Тероризъм - "Бош лаф"

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Тероризъм - "Бош лаф"

Мнение от alhimikat »

Бяхме позабравили какво е да гърмят бомби наоколо, но...
събитията в Лондон ни поприпомниха.
Факт е че глобалната икономическа игра под псевдоним "тероризъм"
става все по-популярна.
А на обикновенните граждани има бива съобщавано (било то от CNN или от btv) че има някой си талибан или дивак който стои зад всичко (отново "бош лаф")

но както и да е просто исках да споделя интересната статия, която ми попадна за "атентатите" в Лондон
:arrow: СТАТИЯ
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

Според мен тази статия е супер абсурдна-в смисъл,не че няма нищо вярно в нея,но въобще не съм съгласна, че нещата трябва да се интерпретират от този ъгъл!
Има много причини,за да се случи това (в Лондон)- и не мисля,че на първо място е идеята за съотношението м/у долара и паунда!
А и тяхната полиция се оказва доста сръчна- и вече е ясно кой и как точно го е извършил...
Но проблемът с тероризма става все по-болезнен и ...близък.
Не е далечен и от нас- макар и от различно естество и ние сме свидетели на подобни безобразия- бомбата в Обзор..
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Malizia написа: А и тяхната полиция се оказва доста сръчна- и вече е ясно кой и как точно го е извършил...
виж сега ако гледаш btv разбира се че за теб е ясно кой и защо го е извършил
но това е за хората,които не се доверяват на такива плоски (меко казано) източници

конкретно за статията - да малко е задълбочено икономическа
но просто искам да кажа , че причините за "всичко" което става не са толкова ясни , колкото изглежда

п.п.
не ми казвай , моля те , че вярваш в талибани , терористи, или пък , че и на 09.11.2001 (за това :arrow: тук ) пак ти е ясно кой е извършителя

съжалявам просто такава е реалността
всичко се върти около една дума
икономика
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Otkrovena
В началото бе словото

Мнение от Otkrovena »

Alhimikat, статията ти ме заинтригува. Дори се сетих за един филм - "Версия "Пеликан". Моля те, изложи източниците си на информация. Съгласна съм с това, което казваш за медиите. Чиста новина няма. Затова винаги трябва да търсим истината някъде там.
Като птица в небесата
ти не спирай да летиш!
Ако вържат ти крилата
помни, че можеш да вървиш!
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Otkrovena написа:Alhimikat, статията ти ме заинтригуваизложи източниците си на информация.

Герхард Вишневски
Майкъл Мур
.....
и подобни конспиратори
:wink:
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

Аз не отричам,че в основата на ПОЛИТИКАТА,на м/удържавните взаимоотношения стои ИКОНОМИЧЕСКИЯТ ИНТЕРЕС преди всичко друго..! И въпреки всичко не намирам за правдоподобна тази статия.
А колкото да полицията-тук също си прав,но пак съм убедена,че те знаят! Знаят и как да го направят... :roll:
No one can live for me
It's my destiny
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

да
за тази първата икономическа статия си права
не е от най-добрите но ми хареса , че са останали хора , които не вярват сляпо на казаното по CNN i btv (да речем)
има истини , но има и много глупости в нея
но за втората,т.е. старата си е така

лошото е, че не се замисляме над предоставяната ни информация и ставаме като програмирани - каквото ни поднесат за напред сме съгласни с него :!:
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

e, това вече е друга тема- за това как медиите могат без проблем да манипулират! Това важи винаги! И оттук изводът,че истината е накъде там...
:roll:
Но да се върна на тероризма- каквото и да го поражда-той си е тероризъм, плод на болни човешки мозъци.
No one can live for me
It's my destiny
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

едва ли мозък , който има план да взриви това-онова и да прибере няколко стотин милиона е болен

или да започне война след мними терористични актове (09.11.2001)
за да си възроди икономиката е болен
в случая не е болен а го прави за страната си и за банковта и сметка (и за своята разбира се) без да мисли за останалите хора и народи по света
та дори без да мисли и за своите хора,които загиват
ок ок болен нека е
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

не си ли противоречиш? не би могло да го прави за НАРОДА СИ !
Не са само тези,които загиват,изпълнявайки своята длъжност,но и онези,които по никакъв начин не са свързани с "икономическите врътки и облаги"! И това се знае предварително (че ще бъдат пожертвани мн хора за "каузата").
Прави се за облага,да,но не и на народа като общо понятие.И,да,за мен е мн болен мозък...щом се разпорежда с човешки животи...
No one can live for me
It's my destiny
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Противореча си , но съзнателно!
прави го за народа си , жертвайки няколко стотин души , но "спасявайки" всички останали (болен е спор няма с мисълта , че прави добро - прави поразии - както много диктатори преди него)
това беше малко иронично-парадоксално (но както и да е)
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

де да бяха няколкостотин....периодично по толкова...
:(
No one can live for me
It's my destiny
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

:cry: Хора,днес отново хаос и паника в Лондонското метро! :cry: Продължава операция "шОК и ужас" само че не тази на "неповторимия гений" Mr Bush :evil: А-ААА :evil: Светът отива на зле с хора като него! :roll:
The empires of the future are the empires of the mind.
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

не е на М-р ДЖ.Б. но още не е напълно ясно на кого е и предишната в Лондон :roll: :!:
rover
В началото бе словото

Мнение от rover »

Прощавайте, но какво пречи на този, който осъществява терористичните актове, да проведе и няколко елементарни икономически операции непосредствено преди атентатите, знаейки прекрасно какъв ефект ще предизвикат те. Всеки студент по икономика ще ви каже, че финансовият пазар е напълно зависим от всякакви ирационални и емоционални ходове в света на политиката, особено ако имат силен обществен отглас (разбирайте - медиен). Родените в обърканите необразовани главици на най-лошите представители на прекрасната ислямска култура подли планове за безчестни убийства все пак се нуждаят от финансова подкрепа за осъществяването си, т.е. едното не пречи на другото. С парите, заработени от правилно предвиденото поведение на пазарите, терористите си осигуряват средства за следващия удар. Simple
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”