Въпрос относно класирането по Физическите специалности
Модератор: Boromir
Въпрос относно класирането по Физическите специалности
Защо след като съм кандидатствал с математика имам бал за физиката 23 и нещо а пише че минималния е 16 , пише също така че не съм приет при това класиране? Много ми е интересно? Моля някой да разясни
- cloud_9
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ало, къщата
Пробвай да си по-любезен, за да получаваш отговори 
Иначе за физиката 1во класират кандидатите с физика и незаетите от тях места отиват при математици на 2ро класиране, явно незаетите места са се заели от математици с по-висок от твоя бал и не са стигнали до теб. Почакай до 3то класиране, когато тези математици може би не са се записали във физиките и ще вземат теб. Успех
Иначе за физиката 1во класират кандидатите с физика и незаетите от тях места отиват при математици на 2ро класиране, явно незаетите места са се заели от математици с по-висок от твоя бал и не са стигнали до теб. Почакай до 3то класиране, когато тези математици може би не са се записали във физиките и ще вземат теб. Успех
- denitu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Инж.физика
- Курс: втори
Нещатата стоят така.. Приемат само кандидатстващите с физика, и ако случайно остане незаето място тогава чак класират човек, който е избрал изборен предмет математика.. С една дума.. Колкото и да ти е бала , дори и да е с 10 единици по-висок от минималния бал на този с физика който е кандидатствал , няма да те класират ако няма свободно място.. И обяснението на т.нар хора от "кухнята" е "Естествено че ще приемем първо хората кандидатстващи с физика, защото те ще станат по-добри специалисти..." . ХА! И това ако не е дискриминация.. Здраве му кажи!!!
А тогава защо въобще има изборен предмет математика като ние даже неможем да се борим за място ...
А тогава защо въобще има изборен предмет математика като ние даже неможем да се борим за място ...
- Mo'Nique
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
е добре де, нали първо нашият бал за физическия факултет с изпита по математика се умножава по 2,5, а не по 3. така си става едно пресяване. ако тях ги класират първи въпреки всичко, защо е разликата в образуването на бала? много неестествено звучи
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
- denitu
- От дъжд на вятър
Тях ги класират на 1во класиране.. И ако случайно има свободни места чак тогава класират нас.. Неестествено е 1во изпита по математика да се умножава по 2,5, а не по 3. Другото неестествено е да класират тях първо , а третото неестествено нещо е ние да имаме по-висок бал от техния и въпреки това да не ни приемат в специалността.. А най-неестественото е да кажат че те ще станат по-добри специалисти от нас само защото са кандидатствали с физика.. 
Ами аз преди 3 години бях първи курс физика, те имат изключителен недостик на студенти и най тъжното е че групата в която бях (от 20 човека) след 1ви семестър останаха само 4,5 и другите групи така просто сички спряха да идват , и се отказаха, разформироваха и направиха нови групи, в крайна сметка се оплакваха че до 4 курс достигат само 4,5 човека : (, затова явно са наблегнали изключително много да се флиза с ФИЗИКА, защото хората които са влязли с физика, е по вероятно да останат да учат, от колкото някой случайни с математика.
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Тази година се очакваше голям наплив от студенти, които искат да избегнат казармата, като влязат да учат каквото и да било (а физика се влиза най-лесно) и добутат някак си до януари 2008-ма, когато официално отпада задължителната военна служба. По тази причина се прие решение на първо класиране да не участват тези, които са кандидатствали с математика.
@denitu: какво му е неестественото оценката от изпита по математиката да има по-ниско тегло от оценката от изпита по физика? Или, може би, всеки математик по презумпция е и физик?!?
@denitu: какво му е неестественото оценката от изпита по математиката да има по-ниско тегло от оценката от изпита по физика? Или, може би, всеки математик по презумпция е и физик?!?
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
- denitu
- От дъжд на вятър
Проблема е такъв че дори и моя бал е 27 няма да ме класират поради глупавата причина че не съм кандидатствала с физика, което е доста глупаво..Немогат да кажат кои студенти ще останат до 4ти курс - това е въпрос на желание.. А като са избрали тази годината така защо въобще са писали математиката като резервен изпит??? Мога ли при 5 места в Астрофизика, при положение че са кандидатствали 40момичета и има 40 места от всички специалности, да се освободи някакво за мен? Я помислете малко..Ние даже неможахме да се борим за място.. Ние просто си бяхме ей така само като бройка кандидатстващи с математика...
Разбирам ги.. Искали са да се подсигурят, да останат повече хора до 4ти курс.. Е ок! Тогава можеше да направят така че за тези с математика да има други 5 места..Да знам с кой се боря и дали въобще се боря.. Кво им пречи? Така тъкмо ще видят дали има наплив на хора с математика ...
Разбирам ги.. Искали са да се подсигурят, да останат повече хора до 4ти курс.. Е ок! Тогава можеше да направят така че за тези с математика да има други 5 места..Да знам с кой се боря и дали въобще се боря.. Кво им пречи? Така тъкмо ще видят дали има наплив на хора с математика ...
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
да бе,много е шантаво това класиране по физика
поне да не подлъгват хората ами да си кажат-който иска да влезе да учи физика,да си кандидатства с физика,че иначе малко на прецакване мяза
щото като гледам май за кандидатствалите с математика почти не остават места и примерно можеш да имаш 3 на изпита по физика и да влезеш,а да имаш 5.50 на изпита по математика и да го д***ш....не знам кой ще стане по-добър специалист в този случай,в крайна сметка тоя който повече учи и си дава зор,независимо по какво,сигурно ще е по-прилежен ученик,нали
а вече на кого повече му се отдава си е друг въпрос,това ще се разбере в процеса на обучение,а не в процеса на кандидатстване