Аз за съжаление не мога да пътувам с кола, ще пътувам с рейс или влак и се чудя кое по- напред да замъкна.
Настаняваане в общежитие
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- suny_smile
- В началото бе словото
Настаняваане в общежитие
Ей хора скоро ние зайците ще се настаняваме на общежитие. Ще споделите ли с нас какво сте си взели най напред за там, кое вие било най нужно?
Аз за съжаление не мога да пътувам с кола, ще пътувам с рейс или влак и се чудя кое по- напред да замъкна.

Ах, как е хубаво да станеш рано, да откъснеш клонка от дърво,да тръгнеш под едно небе засмяно и просто да не знаеш за какво
- Nikolay_86
- В началото бе словото
- suny_smile
- В началото бе словото
Пак относно общежитието
Да, ама съм чувала, че не навсякъде позволяват ремонт. Дано да позволяват де, дано да успеем да си го направим хубаво.
А завеси има ли?
И как си сущите дрехите там?
Остава малко време,а имам чувството че нищо не знам за тези пбщежития
А завеси има ли?
И как си сущите дрехите там?
Остава малко време,а имам чувството че нищо не знам за тези пбщежития
Ах, как е хубаво да станеш рано, да откъснеш клонка от дърво,да тръгнеш под едно небе засмяно и просто да не знаеш за какво
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ахахаха, сега бързам, но после ще отговоря мн подробно на тая тема, че ме развесели
И аз пристигнах с рейс едно време. Носех си с мен само дрехите, личните вещи и 3 чинии
Другото се купува на място-има си откъде, а и не е нужно да мъкнеш обемисти работи.
Айде, после-повече
Айде, после-повече

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
по мои наблюдения дрехите се сушат на едно импровизирано простирче, представляващо въже, минаващо от единия до другия край на стаята
по-добрият вариант - в някои стаи има направени простирчета отвън, под прозорците.. е най-добре е с тераска... особено ако е гоооляяяма и хуууубава, като моята
. а иначе през зимата може да ползваш и парното, за да си изсушиш някоя дрешка.
Що се отнася до "нещата, които трябва да взема": чаршафи, хавлии, неща за личната ти хигиена и красота
, чинийка, чашка, лъжичка, виличка
, дрешки 2 вида
а) за лекции; б) изкъртване в студ. град
... за мен от първа необходимост е и ютията
а, да! любимата ти плюшена играчка е просто задължителна! ... сега друго не се сещам
ааа да! завеси няма! ама може да отидеш да провериш първо, защото може в стята да има някой за 2-ра, 3-та, т.н. година, и той да е занесъл завеси.
ООО И НАЙ-ВАЖНОТО! няма нужда да го носиш от родния си град, НО се приготви да купуваш почистващи препарати, тип-всякакви
ако се сетя нещо друго- ще добавям !
Що се отнася до "нещата, които трябва да взема": чаршафи, хавлии, неща за личната ти хигиена и красота
ааа да! завеси няма! ама може да отидеш да провериш първо, защото може в стята да има някой за 2-ра, 3-та, т.н. година, и той да е занесъл завеси.
ООО И НАЙ-ВАЖНОТО! няма нужда да го носиш от родния си град, НО се приготви да купуваш почистващи препарати, тип-всякакви
ако се сетя нещо друго- ще добавям !
Imagination. Realism. ENERGY. Freedom.
- Nikolay_86
- В началото бе словото
- suny_smile
- В началото бе словото
пак аз ще ви досаждам
Ей, хора, нямате си на идея колко ме развеселихте с тези отговори. Аз вече си взех чаршафи, чаши, пластмасови чинии( за еднократна употреба засега), рафтче за баня и не помня още какво. Е, няма да ги мъкна наведнъж, много ясно
Относно завесите- изобщо има ли възможност все пак да се сложат (дори и да няма завеси в стаята)?
Оносно плюшеното мече - колкото и смешно да звучи на някой, и аз мисля да си замъкна едно такова.
Хаха, обхванала ме е предстудентска треска и това си е! Нямам търпение да се запознаем на 2 и да да се опознаваме след това! Надявам се да е страхотно!
Оносно плюшеното мече - колкото и смешно да звучи на някой, и аз мисля да си замъкна едно такова.
Хаха, обхванала ме е предстудентска треска и това си е! Нямам търпение да се запознаем на 2 и да да се опознаваме след това! Надявам се да е страхотно!
- suny_smile
- В началото бе словото
има
има обществени перални но засега и аз не знам къде са.
В сайта на студ.град има една много хубава карта,на която е отбелязано кое къде е.Аз вчера я разгледах и видях,че има поне три такива перални.Ще се ходи в най-близката до съответните блокове май
Мисля,че около блок 50 бяха,ама не съм много сигурна....
http://studentskigrad.com/karta/
http://studentskigrad.com/karta/
- plamma
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Аз, разбира се, съм си още заек
, но имам много познати студенти и поназнайвам разни работи!
За обществените перални- те са просто навсякъде! Както и да е, мисля, че за момичетата (като мен) ще им излиза доста скъпо, понеже е около 5 лева килограма, а аз практически пера всеки ден! Повечето ми познати перат само завивки там, а другото или на ръка, или при мама!
Списъкът ми с неща е много дълъг, но на първо място са завивките! Ако се наложи завеси и килими- оттам ще се обзаведа! Искам предварително да разбия мечтите ви- обикновено стаите не са оборудвани с релси за завеси! Някои използват пирони за целта..... Абе, всеки както си е научен!
За обществените перални- те са просто навсякъде! Както и да е, мисля, че за момичетата (като мен) ще им излиза доста скъпо, понеже е около 5 лева килограма, а аз практически пера всеки ден! Повечето ми познати перат само завивки там, а другото или на ръка, или при мама!
Списъкът ми с неща е много дълъг, но на първо място са завивките! Ако се наложи завеси и килими- оттам ще се обзаведа! Искам предварително да разбия мечтите ви- обикновено стаите не са оборудвани с релси за завеси! Някои използват пирони за целта..... Абе, всеки както си е научен!
- OX/\\-OB
- В началото бе словото
- Специалност: туризъм
Болката е голяма...
Значи, списъкът на вещите трябва да включва
1. Неща за убиване на гадинки
2.Неща за почистване на гадинки
3.Неща, необходими за за съвместен живот с гадинки
бел.авт. Под гадинки да се разбира паяци, хлебарки, охлюви, стоножки и разни други симпатяги...
А между 15 и 21-ви трябва ли да оставим някакъв багаж в общежитието...в смисъл, трудно е да си замъкнеш цялата кукленска къща наведнъй по-късно, но пък има и вероятност да ти изчезнат разни рабУти, ако си оставиш част от багажа..обърках се вече...едни м иказват "Спокойно, остави си нещата и разчитай ,че имаш щастлива звезда да те пази" , а други "Ти луууудаааааа ли сииииииии????"Какво да правим?
А, и още нещо, в документите пише, че за настаняването е необходима студентската книжка..ами те не са в нас по дяволите..и на мене женицата на гишето м иказа, че ще си ги получим в началото на първия семестър....
И...абе какво става?:)
Значи, списъкът на вещите трябва да включва
1. Неща за убиване на гадинки
2.Неща за почистване на гадинки
3.Неща, необходими за за съвместен живот с гадинки
бел.авт. Под гадинки да се разбира паяци, хлебарки, охлюви, стоножки и разни други симпатяги...
А между 15 и 21-ви трябва ли да оставим някакъв багаж в общежитието...в смисъл, трудно е да си замъкнеш цялата кукленска къща наведнъй по-късно, но пък има и вероятност да ти изчезнат разни рабУти, ако си оставиш част от багажа..обърках се вече...едни м иказват "Спокойно, остави си нещата и разчитай ,че имаш щастлива звезда да те пази" , а други "Ти луууудаааааа ли сииииииии????"Какво да правим?
А, и още нещо, в документите пише, че за настаняването е необходима студентската книжка..ами те не са в нас по дяволите..и на мене женицата на гишето м иказа, че ще си ги получим в началото на първия семестър....
И...абе какво става?:)
В чужди обувки
.....не акай!!!!!!!!!!
:D:D:D
.....не акай!!!!!!!!!!
- Nikolay_86
- В началото бе словото