Астрономия
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
Morning Star написа:Някой знае ли през коя година е станало известно съществуването на Плутон и кога са я обявили за планета?
от УикипедияПлутон е открит от астронома Клайд Томбо в обсерваторията Ловел, Аризона, САЩ на 18 февруари 1930 г. когато той сравнява две фотографски плаки направени съответно на 23 и 29 януари. Планетата впоследствие е намерена на фотографии най-старите от които са били заснети на 19 март 1915 г.
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- Morning Star
- От дъжд на вятър
Мерси
Щом Плутон е открит чак през 1930, тогава от къв зор астролозите го приписват на зодия Скорпион
Идеята ми е, че астрологията е древна наука и астрологични прогнози се правят от зората на цивилизацията, а излиза, че една от планетите, от която зависи прогнозата за скорпиона, е открита през 20-ти век...няма логика. 
Щом Плутон е открит чак през 1930, тогава от къв зор астролозите го приписват на зодия Скорпион
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ми аз не...като малък...абе малък,малък 14-15годинки кат' бях(и овчици си пасях и....опааа това е за друга тема
) се интересувах от некви космически работи,купувах си списание Андромеда(май така се зовеше,тая тойлетна артия...) и имах намерение да си взема една такава тръба,ама нещо ми умря мерака(също като към големите камиони,химията,географията и секви такива простотии-ама съм бил любознателно пишлеме кат' малък шъ знайте)...После открих компот...ъъъ компютрите и алкохола и вече затъп...се развивам в правилната посока

.
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Morning Star
- От дъжд на вятър
хехе извинявай, но интересът ми е насочен към откриването на планентата Плутон и от кога тя фигурира като такава и се използва за някакви(астрологични примерно) цели, а не че съм се загрижила за скорпионитеЦиндил-Пиндил написа:Глей ги![]()
![]()
Абе темата е за астрономията в най-прозаичния й, строго научен вид.
Кой го ебе за родените под знака на скорпиона и в какво ще вярват оттук нататък... Уникални сте, да знаете![]()
Хайде, флуудвайте на воля и споделяйте коя зодия е най-добрият вариант за половинка и т.н., и т.н.
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Едно време имах Astro Cabinet 80 (или някаква подобна цифра) - нещо като Lego, но с тръби, лещи, диафрагми и т.н. После се сдобих с един руски "Турист 3" с просветлена стъклена оптика, но никога не съм правил професионални наблюдения. Иначе учителят ми по физика в гимназията имаше рефлекторен телескоп система Нютон с 40х увеличение и сравнително голяма светлосила. С него дори се различаваха някакви подобия на ивици на Юпитер.Циндил-Пиндил написа:Добре.
За да дам желаната насока на темата - някой от пишещите тук има ли телескоп, занимава ли се с наблюдение на небето, чете ли някаква периодика или специализирани сайтове...?
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.