Едно време бях прочел няколко книги на Roger Moore по астрономия и доста се бях запалил. Имам един приятел в САЩ който е имал шанса да поработи в една обсерватория там и ми прати доста интересни снимки.
Иначе това е бъдещето- Space Exploration!
Астрономия
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
В Технополиса в Люлин има телескопи по 200 лв. и ми изглеждат професионални, но някъде чух, че за един "сериозен телескоп" (каквото и да са имали предвид с това) трябва да се изръсиш поне с 800 кинтаtwiggy написа:колко ли струва телескоп с прилично увеличение колкото да видиш ивиците на юпитер?
Колкото до облачните пояси на Юпитер - доколкото знам могат да се различат и с по-слаб телескоп. Те и четирите галилееви спътници са ми нещо като идея-фикс от малък
да знам аз точно вчера ходих в технополиса и видях че имаше и по 200 и по 1000 лева ама нямах време да ги разглеждам подробно и не разбрах колко може да се види с тях . не знам и аз какво значи сериозен но винаги съм си мечтала да си имам един малък телескоп на вилата и да си гледам
също съм виждала и в магазините за фотоапарати по над 1000 лева... ех
най-много ми харесва юпитер със спътниците а между другото не знам дали си забелязал на сайта на наса бяха сложили запис от звук сондата която бяха пуснали на сатурн ли или някой от спътниците не помня не е кой знае какво свистене на вятър се чува но все пак
най-много ми харесва юпитер със спътниците а между другото не знам дали си забелязал на сайта на наса бяха сложили запис от звук сондата която бяха пуснали на сатурн ли или някой от спътниците не помня не е кой знае какво свистене на вятър се чува но все пак
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
много скучно занимание ми се струва астрологията, честно казано
... въобще всякакви самовглъбени научни дейности ми се струват много досадни и скучни, язък че нашите и двамата са учени
... на мен ми дай да се карам с хора по цял ден, какво ще ги броя звездите 
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!