Как да се справим с проблемни преподаватели?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
guenter
В началото бе словото

Как да се справим с проблемни преподаватели?

Мнение от guenter »

Не се заблуждавайте от името, говорим си за абсолютна гавра и проблемът май е сериозен. Една приятелка ми разказа за техен преподавател, който решил да й покаже йерархията в света и след като я гърчил известно време, й писал 3 само заради шоуто (а, повярвайте ми, когато тя казва, че е учила, значи е УЧИЛА!) "Ужасих е" е меко казано! в същото време човекът е раздавал оценки и по симпатии. Има ли начин да се реагира на подобно нещо и как?
btw били са само 2ма в стаята-той изпитвал очи в очи...
И си говорим за Софийски Университет :angryfire: :sad2:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Няма начин. Колко пъти да обяснявам,че в Су просто искат да те смачкат. И на мен са ми писали 3 с твърдението,че нищо не знам и е по милост, а аз съм учила една седмица...Зависи от човека срещу теб, не всички са такива отвратняри :roll: Не мисля,че може да се направи кой знае какво...
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Колко пъти ми се е случвало на мен и на мои познати...Много е неприятно,идвало ми е да издера земята... :angryfire: никой не реагира,защото хората си гледат само тях си и...не може нищо да се докаже...не ми е хрумнал начин за отмъщение... :evil:
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Добре де...Не ми се е случвало такова нещо, надявам се и да не ми се случи ако ме приемат.Но повечето от нас имат ГСМ - и.Защо не ги запишете?После пускате записа пред по - висшестоящ и готово.
Аватар
Otkrovena
В началото бе словото

Мнение от Otkrovena »

Да си кажа честно, до сега не съм имала проблеми с преподаватели, но не съм минала през много изпити. Моите преподавателки от училище ме "успокоиха", че в университетите е така - преподавателите са на настроения. Каквото ти напишат, това. И да не го вземам присърце.
Бих искала да може да се направи нещо и да знам как би могло да се направи, но... Подозирам, че ако се оплачете на някого, никой няма да ви обърне внимание или ще ви нарочи. И все пак трябва да се опитва!!! Дано да има смелчаци. Ако някой е опитвал, нека каже.
Като птица в небесата
ти не спирай да летиш!
Ако вържат ти крилата
помни, че можеш да вървиш!
eloise
В началото бе словото

Мнение от eloise »

хъх, я си се опитал да се правиш на смелчага - направо ти разказват играта. просто има преподаватели, с които изобщо не знаеш какво да очакваш. и аз не се бях сблъсквала с такова чудо в гимназията и ми беше много трудно да го проумея. не знам дали ще ви кажа нещо ново, но няма справедливост.
carpe diem
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Паган написа:Добре де...Не ми се е случвало такова нещо, надявам се и да не ми се случи ако ме приемат.Но повечето от нас имат ГСМ - и.Защо не ги запишете?После пускате записа пред по - висшестоящ и готово.
Примерно защото нямам диктофон...освен това се записват около 30 секунди мисля...пък и нищо няма да се разбере...а и как ще го включа?!?! безумна идея...а и не може да се докаже ,че това е гласът на човека...записът много променя, а никой няма да ти прати подобен запис в лаборатория заради едната тройка, за която всъщност се радваш,че са ти писали,щото иначе те късат до побъркване... :evil:
Елоиз е много права!
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Но при положение, че си се скъсал от учене и
накрая някой недоспал даскал с гадно настроение
ти разбива мечтите за хубавия ден, поне трябва да му го
върнеш.В началното училище като бях по - големите
спукаха гумите на колата на един учител, защото остави
7 човека на изпити.
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Зависи си от преподавателя. Първия семстър учих няколко дена по ЛТЗ и бях научил може би 2/3 от материала. Професора, със самочувствие до небесата, ме върна два пъти. На третия отидох при асистентката със същите знания. Нищо не бях чел по единия въпрос, на другя знаех половината. Но тя беше благосклонна, насочваше ме и ей-го на - петица. И си беше заслужена.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Ами как да се справим-или с подаръци(демек пиене) или с груба сила :twisted: .За други начини не се сещам :)
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

В техникума втората група се опита да се справи с един, като му донесоха общо към 15литра домашна ракия (той си беше известен пияч). Но той прибра алкохола, и им написа лошите оценки така или иначе. Какво направиха те? Ми издебнаха го следващото междучасие и си прибраха спирта :lol:
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

ми проблема е според мен че никой не е тръгнал да се справя. то е ясно че поединично е невъзможно, обаче дори човек и сам да иска нали нищо не може да направи а другите обикновено ги е страх да не би случайно "да им се отрази на оценката" и др. глупости. ами то е ясно че като сме стадо е лесно да се отнасят с нас като с такова за съжаление е така :evil:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

вярно е това,за съжаление :roll: Всеки гледа него си.За какво да се разправя ,след като той примерно по случайност си има шестицата и си е доволен,че се е измъкнал.а че утре на него ще се случи точно същото - остави... :director: Най -накрая трябва да се разбере ,че такива неща ще рухнат върху всеки един от нас и не бива да се скътаваме,а да си търсим правата докрай,но заедно,не всеки поединично.Ама докато осъзнаем това има още много време,ми се струва... :evil:
natali
В началото бе словото

Мнение от natali »

Проблемни преподаватели има,и то много.Обикновено това са хора с огромни комплекси и без никаква ваншна реализация,освен тази в Университета.Всеки такъв преподавател има определен тип студенти,които не харесва-напр.стара и гразна доцентка не понася хубави колежки.Има и такива обаче,които са непредвидими.Единствения начин да се справиш с някой толкова необективен,е като му ходиш на лекции, много внимателно да го наблюдаваш-какво харесва,на какво се дразни и да се опиташ да му влезеш под кожата на изпита.Но разни геройски прояви като оплаквания и жалби да по-горни инстанции са абсолютно безмислени."Гарван гарвану око не вади".Това е кауза за индивидуално спасение!
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

:lol: ммда,какво учиш?
The empires of the future are the empires of the mind.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”