Спорт екипировка
Модератор: MidwinterSun
Спорт екипировка
здр въпросът ми е следния - университетът ли ми осигурява необходимата униформа при Фехтовката . а също така как и кои определя часа и деня на спорта тъи като в програмата на първокурсниците липса такава информация 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Спорт екипировка
Е то каква екипировка... вие няма да се дуелирате за турнири, а само ще научите основните неща. Иначе си има пътека, маски (не ги наричайте КАСКИ, че ще ви скъсат от подигравки) и оръжия (шпага, рапира и сабя). В първите упражнения дори няма да ползвате такива неща.
Ако човек е редовен, му се събират 20 пъти за тия 9 месеца... което е твърде малко да научиш кой да е спорт, ако ще да е шах, табла, ръгби или т.п.
От студентите се иска - спортно облекло, удобно обувки и желание. Аз ходих 4години на фехтовка, едва на 4тата можех да кажа, че съм научил доста неща - за 1 година малко трудно. Ползвайте интернет за да научите правилата и особеностите, разликите между оръжията, правилата при турнирите и т.н. Не се очаква да ви тренират за да ходите на турнири и да трупате медали... Все пак всички са наясно,че имате и 2 сесии покрай тоя спорт...
Ако човек е редовен, му се събират 20 пъти за тия 9 месеца... което е твърде малко да научиш кой да е спорт, ако ще да е шах, табла, ръгби или т.п.
От студентите се иска - спортно облекло, удобно обувки и желание. Аз ходих 4години на фехтовка, едва на 4тата можех да кажа, че съм научил доста неща - за 1 година малко трудно. Ползвайте интернет за да научите правилата и особеностите, разликите между оръжията, правилата при турнирите и т.н. Не се очаква да ви тренират за да ходите на турнири и да трупате медали... Все пак всички са наясно,че имате и 2 сесии покрай тоя спорт...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
мерси за отговора ,но другият ми въпрос беше - ние ли си избираме кога да караме часа . защото тука има само график определени дни и часове ,а в програмата да първокурсниците не пише нищо за спорта
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А да, сори, това не го видях - програмите за студентите от ЮФ обикновенно (сиреч по вековна традиция) излизат СЛЕД записваняита за спорт.
Т.е. ти ще си избрал час и ден да ходиш на фехтовка, без да знаеш дали няма да си зает с лекции тогава. Затова препоръчвам - запише се следобед да ходиш. Когато ти излезе програмата, ще кажеш на треньорите, че са ти сменили буквално целия график и можеш да ходиш в друг час и ден (ако се налага де) - и просто ще смениш групата по фехтовка. Ако си нацелил точно нещата, може да не ти се налага промяна изобщо, аз един път се бях писал в 14:00 вторник и после програмата ми показа, че вторник имам лекции до 12:00 и упражнение от 17:00... пасна идеално, но е много трудно да се нацели така.
Отделно и не си слагайте фехтовката понеделник, много нанагорно ще ви дойде, обикновенно в ЮФ понеделниците са най-натоварени с лекции.
Т.е. ти ще си избрал час и ден да ходиш на фехтовка, без да знаеш дали няма да си зает с лекции тогава. Затова препоръчвам - запише се следобед да ходиш. Когато ти излезе програмата, ще кажеш на треньорите, че са ти сменили буквално целия график и можеш да ходиш в друг час и ден (ако се налага де) - и просто ще смениш групата по фехтовка. Ако си нацелил точно нещата, може да не ти се налага промяна изобщо, аз един път се бях писал в 14:00 вторник и после програмата ми показа, че вторник имам лекции до 12:00 и упражнение от 17:00... пасна идеално, но е много трудно да се нацели така.
Отделно и не си слагайте фехтовката понеделник, много нанагорно ще ви дойде, обикновенно в ЮФ понеделниците са най-натоварени с лекции.
- Mondscreen
- Паисий
Е то вчера ни излезе програмата. Можеш да си прецениш и да си сигурен. 
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Тук проблемът е обратен - имаш програма, но още няма график за часовете по спорт. Хубаво си си харесал спорт, но може в деня, в който можеш да го посещаваш, да няма групи за него...
И, Mondscreen, в повечето случаи програмата винаги търпи промени поне до средата на октомври... Та, welcome to ЮФ
И, Mondscreen, в повечето случаи програмата винаги търпи промени поне до средата на октомври... Та, welcome to ЮФ
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
- Mondscreen
- Паисий
И на мен ми се стори странно 1-ви поток да имат лекция по ОТД, а 2-ри да нямаме. Ето какъв бил фокусът.Faith_no_more написа:И, Mondscreen, в повечето случаи програмата винаги търпи промени поне до средата на октомври... Та, welcome to ЮФ
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Потърсете програмите за упражненията по групи - винаги има една група която има по-малко упражнения и се чуди кога ще и е липсващото. Програмата винаги има промени, а групите са фехтовка май са си стандартни всяка година?
Потърсете из спортния раздел темата за фехтовката, сигурно имаше. Доколкото помня в петък нямаше, винаги има от 2 и 3 следобед... и в пон и сряда имаше сутринта... от 10:30 или 11:00 нещо такова...
Но при всички случаи можете да си промените групата, ако не ви съвпада. Ако е промяна примерно с 1ч няма да е толкова фатално...
Потърсете из спортния раздел темата за фехтовката, сигурно имаше. Доколкото помня в петък нямаше, винаги има от 2 и 3 следобед... и в пон и сряда имаше сутринта... от 10:30 или 11:00 нещо такова...
Но при всички случаи можете да си промените групата, ако не ви съвпада. Ако е промяна примерно с 1ч няма да е толкова фатално...
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
а за фитнеса някой знае ли тези часове в сайта дали са актуални и за тази година?
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Не, не са актуални - на графика пише 'за учебната 2012/2013г'
Vanity, definitely my favorite sin...