да в този смисъл и аз не съм свободна и не мисля че има свободни хораSunny написа:Колкото до мен свободата е:Възможността да живееш без да се съобразяваш с капризите на другите,с предразсъдъци,табута и традиции.Физическата свобода,въпреки че много хора биха казали "Аз я имам" ,не се среща и постига толкова често и лесно.
Свободата...
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
- John_Coffey
- Драскач
- Обратна връзка:
Съгласен съм, че не е възможно да си напълно свободен при подобна дефиния на "свобода", но мисля че темата имаше за цел да споделите доколко се приближаваме към това да сме "абсолютно свободни".twiggy написа:да в този смисъл и аз не съм свободна и не мисля че има свободни хораSunny написа:Колкото до мен свободата е:Възможността да живееш без да се съобразяваш с капризите на другите,с предразсъдъци,табута и традиции.Физическата свобода,въпреки че много хора биха казали "Аз я имам" ,не се среща и постига толкова често и лесно.социални животни сме. може да се пренебрегнат табутата но не може да спреш да се съобразяваш с другите
Ами ако някой физически не му позволява да се самоубиеVintersong написа:Казал е, че единственото свободно нещо, което човек може да направи, е изборът да живее или да се самоубие. Избере ли първото, автоматично забравя за свободата.
до известна степен си права, но в университета понякога методите за манипулация са много по-изтънчени, което ги прави и по-опасни....lorie написа:един пример за свобода са 4те години вуниверситета
в училище те карат да присъстваш във всеки час, да си учиш уроците всеки ден и др. неща, а в унито няма такъв филм: ти си преценяваш на коя лекция да отидеш и на коя не, кога да учиш
СВОБОДА
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
- izvynzemno
- Пишете, о, братя
да живееш в хармония с "оковите си"(обстоятелствата, които не можеш да промениш) и да не се концентрираш върху решетките,а да гледаш между тях....абе с едно изречение-колкото по-малко внимание отделяш на ограничениеята,и колкото повече се съсртедоточаваш върху възможностите,които имаш, толкова по-СВОБОДЕН си. 
“Ако мислиш, че това е хаос, трябва да видиш какво има тук”. И му посочи главата си."
(Кърт Вонегът)
(Кърт Вонегът)
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
има толкова много фактори , които ми пречат да съм свободна, но вродената ми в зодията свободолюбивост ме кара винаги да съм контра на всичко , което ме лишава от свободата ми и понякога ми се иска да бях по-покорна ...понякога имам чувството , че не се съобразявам с нищо 
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка: