Въпрос относно Презаписване

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

codename
В началото бе словото

Въпрос относно Презаписване

Мнение от codename »

Значи 2005/2006 бях записан 1 ви курс първи семстър в специялност Приложна Математика, но тъй като поради стеклите се проблеми на главата ми цялата ми година пропадна, тази година кандидатсвах наново но разбира се под стреса под който се намирам, и това че неуспях да се подготвя дори един ден най високата ми оценка от изпита по мат е 4.70 което предполагам , няма да ми стигне за да се запиша в някоя специялност, та така въпросът ми е тъй като едва ли септември месец ще мога да си зема 5 от 8 изпита , какви са възможностите и съществуват ли такива да презапиша годината отново от 1ви курс 1ви семестър?
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Да. Но не се нарича презаписване, а прекъсване. Няма да я плащаш на ново, просто трябва да подадеш молба за прекъсване.
kalinalena
В началото бе словото

Мнение от kalinalena »

Не се ли губят студентски права, ако не си вземеш изпитите от I курс?
Прекъсването означава ли, че трябва да се загуби още една година?
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Да, означава,че губите една година,през която трябва да си вземете изпитите от първи курс.Студентските права се губят, ако 3 години не си вземете изпитите. Сега губите само право на общежитие и на карти за транспорт.Не правото да бъдете студент в университета. Имам познати,прекъсвали след първи курс, взеха си изпитите и една година по-късно минаха във втори.При филологиите е често срещано, заради практическия :roll:
codename
В началото бе словото

Мнение от codename »

Ами аз съм кандидатсвал наново , ако вляза пак същата специалност няма да си загубя, правтото нали. Само дето незнам как ще ходя при секретарката да се отписвам и записвам в едно и също нещо, ще ме изгледа на кръв май а :? :(
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ами ако влезеш същата специалност, според мен няма смисъл да се записваш?Само да и плащаш пак таксата...Ако се отпишеш и презапишеш в нея с новото класиране, ще ти вземат пак пари. Ако само прекъснеш - не плащаш такса , за да повториш годината. :D Въобще как успявате да се натресете в тия казуси :lol:
codename
В началото бе словото

Мнение от codename »

Ау ами аз се записах , ама забравих да се отпиша от старата, и сега какво. Абе те сигурно автоматично ще ме отпишат нали?
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”