Какво сънувахте?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

mecho написа:Аз пък хубави сънища никога не съм имал...или поне не ги помня. Вчера ме ядоха кучета.
и не се ли събуждаш или поне нямаш ли лошо чувство?
Toto-I will remember
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

Е, нормално е да се плашиш и да се будиш :)
Между другото, замисляли ли сте се каква природна функция има сънуването? Защото при всеки човек се наблюдава явлението REM и всеки сънува, дори да не помни. Но не ми е напълно ясно за какво служи съня.
http://jorik.blog.bg/
...............................
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Към телесните функции на съня се числят регенерацията на мускули, стави и връзки, натрупване на енергйини запаси и стабилизация и подсилване на мунната система.

Към психичните функции спадат отлагането и запазването на информация. Под форма на сън се преработват събитията от деня, чрез което мозъкът се освобождава от излишни стари информации.

Необходимата продължиителност на съня е индивидуална и може да варира от 5 до 10 часа. 4-5 часа сън на ден е минимума и не трябва да се слиза под тази граница.
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

Е, за психичните функции се интересувах аз, другото се знае :D
http://jorik.blog.bg/
...............................
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

ChiLL_PiLL написа:
Ice_Spirit написа:
ChiLL_PiLL написа:6.бистра вода -> радост,щастие

Това значи сълзи само че :wink:
хаха нямам си предства кво значи още,само погледнах в съновника и по написах.. :? явно е старо издание :lol:
Еее,т'ва последното ме изкефи на макс :lol:
Значи с времето значенията се менят :lol:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

jantex написа:Еее,т'ва последното ме изкефи на макс :lol:
Значи с времето значенията се менят :lol:
мдаа то е като с речниците-нали се сещаш,че езика и съзнанието на хората от 1930г. и на тия от 2006 са определено различни ..аз например,ако сънувам папагал ще ми направи впечатление и ще искам да го проверя в добрия стар съновник от незнам-си-коя-година,ама едва ли ще има точна тая дума,щото просто хората,които са го писали тоя съновник не знаят,че съществува такова животно :lol: :lol: та нещо такова се получава :roll:
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

...
определено не си права.Въпросът е какво сънуваш-Птица примерно,а не татъв вид е...
Toto-I will remember
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

Ice_Spirit написа:...
определено не си права.Въпросът е какво сънуваш-Птица примерно,а не татъв вид е...
знаех си,че ще стане буквализъм.. :roll: ами тва беше спонтанния пример,ама основната ми мисъл бе,че ми се е случвало да сънувам неща,които определено ги няма в тоя съновник,който имам у дома,а иначе като проверя в интернет - ги намирам.
абе важното е да се научим сами да тълкуваме по-ясните и правещи ни впечатления сънища по своему,в зависимост от обстоятелствата в нашия живот.. :D
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

сънят и неговото въздеъствие още не е напълно изследван,така че недей да вярваш буквално на тези съновници...пък и по-важното е отделните елементи от съня какво значат,з-о иначе се получава повърхностно тълкуване :P
Toto-I will remember
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

всъщност какво толкова голямо значение има самата семантика на съня :roll: на някои хора им е интересно, на други не, някои се занимават с това да се ровят кое какво значи, други пет пари не дават...като мен...просто съм сънувала нещо, ако е било хубаво съм се почувствала макар и подсъзнателно (или там каквото е) добре, ако е било нещо лошо - слава богу че съм се събудила и се връщам в реалния свят :D не виждам смисъл да се задълбава в това кое какво значи :roll: пуснах темата, за да видя само аз ли сънувам идиотщини :lol: и ако не съм само аз, а като гледам определено не съм, да се посмеем :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

Ice_Spirit написа:сънят и неговото въздеъствие още не е напълно изследван,така че недей да вярваш буквално на тези съновници...пък и по-важното е отделните елементи от съня какво значат,з-о иначе се получава повърхностно тълкуване :P
разбира се :P не съм толкова доверчива на съмнителни източници :wink: доверявам се на себе си :wink: но пък темата за сънищата винаги ме е вълнувала :D
а,и не е ли по-важно цялостния смисъл,отколкото единствено елементите сами по себе си? май всичко е индивидуално :P
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Най-обичам луди,луди жаби на сънн.. 8)
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Заключено

Обратно към “Хоби и Забавления”