За какво мечтаете?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- sunbreeze
- Постоянно присъствие
Трипио:
The road is long and in the end the journey is the destination
Не казвам, че не е така. Просто човек в жовота си трябва да постигне нещо смислено, а на мен нещата, които другите хора смятат за смислени, ми се струват прекалено малки и незначителни. Затова си мисля, че тябва да има нещо повече, което обаче явно малцина откриват.
А относно това, някой да ти каже какъв е смисълът - естествено, че така не става. Логично е да искам сама да мина през всичко, независимо колко ще ми е тежко или колко грешки ще допусна...
The road is long and in the end the journey is the destination
Не казвам, че не е така. Просто човек в жовота си трябва да постигне нещо смислено, а на мен нещата, които другите хора смятат за смислени, ми се струват прекалено малки и незначителни. Затова си мисля, че тябва да има нещо повече, което обаче явно малцина откриват.
А относно това, някой да ти каже какъв е смисълът - естествено, че така не става. Логично е да искам сама да мина през всичко, независимо колко ще ми е тежко или колко грешки ще допусна...
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
- KeineSonne
- Писаружяк
- Обратна връзка:
Който има време за губене - да си мечтае. Аз се старая да си поставям цели .. но опитът ми показа, че ако прекалено си въобразиш,че трябва ти да контролираш всичко и не оставяш нищо на Съдбата, може в крайна сметка да не постигнеш това, което искаш, но да ти се разбият нервите на парченца
Мечтата за мен е нещо несбъдваемо, като например - напоследък съм с втълпила, че Бразилия е най-якото място на земята, но знам, че колкото и да си мечтая няма да стигна до там
Освен ако не се запиша на танци, не се залюбя с треньора-бразилец и се омъжа за него
Ако разсъждавам така обаче, мечтата се превръща в цел, а в ToDo-списъка има още поне 20ина големи цели преди нея, така че изобщо няма смисъл да я смятам за осъществима

Мечтата за мен е нещо несбъдваемо, като например - напоследък съм с втълпила, че Бразилия е най-якото място на земята, но знам, че колкото и да си мечтая няма да стигна до там
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Така е. Всеки си поставя цели, съобразно възможностите си - било то интелектуални, творчески или материални.sunbreeze написа:Просто човек в жовота си трябва да постигне нещо смислено, а на мен нещата, които другите хора смятат за смислени, ми се струват прекалено малки и незначителни. Затова си мисля, че тябва да има нещо повече, което обаче явно малцина откриват.
Затова и нещата, към които се стремят повечето хора (образование --> работа --> дом --> семейство), на други се струват недостатъчни и те търсят нови измерения за понятието "цел в живота"
В повечето случаи това са хора с някаква дарба, които са готови да поемат риска да разчупят тази рамка, в която живее средностатистическия човек. Тази предопределеност ги плаши и те търсят начин да излязат извън нея.
Философи, политици, артисти, музиканти, спортисти... в общи линии това са хора, които макар да звучи егоцентрично, търсят някакво обществено признание, защото за тях Смисълът е да бъдат/дават смисъл за другите хора... и само това им вдъхва усещането, че животът им е смислен.
Доста опасни амбиции, между другото
Я да те питам, не много на място... какво ти говори думата мизантропия?
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Целта, господа, е да сме начело на хранителната верига
Дали ще сме мастити бизнесмени и CEO-та, мафия босове, сиви кардинали или ще сме над всички тях- това е целта.
Хубаво ще е ако начело на всичко и всички застане някой човек който иска промяна и я наложи...но, уви това няма да е случаят.
На нас ни остава една цел в живота- REFUSE, RESIST!
(тука вече се надявам че от НСС не влизат да четат форума
)
Дали ще сме мастити бизнесмени и CEO-та, мафия босове, сиви кардинали или ще сме над всички тях- това е целта.
Хубаво ще е ако начело на всичко и всички застане някой човек който иска промяна и я наложи...но, уви това няма да е случаят.
(тука вече се надявам че от НСС не влизат да четат форума
- sunbreeze
- Постоянно присъствие
Няма как да не се съглася...Циндил-Пиндил написа: Така е. Всеки си поставя цели, съобразно възможностите си - било то интелектуални, творчески или материални.
Затова и нещата, към които се стремят повечето хора (образование --> работа --> дом --> семейство), на други се струват недостатъчни и те търсят нови измерения за понятието "цел в живота"
В повечето случаи това са хора с някаква дарба, които са готови да поемат риска да разчупят тази рамка, в която живее средностатистическия човек. Тази предопределеност ги плаши и те търсят начин да излязат извън нея.
Философи, политици, артисти, музиканти, спортисти... в общи линии това са хора, които макар да звучи егоцентрично, търсят някакво обществено признание, защото за тях Смисълът е да бъдат/дават смисъл за другите хора... и само това им вдъхва усещането, че животът им е смислен.
Доста опасни амбиции, между другото
Я да те питам, не много на място... какво ти говори думата мизантропия?
А за мизантропията - омраза към човека, доколкото ми е известно?
Сега няма как да не те питам - къде пък се сети за това? В смисъл - имаш някаква вътрешна логика, за да питаш...
I am the master of my fate
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Aз това "Доста опасни амбиции, между другото" заради такива като теб го написахflyhouse написа:Целта, господа, е да сме начело на хранителната верига![]()
(тука вече се надявам че от НСС не влизат да четат форума)
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Виж сега- целта оправдава средствата. Аз нея не съм и няма да конкретизирамЦиндил-Пиндил написа:Aз това "Доста опасни амбиции, между другото" заради такива като теб го написахflyhouse написа:Целта, господа, е да сме начело на хранителната верига![]()
(тука вече се надявам че от НСС не влизат да четат форума)
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
duh_navodneniq
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
да! това е единственото, което може да се направи и редовно си мечтаяflyhouse написа:When you dream there are no rules, anything can happen, people can flyinaccessibility написа:за много неща мечтая - примерно винаги съм искал да мога да летя, много често го сънувам, а ми беше и фанатична детска мечта!