Аз нищо няма да ви подарявам, понеже няма как да дойда, но след НГ ще ви надърпам ушетата, ако не слушате.
Сега за книгоиздаването - вярно е, че имат повече да четат, ама имат ен-пъти по-малко лекции и като цяло предмети, така че имат повече време да си седнат на д-тата и да се подготвят. Едно е да имаш 9 или дори 10 (!!!) изпита в една сесия, за половината от които да имаш курсови работи, а за другата половина - учебници, друго е да имаш, примерно 5 или 6 изпита, колкото и много да е материала. Просто е трудно да трябва да превключиш за по-малко от 2 дни от радиокомуникация, на политология, на пресфотография, на народопсихология, оттам - на СБЖ, и най-вече, двата зверски изпита - методи за изследване на масовата комуникация и теория на международните отношения. Това е за един семестър, без да броя факултативната и чуждия език. Става дума за 1 семестър на 2 курс. Тогава ние имахме 7 изпита без фак. и език, а КН имаха, познай, 3.
Нали се сещаш, че 23-4 дни сесия, разделено на 3, е различно от 23, разделено на 7...
Не успокоявам никого, наистина ще имате много за четене, но и много време да се вземете в ръце, да превключите и да минете спокойно от изпит към изпит. Спокойно.
П.С. Само за справка: Хорариум:
1 курс Ж - 750 часа
1 курс КН - 675 часа
2 курс Ж (профил Печат) - 840 часа
2 курс КН - 600 часа
П.П.С. Не айкювствам, понеже ми забива компа като пусна тъпото кю. Ще гледам да го оправя тия дни, май ще има преинстал, ама не съм се затъжила твърде за него.