Бойни спортове
Модератори: ники, Methuselah
Джудо е бойно изкуство.^PrincessA^ написа:Джудото мисля, че е на най-добро ниво от бойните. / ако може да се нарече "бойно" де- щото то е основно за самозащита!/
Съществува и под формата на боен спорт и под тази форма се развива и в България, съответно в Софийски Университет.
"Бойно" не е в разрез със самозащитата.
Техниките в джудо могат да се използват както за самозащита, така и за нападение - иначе нямаше как да се провеждат състезанията :)
Няма да ти го признаят.TeDuS написа:Здравейте....искам да попитам има ли вариант да се признаят за спорт към СУ тренировки в друг клуб.
Кик бокса и джудото не са ми присърце. Това би означавало съвсем да се замотам в спаринг техники, кати и пр.
Не разбрах идеята за замотаване в кати по отношение на кик бокса и джудото
Всъщност добре би ти се отразило съчетаването на киукишина с малко научаване на джудо по отношение на провеждането на схватка в клинч и на земя.
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
И аз съм мераклия за кик-бокс. Скоро ходих няколко пъти на бокс на националния, абе имам желание много. Обаче има и няколко други спортове които ме привличат (баскет, тенис, катерене). Ако някой наистина каже нещо за тренировките по кик-бокс в СУ ще е доста хубаво. Все пак да знаем дали си заслужава.
Кикбокса....
В крайна сметка на тренировките по кикбокс, бокс ли се тренира или какво? Защото ако кикбокса се води от боксьори, какъв е смисъла да се нарича кикбокс. Наистина интересува ме как се провеждат тези тренировки, за да не отида с погрешна представа? Ако някой от този форум има някаква реална представа нека да сподели! Защото другата алтернатива е айкидо...
-
STaNiMiRbs
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Re: Кикбокса....
Айкидото е хубаво.entry91 написа:В крайна сметка на тренировките по кикбокс, бокс ли се тренира или какво? Защото ако кикбокса се води от боксьори, какъв е смисъла да се нарича кикбокс. Наистина интересува ме как се провеждат тези тренировки, за да не отида с погрешна представа? Ако някой от този форум има някаква реална представа нека да сподели! Защото другата алтернатива е айкидо...
Бокс/кик-боксът започва с тренировки по бокс. Като се бях записал, тренерът ми каза, че първо се изучава бокса, и след това като се научат нещата, се минава на кик-а вече. Не стигнах до там, и нямам наблюдения какво става занапред (макар да имаше само боксьори, които са идвали и предни години), защото много почнах да се успивам и не можах да продължа да ходя редовно, а тренерът е доста строг. Влияние ще да има и това, че залата ми е много далеч, и се опитах да ходя едновременно на бокс, плуване, айкидо и лекции, без успех в нито едното...
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Mрън.fan4battle написа:Айкидото е хубаво.entry91 написа:В крайна сметка на тренировките по кикбокс, бокс ли се тренира или какво? Защото ако кикбокса се води от боксьори, какъв е смисъла да се нарича кикбокс. Наистина интересува ме как се провеждат тези тренировки, за да не отида с погрешна представа? Ако някой от този форум има някаква реална представа нека да сподели! Защото другата алтернатива е айкидо...
Бокс/кик-боксът започва с тренировки по бокс. Като се бях записал, тренерът ми каза, че първо се изучава бокса, и след това като се научат нещата, се минава на кик-а вече. Не стигнах до там, и нямам наблюдения какво става занапред (макар да имаше само боксьори, които са идвали и предни години), защото много почнах да се успивам и не можах да продължа да ходя редовно, а тренерът е доста строг. Влияние ще да има и това, че залата ми е много далеч, и се опитах да ходя едновременно на бокс, плуване, айкидо и лекции, без успех в нито едното...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
За мен загубата на време беше в задръстването в 94, докато стигна до залата и се върна от нея. Самите тренировки бяха супер, страхотно бях доволен и много съжалявам, че не успях да продължа. Записах се с идеята, че ще уча кик-бокс, но тренирах бокс. И много съм щастлив от това. Научих основите, не знам колко съм изпуснал, но тренировките бяха солидни! И после се чувстваш страхотно. Престава да те е страх от конфронтация и да те ударят (това е като почнеш спаринг, иначе преди това добре оттренирваш ударите, блоковете, силова подготовка, супер загрявка, яко физическо натоварване). Абе препоръчвам страхотно!feichka написа:Mрън.Къде е залата за кик-бокс? Защото аз бях решила това да записвам, друго просто няма какво, но ако е само загуба на време...
![]()
Тренировките по Айкидо не са особено натоварващи, поне за мен. Аз бях тренирал Айкидо преди това, и тъй като тези занимания са за студенти, които освен че са студенти - и не са се занимавали с такова нещо досега, не се преподава така сериозно, както ако се запишеш да ходиш в някой клуб. Просто такава е спецификата на заданието, иначе треньорът е страхотен! В залата вечерите се провеждат нормални тренировки на клуба му - Ошинкан доджо. Иначе за нетренирали нищо хора, може да им дойде малко повечко - някои лицеви опори, търкалянията поне в началото доста дезориентират, може да боли от дългото стоене в сейдза (японския седеж на колене), но то е до свикване.entry91 написа:Значи ще е айкидо...разкажете как са тренировките по айкидо. Треньорите как си провеждат тренировките? И как става накрая на годината оценката. Там няма състезания.
Понеже питаш, тренировката започва като всички се събуват боси като се качват на татамито, нареждат се, и се почва с малко медитация, поклон, после загрявка, и след това демонстриране на техники и практикуването им с партньор. Накрая се завършва пак с медитация и поклон. Много е готино, че се запознаваш с много хора, понеже идеята е да практикуваш с колкото се можеш повече партньори, като така научаваш повече. Някакви конкретни въпроси ако има...
Оценката е с изпит, показваш какво си научил, демонстрираш изпълнението на техники с партньор. Изобщо не е страшно, не знам да има скъсани.