Конспирацията на хилядолетието? Не, изпита по английски...
Модератор: Boromir
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Конспирацията на хилядолетието? Не, изпита по английски...
Нямам думи.
Изпитът по английски език ме лиши от наивната ми вяра, че образованието в тази държава с тяло на ориенталска кючекчийка, но с поглед, обърнат на Запад, се гради с усилия и знания. Сега ще се аргументирам. Преди това нека ви кажа, че същият този изпит не ме лиши от самоуважението и самочувствието ми, макар че, без съмнение, такава му е била целта.
Първо, каква беше тази система за оценяване! По миналогодишната оценката ми излиза с 29 стотни повече! Какво пък, ще кажат някои, няма само на теб така да ти се вдигне оценката, ами и на останалите 3264 кандидати, така че все тая... Ама не е все тая. Не се промени начина на оценяване по литература, история, немски. А ние се конкурираме на всички фронтове.
Второ, тая малка сладка книжчица с изпита може всячески да се изнесе 3 дни по-рано... Може под мишница. Може да се цъкне с камерката на средностатистически джиесем, макар че, признавам, голям зор ще е. Може да се мушне дискретно я под врата, я под прозорец. Може директорът на печатница "Изпитни материали" да води и кандидатстудентски курсове - за Бога, в тази страна има толкова прекрасни начини да правиш бизнес! Може да се изкопира не в 3265, а в 3300 копия. И така нататък.
Да, познахте, аз съм поредната провинциална идеалистка, която си мисли, че знае повече от питомник на Първа Английска Великостолична. Познахте и че много ми проличава злобата и обидата от това, че аз самата не съм се справила според очакванията си. Да, познахте, в състояние съм да плюя наред - образователна система, университети-първенци, държавие (безСмислие). Също така виждам под вола корупция, всички сте ми виновни за оценката, но не и аз, поздравления, и за това познахте! Да, и за още нещо сте прави: всеки ПЪРВИ в тази епоха на извращения си мисли, че знае английски, и критерий му е това, че разбира какво пее Еминем/Бритни.
Ама аз не слушам нито Еминем, нито Бритни. И пак знам английски.
..... му, с извинение.
Пожелавам на всички успех на класиранията, на всички с изключение на онези, които решаваха теста два пъти...
Изпитът по английски език ме лиши от наивната ми вяра, че образованието в тази държава с тяло на ориенталска кючекчийка, но с поглед, обърнат на Запад, се гради с усилия и знания. Сега ще се аргументирам. Преди това нека ви кажа, че същият този изпит не ме лиши от самоуважението и самочувствието ми, макар че, без съмнение, такава му е била целта.
Първо, каква беше тази система за оценяване! По миналогодишната оценката ми излиза с 29 стотни повече! Какво пък, ще кажат някои, няма само на теб така да ти се вдигне оценката, ами и на останалите 3264 кандидати, така че все тая... Ама не е все тая. Не се промени начина на оценяване по литература, история, немски. А ние се конкурираме на всички фронтове.
Второ, тая малка сладка книжчица с изпита може всячески да се изнесе 3 дни по-рано... Може под мишница. Може да се цъкне с камерката на средностатистически джиесем, макар че, признавам, голям зор ще е. Може да се мушне дискретно я под врата, я под прозорец. Може директорът на печатница "Изпитни материали" да води и кандидатстудентски курсове - за Бога, в тази страна има толкова прекрасни начини да правиш бизнес! Може да се изкопира не в 3265, а в 3300 копия. И така нататък.
Да, познахте, аз съм поредната провинциална идеалистка, която си мисли, че знае повече от питомник на Първа Английска Великостолична. Познахте и че много ми проличава злобата и обидата от това, че аз самата не съм се справила според очакванията си. Да, познахте, в състояние съм да плюя наред - образователна система, университети-първенци, държавие (безСмислие). Също така виждам под вола корупция, всички сте ми виновни за оценката, но не и аз, поздравления, и за това познахте! Да, и за още нещо сте прави: всеки ПЪРВИ в тази епоха на извращения си мисли, че знае английски, и критерий му е това, че разбира какво пее Еминем/Бритни.
Ама аз не слушам нито Еминем, нито Бритни. И пак знам английски.
..... му, с извинение.
Пожелавам на всички успех на класиранията, на всички с изключение на онези, които решаваха теста два пъти...
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Ще се въздържа от особен коментар, защото мнозина тук ще започнат да бълват огньове от обиди и сарказъм.
Вярвам, че знаеш английски достатъчно добре, за да изкараш нормална оценка. Обаче иди докажи, че тестът е твой, че не е или там каквото и да се окаже. Това са си -50 точки. И нищо не можеш да направиш. Пиеш една студена вода и си казваш, че светът не е свършил.
Вярвам, че знаеш английски достатъчно добре, за да изкараш нормална оценка. Обаче иди докажи, че тестът е твой, че не е или там каквото и да се окаже. Това са си -50 точки. И нищо не можеш да направиш. Пиеш една студена вода и си казваш, че светът не е свършил.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Хмм.. И аз не съм доволна от оценката ми по английски, но още преди да я разбера казах, че този изпит е абсурден и изобщо не дава реална представа за това знаеш ли езика, или не.
Така че.. излишни нерви! Седни и почети малко английски хумор в оригинал и ти гарантирам ако не хубаво, поне по-добро настроение;)
Така че.. излишни нерви! Седни и почети малко английски хумор в оригинал и ти гарантирам ако не хубаво, поне по-добро настроение;)
ем... и аз не съм много доволна от оценката си по английски... в смисъл.. ухх мнгоо обичам да си правя планове.. ако бях изкарала с няколко стотни повече.. ако нз си какво си.. но не става. По математика изкарах 5,30 на математика 2 и се надявах на повече по английски, но уви
незнам дали има хора , които са си купили изпита по някакъв начин , но ми се струва, че и да е имало такива не са били много.В смисъл,че абе тези работи не стават толкова лесно , колкото си ги мислите.Защо на мен никой не ми даде тестът предварително,а?Готвих се при една учителка ,която е преподавала преди в Софийския и повярвайте ми изобщо не беше корумпирана.. просто изпитът наистина е труден!!
пожелавам и аз успех на всички и най-вече на себе си , защото ще ми трябва.. от него сега зависи мечтата ми
незнам дали има хора , които са си купили изпита по някакъв начин , но ми се струва, че и да е имало такива не са били много.В смисъл,че абе тези работи не стават толкова лесно , колкото си ги мислите.Защо на мен никой не ми даде тестът предварително,а?Готвих се при една учителка ,която е преподавала преди в Софийския и повярвайте ми изобщо не беше корумпирана.. просто изпитът наистина е труден!!
пожелавам и аз успех на всички и най-вече на себе си , защото ще ми трябва.. от него сега зависи мечтата ми
metaphor for a missing moment
- JackInTheBox
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
- Курс: трети
- Обратна връзка:
- Flutterby
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Конспирацията на хилядолетието? Не, изпита по английски.
Тук не си права. Аз се явих на изпита по немски и определено мога да кажа, че начинът на оценяване е променен, и то не в полза на кандидатстващите. И ако поразгледаш темите във форума за изпита по немски, ще видиш, че и там има страшно много хора с изключителни познания по езика, които са били ощетени. Изобщо... твърде малко са доволнитеImaLiZnachenie написа:Нямам думи.
Не се промени начина на оценяване по литература, история, немски. А ние се конкурираме на всички фронтове.
I have a Bird in spring
Which for myself doth sing --
The spring decoys.
And as the summer nears --
And as the Rose appears,
Robin is gone.
The spring decoys.
And as the Rose appears,
Robin is gone.
Така е, още повече, че кандидатстващите с английски определено трябва да са по-доволни от тези с немски, пр които оценките като цяло са много по-ниски и повечето специалности, в които се кандидатства и с двете ще бъдат пълни само с хора с английски...ImaLiZnachenie написа:
Нямам думи.
Не се промени начина на оценяване по литература, история, немски. А ние се конкурираме на всички фронтове.
Тук не си права. Аз се явих на изпита по немски и определено мога да кажа, че начинът на оценяване е променен, и то не в полза на кандидатстващите. И ако поразгледаш темите във форума за изпита по немски, ще видиш, че и там има страшно много хора с изключителни познания по езика, които са били ощетени. Изобщо... твърде малко са доволните
What though the radiance which was once so bright
Be now for ever taken from my sight,
Though nothing can bring back the hour
Of splendour in the grass, of glory in the flower;
We will grieve not, rather find
Strength in what remains behind;
Be now for ever taken from my sight,
Though nothing can bring back the hour
Of splendour in the grass, of glory in the flower;
We will grieve not, rather find
Strength in what remains behind;
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Побиват ме тръпки от поредният клонинг на темата "огорчение" Не искам да се спирам на аргументите, въведени в темата, поради самата им абсурдост, а и защото конкретният случай не е най-важното. Просто забелязвам една тревожна тенденция покрай тези вече не знам колко нови теми, от които бликат отчаяние, нихилизъм, цигански клетви(визирам друга тема), параноидни корупционни схеми (и срещу всички тези неща, между другото, няма смисъл да се реагира със сарказъм и контраатаки, нищо не се постига така) . От този начин на поведение действително ме боли. Защото, както споменах вече, се формира една трайна тенденция. На омраза, подозрителност и нихилизъм. Страшното е, че подобни тези се артикулират от хора на по 18-19 години. На тази възраст каквото и да объркаш, можеш да го поправиш (и каквото постигнеш-можеш да сринеш). Но ако на тази възраст вече си изградиш начина на мислене на огорчен и озлобен човек-това вече е опасно. И дано това не са нищо друго, освен проявления на временен афект. Сори за дългия пост
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
pak za izpita po angliiski
Искам да попитам какво ще стане ако когато отида да си видя работата, се окаже,че тя ми е сменена, с цел вкарването на детето на еди-коЙ си....Какво да правя , къде да си търся работата, и какво ще стане ,при условие, че класирането вече е излязло?
6te budem li studenti naesen,ili ne?Tova e vuprosut.....
- Flutterby
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: pak za izpita po angliiski
абе... в никакъв случай не искам да прозвучи обидно, но това не е ли меко казано... абсурдно?ogancho написа:Искам да попитам какво ще стане ако когато отида да си видя работата, се окаже,че тя ми е сменена, с цел вкарването на детето на еди-коЙ си....Какво да правя , къде да си търся работата, и какво ще стане ,при условие, че класирането вече е излязло?
I have a Bird in spring
The spring decoys.
And as the Rose appears,
Robin is gone.
The spring decoys.
And as the Rose appears,
Robin is gone.
За изпита по говорните...
Така и не разбрах на изпита за проверка на говорните и комуникативни способности пишат ли се някакви оценки, и ако да,къде са отразени? И от какъв изпит по събеседване са качили статистика? 
6te budem li studenti naesen,ili ne?Tova e vuprosut.....