Това беше концертът на годината за мен! Kaliakra Rock Fest имаше и леко сантиментална стойност за мен, защото първият по-голям концерт, на който съм ходил беше през 2003г. на Helloween в София. Сега ги гледах за втори път, но нека започна по ред на групите.
Testament
Една от най-любимите ми траш групи! Имахме невероятния шанс да ги видим в оригиналния им състав (с изключение на Луй Клементе, който беше заменен от Джоуи Темпеста). Незнайно защо Testament започнаха 30 мин. по-рано от обявеното и доста хора пропуснаха първите им песни. Е аз си влязох в стадиона още към 8 така че не се оплаквам

. Свириха песни само от първите си албуми, записани в този състав. Това аз си го отчитам като лек минус, защото не бих се разсърдил на един Low например. Другият минус е, че свириха едва час и не излязоха на бис, но все пак концерта се водеше фест и сигурно е било предвитено. Като цяло Testament разгряха стабилно публиката, но тази им роля на подгряващи не им отива и аз лично ще ги чакам да дойдат отново, този път като хедлайнери.
Helloween
Е тука вече стана голямото пеене. Не крия, че Helloween ми е една от най-любимите групи въобще (№4 ако трябва да бъда точен). Наблегнаха на песни от двата им класически Keeper-а, като изненадата беше Halloween. Не знам защо, но този път ми се стори, че Анди Дерис не се справя добре с вокалите на Киске. На първия им концерт не бях забелязал такова нещо. Иначе имаше ги типичните за тях заигравки-разпявки с публиката. Най-много се израдвах на тази, която направи барабанистът. Като цяло не съм спрял да се дера на нито една песен, дори и на тези от новия Keeper, което доведе до там,че...
Twisted Sister
... ги гледах кротко поседнал на земята с чаша бира в ръка

. Не съм им голям фен, но трябва да призная, че са големи професионалисти. Дий Шнайдер наистина знае как да контактува с публиката, в резултат на което Бул-"факин"-герия

изригна на класики като I Wanna Rock, We're Not Gonna Take It и др. Тези хора са вече 30г. на сцената и все още кипят от енергия. Въпреки, че и Testament, и Helloween са групи от световен ранк, Twisted Sister бяха истинските хедлайнери на вечерта.
Мисля, че всички ние, феновете на рок музиката трябва да благодарим на г-н Цонко Цонев за всичко това, което прави и да му стискаме палци да продължава във все същия дух. Сигурен съм, че на 25.08. около 8000 фенове са си мислили така, както си мисля аз сега.