Спортно катерене

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Спортно катерене

Мнение от nrggirl »

здравейте,
интересува ме някой дали ходи и се занимава сериозно със спортно катерене, и по-конкретно - дали има излишна седалка, която да е склонен да продаде. благодаря предварително на отзовалите се... 8)
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Ми много хора ходим :) Ако ти трябва седалка на старо-мини един ден през Стената (не магазина :) ) и си поговори на място с хорицата.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

мерси за съвета :D!
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
svetlinka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от svetlinka »

искам и аз да ходя на спортно катерене :roll:
дайте малко инфо плс
Use Google before asking dumb questions
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Ми какво по-конкретно те интересува?
Изображение

Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

трябва ли да си купувам специална екипировка
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

зависи колко сериозно смяташ да се занимаваш, и по-точно колко ще се запалиш. там си има седалки например, ама ако искаш да ходиш сама да си се катериш ще ти трябва да си купиш... освен това и еспадрили може да ти потрябват, макар за начало и удобни гуменки ще ти свършат работа 8)

Щастливо безработна!!!
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

и колко ще струват тези по-специални обувчици :) и ако ходя само на стената в ректората, ще ми трябват ли?
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз на Стената в Ректората вече 2 години ходя с маратонки, няма никакъв проблем :wink: Просто не мога да понасям стискането на еспадрилите :( Иначе едни нови и горе-долу хубави струват около 120лв.Ако няма да се катериш професионално (на открити терени, по състезания и т.н.)- не ти трябват.
Изображение

Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

значи мога да ходя на катерене без яко да пребърквам джоба на мама :) а иначе някакви физически данни трябват ли ми, за да ме пуснат до стената :)
Аватар
izvynzemno
Пишете, о, братя

Мнение от izvynzemno »

аз например се притеснявам да се запиша, защото съм много слаба в ръцете и не мога да си представя как ще се набирам по тия въжета. смятам че това е сериозна причина да се откажа още в началото, да не стана за посмешище пред цялата група :oops: :(
иначе....по принцип този спорт ми се струваше най-привлекателен в списъка,но мисля че няма да мога да отделя време и усилия да се развия достатъчно физически, за да го практикувам.... :roll:
“Ако мислиш, че това е хаос, трябва да видиш какво има тук”. И му посочи главата си."
(Кърт Вонегът)
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

аз уж не съм много слаба като сила в ръцете, но ме е страх дали ще ми стига наистина силата да се набирам по стената само на ръце и с малко помощ с крака....
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Милички, няма никакво "набиране по въжета" :wink: Не ви трябва и сила в ръцете (въпреки че при редовни тренировки няма как да не придобиете такава :P ), защото доброто катерене е с крака. Краката са ви главната опора, те са водещи и те изтласкват тялото- с ръцете само се придържате (тука не говоря за по-силовите вариации като боулдър например). На мен треньорът първия ден ми каза, че най-перспективни са слабите момичета, понеже първо- нямат прекомерна тежест, с която да се мъчат, и второ- нямат толкова сила в ръцете, та да се доверяват сао на тях (както повечето момчета, които като тръгват да се катерят, все едно се набират на лост :twisted: )
Тва е, ако има още нещо от техническо естество да ви притеснява- питайте :wink:
Изображение

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

izvynzemno написа: смятам че това е сериозна причина да се откажа още в началото, да не стана за посмешище пред цялата група :oops: :(
иначе....по принцип този спорт ми се струваше най-привлекателен в списъка,но мисля че няма да мога да отделя време и усилия да се развия достатъчно физически, за да го практикувам.... :roll:
Тва за отказването е тъпо. По принцип всяка година в началто на Стената гъмжи от начинаещи и всички са еднакво зле :lol: , така че никой няма да ти се смее :wink: А профитата си гледат своята тренировка и въобще нямат да ви обръщат внимание (те са по цял ден там и са част от интериора, така да се каже :lol: ), освен ако не се наложи да ви помогнат за нещо ( в това отношение са златни и може да се научи адски много от тях)
А иначе- ако нямаш мераци да катериш професионално :arrow: тоя спорт е идеален за разпускане и освобождаване на напрежението. Важно е да развиеш техника дотолкова, че да нямаш зверска мускулона треска след тренировка и да не се контузваш. Всичко останало от натоварване до разнообразие на програмата си го избираш сам според нуждите си.
Изображение

chicaaa
В началото бе словото

Мнение от chicaaa »

кажете още някоя добра дума за катеренето, че нещо ми е влязло в главата и май това ще запиша тая година. ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”