Моля, споделете как учите! -сеси,тактит (27.06.2005)
Моля, споделете как учите! -сеси,тактит (27.06.2005)
питам, защото всяка сесия се хвърлям в диви гърчове.ако имаме например 1 седмица преди изпита, мързелувам 5 дена и половина и накрая ми се отелва вола! но не мога и не мога да се насиля да седна да уча по-рано! ПОМОЩ! дайте съвет за борба с мързела или просто ме успокойте, че и вие сте така!
-
iiccoo
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
ицо, това ък кой го прави
Гуентер (или както там ти се чете никът), споко и аз съм като теб. На мен започва да ми се повръща в момента, в който започна да уча. Няма никаква сила, която да ме накара да седна повече от два дена по-рано. Ето сега например имах 4 дни (+1 , в който бях на работа). Е, седнах в събота да чета.Толкоз.И освен това мозъкът ми горкият е така изпушил вече от изпити и напрежение, че за цял ден четене нищичко не запомних...
Но просто това с ученето системно - съжалявам, ама съм на 20 години и не ми се учи системно, живее ми се. Освен това юни месец...Как да уча - то време за плаж, за ходене по магазини, за приготвяне на рожден ден...Ми не мога и тва е 
То ти става навик- като не учиш дълго време после не можеш да се накараш да учиш, ама веднъж свикнеш ли да учиш всеки ден, просто си ставаш и почваш без да се кандардисваш много,
crematory аз пък съм на 18 и също ми се живее, ама зубкам по цял ден от 3-4 седмици насам
и пак имам чувството, че нищо не запомням, ама всички ми повтарят, че винаги било така докато четеш, после си си ги спомнял нещата - ще видим на 25 юли какво ще си спомня от великото четене по география...
crematory аз пък съм на 18 и също ми се живее, ама зубкам по цял ден от 3-4 седмици насам
-
iiccoo
- Гост
- Пишеща машина
И аз имам подобен проблем с ученето... Ама като се чудя дали да
уча, се сещам за един колега, който е пак първи курс и... Не трябва да се срамувате, че учите по цял ден бтв... /ако го правите де.../ Някои колежки казват, че не са учили и нищо не знаят, ама като ги гледам
на изпитите как се представят, минимум 4-5 дни са се зомбирали преди
това... Ама им е сдух да си кажат... Не знам що... /но предполагам/
уча, се сещам за един колега, който е пак първи курс и... Не трябва да се срамувате, че учите по цял ден бтв... /ако го правите де.../ Някои колежки казват, че не са учили и нищо не знаят, ама като ги гледам
на изпитите как се представят, минимум 4-5 дни са се зомбирали преди
това... Ама им е сдух да си кажат... Не знам що... /но предполагам/
О,за учене по цял ден не може да се говори-поне при мен.
И мен ме хваща як мързел,особено сега.Общо взето уча по малко -примерно по час на ден,зависи,понякога пропускам,но гледам да мина материала преди да почне сесията...После само преговарям,не мога да запомня всичко за 2-3 дни,а и не мога да се концентрирам по цял ден само да чета...
а не виждам защо да се срамуваме,че учим,нали за това сме дошли!
-
iiccoo
то е ясно, че лошо няма да учиш редовно или пък изобщо да учиш! но шапка им свалям на тези, които успяват да се насилят и да седнат над учебниците овреме. а никът ми се чете гюнтер, Crematory
а само четете или имате някаква "специална" рецепта за запаметяване?съжалявам за въпросите, но нали знаете - сесийно време..
а само четете или имате някаква "специална" рецепта за запаметяване?съжалявам за въпросите, но нали знаете - сесийно време..