Изключително оригинално заглавие: Скандинавистика!

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Morrighan
От дъжд на вятър

Мнение от Morrighan »

Чудесен избор на песен, наистина :) Откъм текст, иначе не съм я чувала :( Аз започнах да я превеждам, преведох един куплет и като прочетох как звучи направо ме хвана срам :oops: Не си е работа да превеждаш песни или стихотворения. Трябва да те бива повече в българския :lol:
Аватар
ARTemIda
В началото бе словото

Мнение от ARTemIda »

Лиса Екдал е страхотна, имам неин концерт на компа, но там пее на английски. Откъде мога да си намеря песни на шведски:?:
Аватар
ARTemIda
В началото бе словото

Мнение от ARTemIda »

Тази темичка, между другото, стана по-приятна от другата, посветена на Скандинавистиката, която заби прекалено дълбоко в дебрите на блек метъла (крайно неприятна за мен тема) :lol:
alena
В началото бе словото

Мнение от alena »

така,така,по-малко за метъл,че да ми е по-спокойно на душата :wink: Иначе мерси за отговорите и съветите на всички по моя въпрос,явно ще се ориентирам към лятото преди втори курс и каквото закачи от началото му :roll:
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Хей, я ми кажете, скандинависти, отде в нета да си дръпна музика на норвежки или шведски?
Изпълнители, линкове, алабала? Трябва ми сайт по-специално...

Ама не ми набутвайте некъф метъл - имам предостатъчно скандинавски жици! Искам нещо фолклорно, или пък поп...абе каквото и да е!
Аватар
Night_Wolf
В началото бе словото

Мнение от Night_Wolf »

Vintersorg написа:Хей, я ми кажете, скандинависти, отде в нета да си дръпна музика на норвежки или шведски?
Изпълнители, линкове, алабала? Трябва ми сайт по-специално...

Ама не ми набутвайте некъф метъл - имам предостатъчно скандинавски жици! Искам нещо фолклорно, или пък поп...абе каквото и да е!
И аз издирвам такъв сайт, но нещо без успех,та ще се изкефя и аз, ако някой даде линк. :D
"Hope
Sees the invisible
Achieves the impossible
If you look up
There are no limits… " You create-Lacuna Coil
Sympati
В началото бе словото

Re: Не може да се влиза в часовете

Мнение от Sympati »

Heimdall написа:Така е, всеки има право на мнение. Друг е въпросът, че е малко странно човек, тръгнал да учи филология да нарича който и да било език "селски диалект".
Честно казано, аз вече съм завършила, остава ми един стар, почти мухлясал изпит. По мое време нямаше норвежки, но и да имаше - пак така щеше да ми звучи, сори. Просто бях откровена. Досега да съм завършила 10-0 пъти, но прекъсвах, прекъсваха ме, пътувах...
Надявам се идващата година да си взема дипломата.
alena
В началото бе словото

Мнение от alena »

На мен любима група пееща на шведски са ми Кент,иначе музика тегля само от соулсиик,тана че линк нямам :)
Аватар
uhuru
Да живей словото

Мнение от uhuru »

На мен Лиса Екдал ми е любима просто. Morrighan ще ми кажеш ли поне горе долу за какво се разправя? В смисъл ясно е, че е за неква китари ама по натам.... Иначе аз имам няклоко нейни албума. Някой ако иска може да му ги дам през Ди-Си то. А ще ми кажете ли някоя друга подбна скандинавска музичка? Щото аз съм арабист и не ги разбирам много много. ;)
Morrighan
От дъжд на вятър

Мнение от Morrighan »

morkov9, виж си личните :wink:

Бих се радвала да чуя албумите на Лиса Екдал, но уви нямам ди си :( Ще мисля друг вариант. Иначе препоръчвам Marie Fredriksson, Per Gеssle, Rikard Wolff... За други не се сещам. Кент, разбира се, а също така и Bo Kaspers Orkester - и те имат готини песни. Хаха, да не забравяме и Cornelis Vreeswijk :lol: А откъде - ей тука ме хванахте... :?
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Kari Ruesslaten ми е любимата норвежка певица!

Иначе от другите скандинавци Garmarna и Vintersorg :P
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

За бъдещия първи курс:
Най-накрая беше организирана предварителна опознавателна среща. Вече сме се уговорили двама-аз и АRTemida. Набират се още ентусиасти! Който има възможнвостта и желанието-да каже.
Мероприятието е утре от 18:30 в центъра.
http://jorik.blog.bg/
...............................
Аватар
Малката Ида
В началото бе словото

Мнение от Малката Ида »

Мога само да ви поздравя! Аз няма да мога да дойда :cry: въпреки голямото ми желание и даже ви завиждам благородно :oops: Ще бъда в София чак в събота и много ми се иска да си направим една срещичка тогава (но вечерта) или в неделя. Други съгласни?
П.С. ICQ- номерът ми, който посочих в тази тема, не е валиден - програмата ми е развалена.
Аватар
ARTemIda
В началото бе словото

Мнение от ARTemIda »

За бъдещия първи курс:
Най-накрая беше организирана предварителна опознавателна среща. Вече сме се уговорили двама-аз и АRTemida. Набират се още ентусиасти! Който има възможнвостта и желанието-да каже.
Мероприятието е утре от 18:30 в центъра.
Уточнявам: 18:30 на ъгъла на бул. Дондуков и ул. Будапеща. Аз съм с къса коса, широки дънки и черна раничка.
Дори и някой да не успее да дойде утре, може в събота или неделя да организираме още една - този път официално опознавателна среща. Пийс!
Аватар
JackInTheBox
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JackInTheBox »

М ако още важи поканата аз ще дойда стига да го намеря това къде е :)
стрийм
Заключено

Обратно към “ФКНФ”