Използването на собственически формати на сайта на СУ

Въпроси, идеи и препоръки относно университетския уеб сървър, форума и страницата на Софийския университет. Държим на вашата обратна връзка!!!
hacker
В началото бе словото

Използването на собственически формати на сайта на СУ

Мнение от hacker »

Искам да попитам защо се използват собственически формати като DOC и XLS за публикуване на части от документите свързани с КСК 2005 (например, другаде не съм гледал)? Например, всички разпределения по зали са в DOC формат, това означава ли, че трябва да дам ~200$ за Microsoft Office Basic (и отделно още ~100$ за Windows) само, за да мога да разбера в коя зала ми е изпита и да мога да вляза в СУ? Тук там използвате PDF формат, но важните неща ги има само в DOC, без никаква алтернатива...
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Ще ти отговоря първо на шега
"Искаш ли линк към безплатен софтуер или на диск да ти дам" :!:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Сега сериозно
"Сериозният отговор ще го получиш от админа - Димо, който сега е малко зает и не се е показвал скоро, но ще ти бъде отговорено" :!:
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
hacker
В началото бе словото

Мнение от hacker »

Абе, то "безплатния софтуер" аз си го имам, дори отваря повечето DOC и XLS файлове, ама... Ключовата дума е "повечето". Не разбирам защо трябва да се ползва собственически формат, при положение, че има свободни формати като PDF, OpenDocument и други. :)
Аватар
SepulTeraHead
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от SepulTeraHead »

Или просто може да направи едно html човекът, ако пожелае... за около... 5 минути.
Публикувай отговор

Обратно към “Предложения за форума и правила”