Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)

Мнение от pacho_r »

Хермине написа:При попълването на успех от предходна година (за горни курсове) същият, който е от СУСИ ли се вписва, или да изчисляваме с точност.. т.е. 5.50, 5.25 и прочее?
С точност задължително. СУСИ изчислява единствено 3,5 на 4 наприемер, както си е попринцип. Но след като съберете всички оценки и разделите дори 4,57 да ви излезе - така го вписвате. :)

За първи курс - няма как да си видите стаите предварително. Само когато се настанявате.
crazyyy
В началото бе словото

Мнение от crazyyy »

На мен ми излиза 5,125, което пиша 5,13 нали?
Аватар
pebbles.flinstone
В началото бе словото
Специалност: ПНУП
Курс: първи

Мнение от pebbles.flinstone »

А може ли да се настаня по-рано,т.е. преди 27-ми ?
Réveur
Аватар
cashew
В началото бе словото
Специалност: Molecular Biology

Мнение от cashew »

Ами нееее...... :wink:
Молекулярна Биология - 1 курс
crazyyy
В началото бе словото

Мнение от crazyyy »

pavelcheto написа:Настаняването е от 27 - 30ти, но можем ли по-рано да видим стаите? Защото родителите ми мрънкат постоянно, че трябва да ходя да видя стаята, ако трябвало да се правят ремонти.
Това е мисия невъзможна. Има си процедура. Отиваш и си плащаш на касите, където често има километрична опашка. След това отиваш при домакинката, където също ще трябва да чакаш. Там попълваш едни документи и ЧАК ТОГАВА ПОЛУЧАВАШ КЛЮЧ. Сигурно има процент вероятност домакинката да ти даде ключа, само за да погледнеш стаята, ако и се помолиш, но имайки предвид целия поток студенти, който ще минава през ния, за да се настанява в тези дни, не вярвам да е предразположена да върши услуга на някой, да си погледне стаята. Единствено ако си настанен с някой от горните курсове и той си е в стаята ще можеш да я огледаш и вероятно да оставиш батаж в нея.
pavelcheto
В началото бе словото

Мнение от pavelcheto »

Не ме разбрахте, не искам да се настанявам по-рано. Родителите ми са решили, че общежитието ще има нужда да се ремонтира. Затова искат по-рано да го огледат само, за да решат дали да се прави ремонт.
crazyyy
В началото бе словото

Мнение от crazyyy »

Аз така и ти отговорих. Няма да ти дадат ключ, за да видиш стаята. ;)
Аватар
Bliop
В началото бе словото

Мнение от Bliop »

Избираемите дисциплини и задължително избираемите влизат ли към успеха, който се смята? Също така ИД, на която не си се явил, смята ли се по някакъв начин?
ShinyEpics
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ShinyEpics »

Здравейте! Да Ви задам и аз един въпрос относно общежитията и настняването: Аз и мой приятел попълнихме и изпратихме декларациите, но не се вписахме да сме заедно в стая. Та, сега след като сме ги изпратили има ли начин да ги редактираме или да потърсим помощ от университета, за да може да сме заедно в стая. Ако някой има информация с която би могъл да помогне, ще бъдем благодарни и двамата. :D
Аватар
Vill
В началото бе словото
Специалност: Педагогика

Мнение от Vill »

Окей, настанявето е от 27-ми до 30-ти. Как се взимат ключовете? Какво се плаща? Можем ли от 27-ми вечерта вече официално да си живеем там?
Претендирането, че живеем не ни прави живи ...
Аватар
Acapella
Драскач

Мнение от Acapella »

crazyyy го обясни малко по-нагоре, но пак: плащаш на касите, отиваш при домакинката, попълваш формуляр и си получаваш ключа. От момента, в който ти дадат ключа, решението кога да живееш в общежитието си е твое. Но да, на 27-ми вечерта ще можете да си живеете там.
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
Аватар
Yooo
В началото бе словото
Специалност: Не казвам

Мнение от Yooo »

Колко наема трябва да се платят ... Горе долу колко пари трябва да си приготвим :Д :)
Ако твърде дълго гледаш в бездната, тя ще погледне в теб.
Ницше
Аватар
Acapella
Драскач

Мнение от Acapella »

Според информацията от СБО от тук, трябва да платите наема до края на септември от датата, в която сте се настанили (нещо от сорта на 5-10 лева), гаранционен депозит в размер на три наема, т.е. към 50 лева грубо, 15 лв семестриален депозит и 10 лв за пропуск. Някъде към 80 лева ще ви излезе, зависи от наема де.
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

ShinyEpics написа:Здравейте! Да Ви задам и аз един въпрос относно общежитията и настняването: Аз и мой приятел попълнихме и изпратихме декларациите, но не се вписахме да сме заедно в стая. Та, сега след като сме ги изпратили има ли начин да ги редактираме или да потърсим помощ от университета, за да може да сме заедно в стая. Ако някой има информация с която би могъл да помогне, ще бъдем благодарни и двамата. :D
Не могат да се редактират, след като са подадени и изпратени.
За това, хора, внимавайте, това ви е официалният документ, с който кандидатствате за общежитие.
Пресмятайте успеха си, да не го сбъркате, не забравяйте запазването на стая, ако желаете и всичко друго, което ви е важно.
Vitaliq
В началото бе словото
Специалност: медицинска рехабилитация и ерготерапия

Мнение от Vitaliq »

Мисля че имам проблем.. :(
Подала съм си заявлението за общежитие, получих потвърждение в ЗИМБРА, нооо не мога да вляза в СУСИ !? Сега открих, че и в системата за студентски общежития и в ЗИМБРА също НЕ МОГА да вляза! Моля, дайте ми съвет какво да правя (опцията да звънна в университета май няма да стане там на никой не вдигат телефона от няколко дни) :(
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”