Конспирацията на хилядолетието? Не, изпита по английски...
Модератор: Boromir
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Голда ли кълнеш, или СтоеваStark написа:А тоя Голд още го кълнаНо вярно е че по него научих най много
http://jorik.blog.bg/
...............................
- The Puppeteer
- В началото бе словото
-
kravhimikat
- В началото бе словото
Упс, listening.eli_girl написа:ми то вече си има рийдинг,за какво ни е още...
Дали се разбира смисълът на текста се вижда точно от listening comprehension. А езиковата култура и правописът се виждат от есето и от някои части на теста. Вярно е, че има смисъл от диктовката, но трябва да се гледа кое е най-доброто възможно, защото времето е ограничено.Catherine написа:Защо да няма диктовка? Правописът е един изключително важен компонент. Все пак, дори когато говорим за български, не е редно да се пише "самочуствие" "самолед" "ноща" "обеснявам" и т.н. и човек, който допуска такива грешки, не се счита за грамотен и знаещ. Нереално е да се смята, че само граматиката е достатъчна, а правописът не е от значение. А и диктовката не е само за правопис - много често в нея има думи, които звучат еднакво, а се пишат различно (не се сещам как се казваха), и това показва дали възприемаш смисъла на текста, дали можеш да реагираш и бързо да се ориентираш коя е думата, а не да се чудиш десет минути какво да напишеш и да изпуснеш половината диктовка. Така че и в това има много смисъл.
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Е, браво, Старк! Разкри кои сме от мафиятя! Сега как ще се спасим от злоевщите разкрития? 
http://jorik.blog.bg/
-
repi-s-lychec
- Пишете, о, братя
Ами обръснете си главите и ходете само с черни дрехи или се окосмете и ходете само с бели дрехи. Така ще ви помислят или за фолк звезди или сектанти и никой не би се досетил от къде всъщност сте... Всъщност - ще се досетят, аз ще им кажа, смърт на хората със знания и възможности, вечно равенство и комунизъм. Може аз да живея с 1 лев на ден, но ако и съседът живее с толкова всичко е перфектно! Ла ди ди ди да ди дааааааа... Мейк томороу ком ънтил итс ту лейт... Тъпо ми е. Абе вие ше спрете ли да се разправяте с тия езици... Мен ми е повече от ясно, че всички сте перфектни полиглоти и основната част от вас са жертви на образователната система - НО КОЙ НЕ Е? Приемете го, преглътнете го, живейте с болката или станете счетоводители. Всъщност по-добре си живейте с болката. Ае по живо по здраво, че ми писна няма ли да идва понеделник да мирясам и аз ...