Религиозен/на ли сте?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Обратното е...
Toto-I will remember
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

когато си права си права айси! Религията е опиум за народа, вярата си е друго, справка - Вапцаров!
Изображение

Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Странно, ако не знаете в какво вярвате, как го правите - вярването де? Ето затова има нужда от разни основни неща от тази религия, която мислите, че е истинската. Отче наш и Верую са именно такива фундаменти в Християнството и в по-правилния начин за неговото разбиране и изповядване - Православието. Затова питах, а не да се фукам или да ви поучавам. Постулатите за Св. Троица, за единна трансцедентна църква, за Възкресението и Опрощението.
А само да си мислиш, че говориш на някакво висше същество, което не знаеш какво е, не знам дали ви е достатъчно. На мен определено не! Иначе и аз не съм учил в училище тези неща, но човек се учи цял живот и извън учебната система. Ако иска и смята, че има нужда, разбира се.
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Не, но вярвам в законите на природата - равновесието, кръговратите....
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

Вярно е,че като за начало човек трябва да вярва в определена религия,за да започне отнякъде..Обаче никой не избира религията си със своето раждане...за мен е даденост,че съм православна християнка и затова следвам православните обреди...доколкото съм научена..това не ми пречи да се насоча и към други религии едновременно..например католицизъм,будизъм, и да съчетавам нещата..това само ми помага да вярвам в Единното,защото се убеждавам че То е навсякъде :D
друг въпрос е вече,че смятам че в християнството с течение на времето се е насадила ненужна догматичност,но не го осъждам това,защото така са се стекли обстоятелствата все пак..
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър

Мнение от Berserker »

Вярвам в себе си, вярвам че всичко мога да постигна и не ми пука Ицето правел ли е вино от вода или не, това си е работа на алкохолните инспектори, не искам някакво си там 'божество' да ме контролира, господар съм на съдбата си и ако някой 'бог' има проблем да ми дойде....

освен това не мисля че някой мята светкавици от небето, макар че твърде целенасочено мята по суича на върха на блока и ми спира нета, не мисля и че съм направен от кал или че мацките са направени от реброто ми.

Вярвам и в динозаврите (о ужас, светотатство) и мисля че света е на малко пове4е от 5-6 хил години (или колкото казват християните).

Освен това има прекалено мн религии, всеки религиозен е грешник за останалите и ще се пържи/мръзне в Ада, т.е. всички губите, а аз ако загубя губя само мене си така да се каже. Защото вярвам само в себе си>>> значи съм Вярващ но не религиозен!
Изображение

Изображение
levi nathan
От дъжд на вятър

opinio agnostici

Мнение от levi nathan »

Berserker написа: Вярвам в динозаврите [...] вярвам само в себе си
Ахъм
Berserker написа:Освен това има прекалено мн религии, всеки религиозен е грешник за останалите
както и всеки нерелигиозен - друго е да имаш 1/k шанс да си уцелил точната религия
(пък и откъде да сме сигурни, че казаното не важи само за познатата ни близкоизточна тройка)
Berserker написа: вярвам че всичко мога да постигна
Сама вярата може ли да накара нещо да се случи? Толкова религиозно вярващи, а Господ не ще и не ще да се покаже.
Berserker написа:господар съм на съдбата си
Идеята за свободната воля (поне в нашия културен ареал) не е ли заслуга преди всичко на християнството?
~~~~~
Та, пак да напомня, белким забравим, че религията е съвсем различно нещо от вярата (каква да е вяра - в себе си, в светлото бъдеще, в религиозните догми, в Бог)

PS Надявам се никой да не се почувства засегнат - само на догматизма е присъщ отказът от съмнение, нали? Пък и важното е моабет да става ;)

edit: Май на никого не му се спори.
Последно промяна от levi nathan на 04 Сеп 2006, 10:25, променено общо 1 път.
Whan pyes chatter vpon a house it is a sygne of ryghte euyll tydynges
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

За мен твърдения като "Господар съм на съдбата си!" са абсурдно безумни, нещо от рода на "Имам тениска REPLAY". :shock:

Как ще си господар на съдбата си? Утре излизаш на улицата, чакаш автобуса на спирката и те блъсва някой ненормалник с колата си. От теб ли зависи да предотвратиш подобно нещо? От теб ли зависи дали няма да се разболееш от нещо или ще ти фалира банката заради икономическа криза, или пък ще се спука гумата на колата ти ?!

Безумно е... Има неща, които не зависят от хората... И...като се замисля, те са много повече от онези, които зависят! :idea:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Джихад! :lol: :lol:
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

Циндил-Пиндил написа:Джихад! :lol: :lol:
ахахах заради такива като теб света върви на зле :lol:
:wink:

и съм съгласна с Vintersorg 8)
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

ChiLL_PiLL написа:
Циндил-Пиндил написа:Джихад! :lol: :lol:
ахахах заради такива като теб света върви на зле :lol:
:wink:
И с мен, и без мен - светът си върви на зле :)
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Вяра и свободна избор! Вярвам,че има Нещо или Някой, което контролира нещата! Сблъсквала съм се с неща, които не могат да намерят логично обяснение! Но вярвам също така, че и човек има право на избор! Животът ти е предначератен, просто понякога ти се предоставя възможността да избираш - как да продължиш живота си, начина по който ще прочете. Там всичко е ясно, но ти трябва да направиш избора - път А или път В...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Само една вяра има и тя се нарича БЪЛГАРИЯ!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър

Мнение от Berserker »

Не сте в ред, затова сте в СУ!

Винти мама, значи ако си с тениска на Replay не си с такава тениска ли бе??? Абе мн сте зле ама айде, "един е Бог и който ме познава знае името му", кланаяйте ми се пък ако слушате - по сладолед за всеки праведен, за Паган - пържоля!
Изображение

Изображение
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Е не! Аз к'во ви казах...
Тука ше има Джихад! :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”