айде, утре почваме!Циндил-Пиндил написа:Е не! Аз к'во ви казах...
Тука ше има Джихад!![]()
Религиозен/на ли сте?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Гледам доста вярващи, доста неверници
Че религията е опиум за масите- да, така е.
Я си помислете утре като дойде бай евреин на екрана на всемогъщия предсказател на бъдещето- ТиВи-то и каже че няма Господ, че няма религия, че няма нищо.
3,5 милиарда вярващи какво ще направят? Ще стане един ХАОС. Всеизвестно ни е че на този свят има и прости, и интелигентни като нас хора. Сред вярващите има всякакви- от най-простия, до най-интелигентния, като последния се стреми да подчини лостовете на религията в своя полза. Ако утре се разпаднат основните религии(без Юдаизма- сетете се защо), няма да доживееме други ден.
За мене религията е необходимо зло. В момента няма никакви религиозни войни между християни и мюсюлмани- това е породено за да може двама да се карат, трети да печели. Но да, има една друга война- юдаизма(ционизма) срещу всички останали.
Всички знаеме за "Новия Световен Ред"- Nuovus ordo saeclorum или Nuovus ordo mundi. Целите на това движение, който и да стои зад него, се изразяват в следното- една държава, една религия, една валута. Последиците от това да се случи сигурно ги знаете. Затова национализмът и религията са най-големите врагове на тези които управляват живота ни чрез различните механизми които контролират- най-големите световни икономики, правителства, СБ, МВФ и т.н.
Това е най-общо казано. Писал съм цели романи на тази и други теми на други места, но виждам че много малко хора ги интересува каква всъщност е истината. Повечето като прочетат директно го маркират като някаква "теория за не-знам-си-какво или конспирация" и продължават да си пасат небрежно тревичката
Че религията е опиум за масите- да, така е.
Я си помислете утре като дойде бай евреин на екрана на всемогъщия предсказател на бъдещето- ТиВи-то и каже че няма Господ, че няма религия, че няма нищо.
3,5 милиарда вярващи какво ще направят? Ще стане един ХАОС. Всеизвестно ни е че на този свят има и прости, и интелигентни като нас хора. Сред вярващите има всякакви- от най-простия, до най-интелигентния, като последния се стреми да подчини лостовете на религията в своя полза. Ако утре се разпаднат основните религии(без Юдаизма- сетете се защо), няма да доживееме други ден.
За мене религията е необходимо зло. В момента няма никакви религиозни войни между християни и мюсюлмани- това е породено за да може двама да се карат, трети да печели. Но да, има една друга война- юдаизма(ционизма) срещу всички останали.
Всички знаеме за "Новия Световен Ред"- Nuovus ordo saeclorum или Nuovus ordo mundi. Целите на това движение, който и да стои зад него, се изразяват в следното- една държава, една религия, една валута. Последиците от това да се случи сигурно ги знаете. Затова национализмът и религията са най-големите врагове на тези които управляват живота ни чрез различните механизми които контролират- най-големите световни икономики, правителства, СБ, МВФ и т.н.
Това е най-общо казано. Писал съм цели романи на тази и други теми на други места, но виждам че много малко хора ги интересува каква всъщност е истината. Повечето като прочетат директно го маркират като някаква "теория за не-знам-си-какво или конспирация" и продължават да си пасат небрежно тревичката
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Какво значи "религиозен"?
Ако въпросът е дали съм християнка - ами не, не съм, не ми харесва тази религия, просто има твърде много смъртни грехове в нея, които извършвам всеки ден по няколко пъти...
Уитчкрафт рулз! Ей това е религия вече

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
-
levi nathan
- От дъжд на вятър
сусам и макови семки! купувайте в името на пророка!
Не знаех, че Маркс бил толкоз популярен в този форум. Че религията е опиумът на масите - сигурно е така. Но още по-голям опиум е вярата. При това и по-коварен - защото към него привикват и тези, на които религията (и не само тя) им изглежда старомодна.
Вярата (подобно на идеята за свободната воля), струва ми се, е продукт на християнството. Въпреки това, ми е трудно да си представя защо толкова е хипертрофирал именно този аспект на световъзприятието, при който най си личат човешката слабост и едностранчивост.
edit: Vintersorg, еее, вярно бре. как не съм се сетил преди. тюх, ако бях знаел...
edit2: ама как само звучат - 'шумерска църква на спасението', 'картагенски ню ейдж', 'свръхчовекът у скитите', 'селджуките и диктатурата на пролетариата'.
Вярата (подобно на идеята за свободната воля), струва ми се, е продукт на християнството. Въпреки това, ми е трудно да си представя защо толкова е хипертрофирал именно този аспект на световъзприятието, при който най си личат човешката слабост и едностранчивост.
edit: Vintersorg, еее, вярно бре. как не съм се сетил преди. тюх, ако бях знаел...
edit2: ама как само звучат - 'шумерска църква на спасението', 'картагенски ню ейдж', 'свръхчовекът у скитите', 'селджуките и диктатурата на пролетариата'.
Последно промяна от levi nathan на 04 Сеп 2006, 12:06, променено общо 2 пъти.
Whan pyes chatter vpon a house it is a sygne of ryghte euyll tydynges
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: сусам и макови семки! купувайте в името на пророка!
levi nathan написа:
Вярата (подобно на идеята за свободната воля), струва ми се, е продукт на християнството.
Пхахахаха! Чуваш ли се? Кажи го на старите българи, които са убивали ритуално животни за да засвидетелстват вярата си към езическия бог Тангра! Или на древните римляни с техните Юпитер и Сатурн, или на гърците...
Вяра е имало още от зората на човешкото съществуване, християнството къде по-късно е,а?
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
Re: сусам и макови семки! купувайте в името на пророка!
може би имаш предвид "религиозната вяра", която преобладава на запад и прословутата фраза "Ние вярваме в Бог"?levi nathan написа:Вярата (подобно на идеята за свободната воля), струва ми се, е продукт на християнството.
-
levi nathan
- От дъжд на вятър
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
ако въпросът ти е отправен към мен - смешно ми е, понеже много хора демонстрират своята религиозна и верска принадлежност, а всъщност това е само парадиране. това освен, че е смешно, е и жалко! връх на това парадиране според мен е тази фраза, която се изписва на доларите...levi nathan написа:този път аз не разбрах - кое е смешно?
/имах предвид точно тази (не задължително религиозна) 'вяра', която човек може да помисли да напише с главна буква./
уважавам и познавам хора, които истински вярват и уважавам тяхната Вяра, с голяма буква
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
- inaccessibility
- Летящите Пръсти