Моля, споделете как учите! -сеси,тактит (27.06.2005)

Архив на всички останали категории.
Аватар
guenter
В началото бе словото

Моля, споделете как учите! -сеси,тактит (27.06.2005)

Мнение от guenter »

питам, защото всяка сесия се хвърлям в диви гърчове.ако имаме например 1 седмица преди изпита, мързелувам 5 дена и половина и накрая ми се отелва вола! но не мога и не мога да се насиля да седна да уча по-рано! ПОМОЩ! дайте съвет за борба с мързела или просто ме успокойте, че и вие сте така!
iiccoo

Мнение от iiccoo »

Трябва да седнеш още от начало.Може да е за половин час , но да седнеш.Тогава се убеждаваш , че не е толкова страшно и можеш да го преодолееш.Така бавно придобиваш навик да учиш системно и ти е много по-лесно да започнеш.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

ицо, това ък кой го прави :lol: Гуентер (или както там ти се чете никът), споко и аз съм като теб. На мен започва да ми се повръща в момента, в който започна да уча. Няма никаква сила, която да ме накара да седна повече от два дена по-рано. Ето сега например имах 4 дни (+1 , в който бях на работа). Е, седнах в събота да чета.Толкоз.И освен това мозъкът ми горкият е така изпушил вече от изпити и напрежение, че за цял ден четене нищичко не запомних... :roll: Но просто това с ученето системно - съжалявам, ама съм на 20 години и не ми се учи системно, живее ми се. Освен това юни месец...Как да уча - то време за плаж, за ходене по магазини, за приготвяне на рожден ден...Ми не мога и тва е :evil:
Аватар
Million
В началото бе словото

Мнение от Million »

То ти става навик- като не учиш дълго време после не можеш да се накараш да учиш, ама веднъж свикнеш ли да учиш всеки ден, просто си ставаш и почваш без да се кандардисваш много,
crematory аз пък съм на 18 и също ми се живее, ама зубкам по цял ден от 3-4 седмици насам :( и пак имам чувството, че нищо не запомням, ама всички ми повтарят, че винаги било така докато четеш, после си си ги спомнял нещата - ще видим на 25 юли какво ще си спомня от великото четене по география...
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Да,по добре е да учиш системно ,от опит го казвам!Ще свикнеш,въпросът е доколко си мотивиран да учиш и колко ти е силна волята...Все пак учиш за себе си ,не за някой друг.А после ще ти е малко по-лесно на сесията.Иначе ще се побъркаш... :oops:
iiccoo

Мнение от iiccoo »

Crematory написа:ицо, това ък кой го прави

Ми така като гледам доста хора :P

М/у другото и аз се кефя на Crematory :D
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

И аз имам подобен проблем с ученето... Ама като се чудя дали да
уча, се сещам за един колега, който е пак първи курс и... Не трябва да се срамувате, че учите по цял ден бтв... /ако го правите де.../ Някои колежки казват, че не са учили и нищо не знаят, ама като ги гледам
на изпитите как се представят, минимум 4-5 дни са се зомбирали преди
това... Ама им е сдух да си кажат... Не знам що... /но предполагам/
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

О,за учене по цял ден не може да се говори-поне при мен. :lol: И мен ме хваща як мързел,особено сега.Общо взето уча по малко -примерно по час на ден,зависи,понякога пропускам,но гледам да мина материала преди да почне сесията...После само преговарям,не мога да запомня всичко за 2-3 дни,а и не мога да се концентрирам по цял ден само да чета... :roll: а не виждам защо да се срамуваме,че учим,нали за това сме дошли!
iiccoo

Мнение от iiccoo »

Според мен си е гордост да учиш много.То всеки може да се шляе по кафетата и заведенията , но да седнеш 4-5 часа на ден си е геройство.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Много ясно! :)
Аватар
guenter
В началото бе словото

Мнение от guenter »

то е ясно, че лошо няма да учиш редовно или пък изобщо да учиш! но шапка им свалям на тези, които успяват да се насилят и да седнат над учебниците овреме. а никът ми се чете гюнтер, Crematory :lol:
а само четете или имате някаква "специална" рецепта за запаметяване?съжалявам за въпросите, но нали знаете - сесийно време.. :lol:
Аватар
Million
В началото бе словото

Мнение от Million »

Всеки човек запомня максимално по-различен начин, някой като го четат на глас, други само като гледат това , което трябва да запомнят, аззапомням чрез писане, което е най-бавния начин :( но е най-ефикасниятпоне при мен
Аватар
Million
В началото бе словото

Мнение от Million »

Всеки човек запомня максимално поразличен начин, някой като го четат на глас, други само като гледат това , което трябва да запомнят, други като си водят записки, индивидуално е...
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

guenter написа:а само четете или имате някаква "специална" рецепта за запаметяване?
Специалната рецепта е новите думи по 10 пъти и ако може
да ги науча в контекст... :)За останалите изпити си измислям асоциации
с термините и гледам да не се изложа максимално, като кажа как съм ги запомнил:)
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Рецепта за запаметяване...досега не съм открила :roll: :oops: Всеки път се тюхкам,че уча много ,пък не помня-все едно за пръв път ги чета тия работи-ужас...А като знам някои как запомнят от 1 път четене пред залата...Абе дарба... :cry:
Публикувай отговор

Обратно към “Други”