Книги

Модератори: Мила, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

За "Пръстенът" става НА въпрос...
Аватар
galichkaa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от galichkaa »

ми тя е на дядо ми и незнам дали в момента има къде да я откриеш на корицата пише 220лв. автор : неизвестен
най добре мини през книжната борса може и да я има
Изображение
Аватар
Fervourrr
От дъжд на вятър
Специалност: социология
Курс: трети

Мнение от Fervourrr »

еее чудесна тема:)
И аз да споделя малко....не знам защо така се получава,но чета книги само от български автори....Като отида в библиотеката и се лепвам на българските и почвам да душа книгите(еми пък харесва ми :oops: ) и да си избирааамм :) И винаги си взимам най-старото възможно издание,май май нови книги не мога да чета...абе миришат си на лепило и тва е :lol:
А за фаворити(ех,ама хубава българска думичка,бе :P )...засега "Тютюн",всичко на Йовков,Каралийчев(приказките не ги помня,ама помня,че много ми харесваха :) ),Хайтов(е не,няма такъв стил на писане),Талев(май май само тетралогията "Железния светилник" съм му чела).Личен фаворит ми е Орлин Василев,малко известен и неизтъкващ се с кой знае какво писател,но просто пише за времето,за което обожавам да чета(17-18 век в България)
Това се сещам засега... иначе от чуждите..."Отнесени от вихъра","Вечната Амбър"...мммм друго не се сещам сега....
А в момента съм на Толстой-"Възкресение",скоро я свършвам и ще почвам "Анна Каренина" или пък "Майсторът и Маргарита" или малко Тургенев.....ще видим:)
Евала за темата...толкова много книги си харесах да чета,че не знам кога ще намеря време :)
-Как си?
-Горе-долу....
-Няма долу!...Горе е! Крачка да е, стъпка да е, но да е нагоре!
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Сега съм подхванал "Български хроники" на Стефан Цанев. Харесаха ми публикуваните в "Труд" откъси от нея (три засега) и си я поръчах за рождения ден. :D
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Fervourrr написа: А за фаворити(ех,ама хубава българска думичка,бе :P )...засега "Тютюн",всичко на Йовков,Каралийчев(приказките не ги помня,ама помня,че много ми харесваха :) ),Хайтов(е не,няма такъв стил на писане),Талев(май май само тетралогията "Железния светилник" съм му чела).
Подкрепям напълно! :thumbright:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Vintersorg написа:
Moriarti написа:сериозни книги, а не булевардна литература като измишлиотините за някакви кодове на Леонардо.......
Стискам ти ръката! Точно така мисля и аз и ми е адски чудно защо всички са луднали по тоя хит...После си давам и отговор- еми щото е хит, така че няма и да я чета...Мразя хитови неща!

Аз чета както винаги по няколко книги наведнъж - още дочитам "Песен за нибелунгите" и "Кентърбърийски разкази", а снощи започнах книгата на Дейвид Ървинг "Дрезден - Апокалипсисът", която обаче ми е в pdf формат и на английски, така че кой знае колко ще прочета...
Аз пък ти стискам ръка за "Дрезден-Апо...." стабилна книга
Иначе за Лео's Код обяснението е просто и го има в самата книжка "Непознатото поражда съмнения" т.е. неразбирането и непознаване на Средновековие, Ренесанс, бележниците и живота на да Винчи и най-вече християнството като цяло ........
„Мнозина са търгували със заблуди и лъжливи чудеса,
заблуждавайки глупавите тълпи."
- Леонардо да Винчи
„Заблуждава ни ослепяващо невежество. О, окаяни
смъртни, отворете си очите!"
— Леонардо да Винчи
Дали Д. Браун не се надсима над читателите си ?
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

На първо място да кажа,че когато си купя нова книга винаги първо помирисвам хартията,защото обожавам мириса на нова хартия и мастило :lol: Иначе имам слабост към Чарлс Дикенс като цяло,но все още не съм прочела всико негово,защото нямам време напоследък,а някои от творбите му са обемни (но все пак:"Дейвид Копърфийлд","Големите надежди")...Също така харесвам руските класици - Достоевски,Толстой,М.Горки,Н.Гогол -> "Престъпление и наказание" , "Ана Каренина","Шинел" и др. Още : Томас Харди -"Тес от рода Д'ърбървил" , Оноре дьо Балзак - "Изгубени илюзии" , Шекспир - Сонети. От по-новата чужда литер. - Пауло Коелю - най-вече "Дневникът на един маг","Алхимикът".Наистина творбите му са достъпни за всеки,именно защото съдържат простите житейски истини,от които всички ние имаме нужда!
От бългаската литература - наистина ми става много драго,когато се сетя колко образци и шедьоври съдържа нашата литература! Повече афинитет,обаче, имам към Никола Вапцаров! , Алеко Константинов - Фейлетони , Антон Дончев - "Сказание от времето на Самуила" и др.
Детски романи :D - Джани Родари - "Приключенията на Лукчо" , Ерих Кестнер - "Антон и Точица","Емил и тримата близнаци" , Ектор Мало - "Без дом" и "Приключенията на Лиско по море" на един бълг.автор, на когото забравих името..
Обичам езотерична литература, свързана с мистериите на религиозна основа, усъвършенстване на духа и пр.
Специализирана литература - популярна психология, спец.списания и т.н.

малко се отплеснах,но това е защото обичам книгите и литературата.Пък и е свързано със специалността ми все пак (книгоиздаване) :lol:
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Moriarti написа: Аз пък ти стискам ръка за "Дрезден-Апо...." стабилна книга
А ти в какъв вид си я чел? На английски ли я намери или я има и в превод? На хартия или в пидиеф формат?
Ако е на хартия и на български...жив да си, кажи къде да си я намеря!!!
Kahlan89
В началото бе словото

Мнение от Kahlan89 »

ох, никой май не харесва фентъзи :( :( е, нищо, аз пък си го обичам :) любимите ми книги са "Властелинът на Пръстените", "Сага за войната на разлома" и поредицата "Мечът на истината". иначе ако говорим за българси автори, най-много си обичам Вазов. макар че поредицата на Талев "Железният светилник" и т.н. също много ми хареса. а "Асеневци" на Фани Попова-Мутафова...! оттогава си мечтая този период от бълг. история да ми се падне на кандидатстудентските изпити :)
"Life is the Future, not the Past!"
Аватар
zaharinka
От дъжд на вятър

Re: Книги

Мнение от zaharinka »

Kenzo написа:.Спомням си,че след като прочетох "Алхимикът" имах чувството,че мога да осъществя всяка една от мечтите си...Много ми въздейства този автор.
вчера я свърших :D мн ми допадна 8)
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Последните две книги, които прочетох, са "Като гореща вода за шоколад" - не ми е под ръка, за да напиша авторката, но в момента е "хитова" и може да сте я виждали по книжарниците; и 'Фермата на животните" от Оруел. И двете много ми харесаха. Шоколадчето е нестандартна и ме изкефи страшно. :idea:
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Пимб, ти си тук!!! :lol: :lol: :lol:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

nrggirl написа:Пимб, ти си тук!!! :lol: :lol: :lol:
Не е тук, беше вкъщи, ама за малко...Не я пущам да щъка много-много из форума, подложил съм я на форумна диета! :D :D :D
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

nrggirl написа:Пимб, ти си тук!!! :lol: :lol: :lol:
:D точно мислех да ви питам тя къде се изгуби, барабар с още няколко човека :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Споко, на сигурно място е - далеч из ботевградската дива пустиня!

Малко терапия след успешното кандидатстване. Няма да я повредим, споко, жива и здрава е, ще я доставим на посочения адрес ФЖМК, улица "Московска", на 2 октомври, хихи :P :P
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”