За или против квотите по пол?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор

За или против половото разделение и определените борйки

За
320
47%
Против
356
53%

Общо гласове: 676

pafaka
В началото бе словото

Немислещ

Мнение от pafaka »

Може да ви се стори адски тъпо ама вижте какво си мисля аз - има един доста силен аргумент поне в момента половото разделение да си остане а той е КАЗАРМАТА !

Айде да помислим заедно - сигурен съм че ако попитате въпросните момчета, влезли педагогика, дали ако не ги грозеше опасността да влязат в казарма биха записали педагогика - 90% от тях (минимум) биха отговорили отрицателно. 9% процента пък ще са се записали само за да учат в столицата...

Може да ми се смеете и да си мислите че говоря простотии тука ама съм убеден че е така. И не се смейте, а ПЛАЧЕТЕ. Толкова много се изкриви психиката на младите българчета. Плачевно просто. И аз се хващам понякога на какви простотии съм готов за да се размина с отбиването на военния си дълг... УЖАС !!!

Много момичета ако не са приети на първите едно, две до три желания просто оставят за следващата година. И цяла година четат (някои от тях си намират работа за да изкарат и по някой лев - де продавачка, де сервитьотка). Питайте после защо им е висок бала. А голяма част от момчетата, само и само да не влязат в казарма записват "к'вот бъде" (е, някои от тях имат тайни надежди да се прехвърлят някак си)....

Затова поне засега половото разделение трябва да си остане. Ако въобще трябва да има такъв тип изпити де :). Защото гледах тука из форумите някои хора споменаха че според тях това не е законно, не е добре за образованието ни и така нататък ... Това не мога да го коментирам, не ми стига толкова акъла. Ама за половото разделение съм убеден просто. Приятелката ми учи здравата и влезе. И още колко момичета ...
Виждате и че има момичета, които са съгласни че няма да е честно да се съревновават с момчетата (не за тях де :) ). Това не е защото са свикнали да бъдат "мачкани", "тъпкани", "робини" и не знам си още какво, просто повечето от тях (според мен) не понасят мисълта да учат 4 - 5 (или докато не прекъснат :roll: ) години в 100% женска компания. Ако се направи някакво изследване съм сигурен че в смесените специалности ще има далче по - добри резултати, от тези само на момичета или момчета. Знаете ли защо ? Може да ви се стори мнооооого наивно и глупаво (особено от устата на програмист) - защото Господ (или природата, кой как иска да си го разбира) е направил мъжа и жената да се допълват взаимно, не само за "онова дето тате го гледа :)" ...

Те това мислим азе, па журналисте нека си пише, те затова са му напрайли артиа и мастило :)))))))
Мисля, следователно нямам какво друго да правя.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

[quote="Magian"
Точно тук бъркаш. Оценката на един изпит (кандидат-студентският) не е обективно отражение и не отговаря на това дали го можеш или не. [/quote]

и аз мисля че не е много обективна но според теб как по друг начин трябва да се проведе изпита? нали трябва да се отсеят кандидатите? а това дали можеш едно нещо или не си проличава по-късно . не е възможно без да си започнал да се занимаваш с някаква материя да разбереш дали ставаш.
обективен или не изпитът в момента е такъв. еднакъв е и за двата пола и затова мисля че не е честно момиче с 5 да не бъде прието а момче с 3 да бъде само защото квотата го позволява. не че лично съм пострадала от тази система но принципно не ми се струва честно. иначе мен ако питаш местата трябва да бъдат рязко намалени и критериите за прием завишени както и тези в самото следване все пак е важно качеството а не количеството на специалистите в която и да е област.
а що се отнася до дипломирането трябва да ти кажа че всеки веднъж влязъл криво-ляво избутва и се дипломира системата го позволява - можеш да си влачиш изпити, да преписваш и кво ли още не това е положението

едит по отношение на поста на pafkata - е добре нормално ли е да се пускат момчетата само за да отърват казармата?
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

абе, Туиги, рязко намалени, а?

а знайш ли, че в 5 от специалностите, за които кансисатствам, приемат ОБЩО 15 момчета...

викам да стане по едно момче на 2 специалности - нещо като универсален войник :roll:
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Мнение от repi-s-lychec »

Трябва да е физически здрав и полово издръжлив. С други думи - железен и неумираем. 8)
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

не за момчетата а като цяло. не е нормално за мене университета да бълва примерно по 400 юристи на година или 300 МО или 100 педагози там...

Изображение
Аватар
Ivan_Panchev
В началото бе словото

Мнение от Ivan_Panchev »

Не са нормални много работи ако гледаш от грешната страна и разсъждаваш трезво. Ако гледаш правилно всичко се нарежда. А правилно значи да помислиш кой има изгода от всичко това, кой гони парите. А те - парите идват от частните уроци и курсове и този който ги гони е университетският преподавател. Ако се погледне от там всички "абсурди" се нареждат и излиза една нормална корупционна схема.:)
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

е да прав си но това е лошо...

Изображение
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Специално за бройките - каквато е темата, от която отдавна сме се отклонили - няма никаква корупция - чиста необходимост.
Аватар
Ivan_Panchev
В началото бе словото

Мнение от Ivan_Panchev »

Необходимост за корупцията ... да съгласен съм:) Квотие са нужни на корумпираната ни образователна система:)
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Иван Панчев, как пък ти не писна бе, ти и корупцията, и трафика на жени, всичко разкри, що направо не те вземат в НСБОП, ами се разправяш с бройки и кандидатстудентски кампании?
Аватар
Ivan_Panchev
В началото бе словото

Мнение от Ivan_Panchev »

Можеш да попиташ първо с какво съм се занимавал, тогава да ме иронизираш ;)
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

С корупция и трафик на жени?
efegee
Аватар
Ivan_Panchev
В началото бе словото

Мнение от Ivan_Panchev »

С трафик на жени не, но с корупция да.
Аватар
milka
В началото бе словото

Мнение от milka »

Може за конкретно момиче да е несправедливо като види как момче с бал,3 единици по-нисък от нейния влиза, но ако влезе тя и учи 5 години само с момичета и да кажем 2 смотани момчета,пак ще смята,че е несправедливо,а отгоре на това скучно и тъпо.Ще стане първа радетелка за квоти.Питайте някой от педагогическите специалности във ВТУ.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

е тя да учи ли влиза или да се *** :shock:

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”