Стипендия - сицална, нисък доход (31.07.2005)
Стипендия - сицална, нисък доход (31.07.2005)
Упехът ми до момента е 5.68 и има вероятност да получавам стипендия за успех(50лв.), но разбрах, че от миналата година са отпуснали и социални стипендии(не тези за студенти с двама починали родители, а за студенти с ниски доходи) в размер на 90лв. Някой знае ли какви са условията за такава стипендия(вероятно се изисква нисък доход и някакъв успех). Интересува ме дали с успех 5.68 и доход от 83лв. на месец мога да получавам друг вид стипендия освен тази за успех.
Последно промяна от rado на 01 Авг 2005, 04:35, променено общо 2 пъти.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Не. Мисля,че можеш да получаваш само едната стипендия. Тя се изчислява въз основа на доходите на родителите ти, разделени на броя на хората в семейството. Примерно - майка ти взима 300 лв, баща ти 600, ти имаш още една сестра(по-малка или по-голяма неомъжена студентка). Получават се 800 лв/4 = 225 лв - няма да взимаш, защото доходът е над 200 лв на член от семейството. Не съм сигурна обаче дали е 200 или 150 лв прагът.
- Гост
- Пишеща машина
Re: Стипендия
и аз мисля, че можеш само една стипендия да получаваш...
А относно дохода е така както ти го каза @Crematory.
Все пак най-доброто инфо е при секретарките...
А относно дохода е така както ти го каза @Crematory.
Все пак най-доброто инфо е при секретарките...
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
ако е това,мисля,че би трябвало да взима по принцип, дори с много по-нисък успех, може би беше около 4,50...alhimikat написа:Момчето това го знае
Мисля, че въпросът е , "Дали може да взима социална при положение, че има отличен успех и се вмества в стипендията за отличници"
(разбира се при доказан минимален доход)
![]()
С един родител съм и баща ми взема минимална заплата 150лв., а брат ми също учи, но във военно училище и там всичко му е осигурено. С брат ми получаваме наследствени пенсии в размер на 50лв. месечно. Значи дохода на член от семейството е 250/3=83,33лв.
P.S. Знам, че мога да получавам само един вид стипендия, но въпроса е дали мога да получавам по-високата от 90лв., която ще ми е напълно достатъчна и ще мога да уча спокойно, защото тази година ми се наложи да работя по време на сесията и ми се понижиха малко оценките.
P.S. Знам, че мога да получавам само един вид стипендия, но въпроса е дали мога да получавам по-високата от 90лв., която ще ми е напълно достатъчна и ще мога да уча спокойно, защото тази година ми се наложи да работя по време на сесията и ми се понижиха малко оценките.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка: