ЕДИТ: Я да видим колко си анонимна от това, което аз научих за 1 минута за теб от този форум.
1. Име - Елица, Елена, Елисавета, Ели (при всички положения, short form - Ели)
2. Курс - първи
3. Специалност - ПА
4. Местообитание в Студ. град: бл. 51, ет. 6
5. Съквартирантки - туркиня и момиче от БогФ.
Плюс други неща, но те не са от значение в случая (приятелка - философ, мразиш синьото, книжката ти е от бежавите, имаш определени предразсъдъци и насадени стереотипи, вероятно атеист и много вероятно - говориш английски).
А сега ми кажи дали ми трябва номерът на стаята ти, ако искам да те открия?
Много сте наивни това, младите... Не си оставаш анонимна, повярвай ми.
ЕДИТ: Я да видим колко си анонимна от това, което аз научих за 1 минута за теб от този форум.
1. Име - Елица, Елена, Елисавета, Ели (при всички положения, short form - Ели)
2. Курс - първи
3. Специалност - ПА
4. Местообитание в Студ. град: бл. 51, ет. 6
5. Съквартирантки - туркиня и момиче от БогФ.
Плюс други неща, но те не са от значение в случая (приятелка - философ, мразиш синьото, книжката ти е от бежавите, имаш определени предразсъдъци и насадени стереотипи, вероятно атеист и много вероятно - говориш английски).
А сега ми кажи дали ми трябва номерът на стаята ти, ако искам да те открия?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември