Молекулярна биология - учебен план

Подфорум към Биологическия факултет
soncheto
В началото бе словото

Молекулярна биология - учебен план

Мнение от soncheto »

НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОГА ЩЕ ГО КАЧАТ В САЙТА ИЛИ ПОНЕ ДА МИ КАЖЕ КАКВО СЕ УЧИ ПЪРВИЯ И ВТОРИЯ СЕМЕСЪР?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

не знам кога точно ще го качат. снимай си го от библиотеката на бф. първата година първи семестър имаш:
-Цитология 45 часа лекции и 45 упражнения
-Обща и неорганична химия 45/45
-Ботаника 1-анатомия и морфология на растенията) 15 лекции и 30 упражнения
-Структурна и функционална зоология 1 (на безгръбначните) - 45 лекции и 30 упражнения
-Математика - тя продължава 1 и 2ри семестър за разлика от предишните и общо за годината е 60 лекции и 60 упражнения освен нея
2рия семестър имаш още:
-Структурна и функционална зоология 2 (гръбначни) 30(45?) лекции и толкова упражнения не помня
-Аналитична химия 30 лекции и 45 упражнения
-Физика 60 лекции и 60 упражнения
Органична химия - тя продължава и 2ри курс 1ви семестър така че нямаш изпит юни по нея иначе е общо за 2та семестъра 75/60
значи 4 изпита на януари и 4 на юни излиза успех
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
soncheto
В началото бе словото

Мнение от soncheto »

Благодаря много
Аватар
KarmaPolice
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от KarmaPolice »

А някой би ли ми казал кога е последния изпит от сесията ?

Защото мисля следващото лято да ходя на бригада в САЩ и трябва да ги съчетая някак двете неща...
Life is killing me...
soncheto
В началото бе словото

Мнение от soncheto »

То не се ли ходи на бригади след 2рата година?
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

по принцип изместването на изпити заради ходене по бригади е забранено можеш да видиш заповедта пред кабинета на кобрата :wink: и трябва отделно да се уговаряш с преподаватели. различно свършва сесията но обикновено към средата на юли (тази година беше до 8ми за другите сигурно за 1ви курс още една седмица са дали) защото юни месец има практика и ви приспадат после някакво време. може да запишеш 2ри курс с 2 невзети изпита от първи а за неходенето на практика също трябва да се уговориш (но от зоологията са добри). най-лошия изпит с най-много скъсани е математиката :wink:

Изображение
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Цитология
Ботаника 1
Структурна и функционална зоология 1 (на безгръбначните)
Малии ти ме върна години назад като и аз ги учех(или поне се водеше ,че трябва да ги уча)тия "чудеса".Напуснах БФ-то с писъци и махмурлук :lol:
.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Richard B. Riddick написа:Напуснах БФ-то с писъци и махмурлук :lol:
ГГФ рулз! :P
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

е сега писъци недей да плашиш младите попълнения

Изображение
soncheto
В началото бе словото

Мнение от soncheto »

Е толкова ли е страшно??? Може да е сложно , ама ако имаш желание защо трябва да бягаш, пък и нали си се записал там с мисълта , че ще учиш и няма да ти е толкова лесно...нз дано не се изплаша и аз:)

А между другото кои са най-лошите и заядливи преподаватели, при които трябва да внимаваш най-много???
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

ми съдейки по високия успех на 1ви курс миналата година първия семестър май доста от преподавателите дето режеха няма да ви предават. :wink: то кво да се заяждат вие сте голям курс само асистентите по ще ви знаят от упражнения. ако си ходите редовно на упражнения и си кротувате няма проблем но това зависи от групата де.
абе ше видите няма страшно най-стряскащото поне за мен беше доста така ексцентричния доц. на упражненията по математика който си носи едно куче и изглежда хм странно но може да не го сложат на всички групи иначе като че ли най-много късат на математиката. (а и не се заяждайте с въпросния няма смисъл даже и да ви разправя че сте за лъвов мост не му обръщайте внимание) преди късаха много и по цитология и по збж но нали ти казвам сега няма да са ви тези преподаватели най-вероятно /чух даже че миналата година по збж изпитвал и гл.ас. илиев който е един от най-свестните хора в бфто ше ви води и на практика/.
ми не се сещам сега чак страшни има по-скоро особени персони :)

Изображение
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

sorry че се отклонявам, ще съм 1ви курс молекулярна и така и не разбрах кога трябва да си вземем ст. книжки, дали ще ни ги дадат когато започнем или ние трябва да си ги вземем?и кога ще ни разпределят в групи, по-точно ние кога ще разберем коя група сме?
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

значи когато на първия учебен ден отидете в БФто ще видите долу в началото на десния коридор табло с програмата ви и списък в който ще си видите коя група сте. ще ви вкарат в аулата и ще ви говорят малко след което ви връчват книжките :)

Изображение
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

хее, 10x twiggy, добре че си ти да ни светваш :wink:
soncheto
В началото бе словото

Мнение от soncheto »

Ама ние на 02.10 в БФ ли трябва да ходим направо или парво тярбва да сме на рекотрата...и после в БФто ????

а между другото, вапреки че се отклонявам доста от темата, на нас биолозите позволено ли ни е да си вземем в общежитието домашните любимци говоря за морско свинче ...????
Публикувай отговор

Обратно към “БиоФ”