Религиозен/на ли сте?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Не.
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Както бях споменала навремето, атеистка съм!
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
galichkaa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от galichkaa »

не
Изображение
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Аз следвам "пътя на боговете" или шинтоизма :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4: :laughing4:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Ами рядко се сещам за Господ,само когато ми трябва и то за собстевно егоистично успокоение,тоест не,не вярвам
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

лично аз вярвам в по-висшите сили,които са създали и се съдържат във света,в цялата вселена, и по чиито закономерности се ръководи цялото съществуване...мисля че някой тук беше споменал за ЕНЕРГИЯТА и връзките и с темата за БОГ ,Живот и т.н.
Преди вярвах в Християнския Бог без да се замислям защо и каква е целта...но с течение на годините осъзнавах постепенно,че всички религии имат един източник и някои общи връзки помежду си..всъщност това го знаех от преди,някак си,но едва в последно време го потвърждавам непрекъснато..там е работата,че човешкото его ,в продължение на стотици години,е изкривило и продължава да изкривява религиите,и именно заради това сега се сблъскваме с последици като религиозна нетърпимост,свещени войни,ненужната догматичност,КАКТО И СЪМНЕНИЕТО В СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ВИСША СИЛА... (отскоро ме влече Будизма,защото единствено там не става въпрос за насилие...)
Връзката ,която искам да направя с ЕНЕРГИЯТА и религиите е ,че не е нужно човек да е поклонник на която и да е била религия,за да се нарече вярващ.Важното е да потърси Бог,Иисус,Аллах,Буда,Кришна - все нарицания за ВИСША ЕНЕРГИЯ,тоест ПОЛОЖИТЕЛНИ МИСЛИ,ДЕЙСТВИЯ И КАЧЕСТВА,както и ОТХВЪРЛЯНЕ НА ЕГОТО, за да продължи пътя на своето развитие..ВСИЧКО ОПИРА ДО СТРУПВАНЕТО НА ПОЛОЖИТЕЛНА И ОТРИЦАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ (ОЩЕ КАРМА),КОЯТО ДВИЖИ ВСИЧКИ ПОЗНАТИ НИ МЕХАНИЗМИ НА ЖИВОТА! нали и науката е обяснила,че всички природни процеси се базират именно на електричната енергия? :D
Та мисълта ми е,че ако иска човек да не вярва в Бог, в природата или в енергиите,но той трябва да бъде по-добър и да не предизвиква лоши мисли и чувства,защото те ще разрушат вярата в самия него! а какво остава когато човек не вярва в себе си?

повече няма да пиша ,защото ще се отплесна,а това не е тема за няколко реда ... хахахах та всъщност исках да кажа,че съм вярваща,но не фанатичка :D
Последно промяна от ChiLL_PiLL на 30 Авг 2006, 15:45, променено общо 1 път.
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Леле,как не те мързя да го напишеш :D
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Атеист.
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

MZ4 написа:Леле,как не те мързя да го напишеш :D

ахахха и аз се чудя,особено с тая кирилица :lol: ама нещо се зарибих и заради тва си заслужаваше :D
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Crematory написа:Християнско съзнание имам до толкова,колкото да знам,че няма да се омъжа за арабин и няма да стана камикадзе :lol:
Сигурна ли си.....
Ubi concordia, ibi victoria!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? А който казва, че е религиозен дали знае някоя молитва - напр. Отче наш или поне Верую-то?
nqma_takava
Пишете, о, братя

Мнение от nqma_takava »

Не съм религиозна. Дори не съм кръстена.
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

Joker написа::? А който казва, че е религиозен дали знае някоя молитва - напр. Отче наш или поне Верую-то?
малко е относително дали знаеш точно и ясно основните християнски молитви,да ти кажа..първо защото нашето поколение не са ни учили въобще като деца да ги знаем,нямаме никакъв такъв навик..Второ - аз например не смятам,че трябва да се затормозавям да запомням "Отче наш" поне засега,защото по свой начин се моля,с мои думи..а това не ме прави по-малко вярваща! вече впоследствие,когато се усили вярата ми по някакъв начин аз ще съм готова да казвам именно тази молитва и много други,защото ще знам защо го правя :D
Аватар
zaharinka
От дъжд на вятър

Мнение от zaharinka »

донякъде... :roll:
като че ли в лошите моменти повече :?
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
levi nathan
От дъжд на вятър

Мнение от levi nathan »

всеки написа:Фундаментална е разликата между вяра и религия
Мдам, и религията стои къде-къде по-горе от вярата.
Whan pyes chatter vpon a house it is a sygne of ryghte euyll tydynges
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”