За зайците- намери си познат от твоята специалност

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

hazeleyes
В началото бе словото
Специалност: Неформално образование
Курс: първи

За зайците- намери си познат от твоята специалност

Мнение от hazeleyes »

Вероятно има доста първокурсници като мен, за които местенето в нов град, както и първите седмици в университета биха били по-лесни, ако познаваха някой от специалността си. Предлагам тук да се опитаме да намерим своите бъдещи колеги.. :) :roll:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Re: За зайците- намери си познат от твоята специалност

Мнение от Kristo »

Аз също съм нов у форума. Тази година ми предстои местенето от малкото китно балканско селце Бахчарево, община Котел в голямата, прашна и страшна София. Аз съм най-голямото от 5 деца и съответно първото, което ще учи в университета. Всички се вълнуваме в наше село.

Ще съм първи курс "Експертология и Специалистика", надявам се да се намеря с много от бъдещите си колеги, доколкото разбрах повечето ще са си взели квартири в общежитията на Студентски град. Тук е въпроса може би да попитам, той колко далеч се намира от София и лесно ли е придвижването до там, защото разбирам, че университетските зали са в центъра на града?

Нямам търпение да се запозная с всички, чувам, че студентите са си като едно голямо семейство и си гостуват постоянно. Предполагам ще намера много приятели-експерти и момичета-специалистки. Ха-ха-ха, шегичка със специалността ми. Която е "Експертология и специалистика". Много смешно.

До скоро и ми пишете, чакам ви!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
krisgonev
В началото бе словото
Специалност: Румънска филология
Обратна връзка:

Мнение от krisgonev »

Привет и от мен и от не чак толкова слънчев Бобов дол!Тази година ще съм 1-курс /заек/ със специалност Румънска филология.
А по повод дали е далеч,не се безпокой 280 ще бъде твой верен приятел до университета : )
hazeleyes
В началото бе словото
Специалност: Неформално образование

Мнение от hazeleyes »

Аз ще съм специалност Неформално образование.. ( ако ми се намери някой колега да пише ) ..
А относно 280.. 8 се качват, 2ма слизат .. хахах
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Извинете ме, че не разбирам, но какво е "Неформално образование"? Във всички факултети ли го има, все пак се надявам моята специалност да не е неформална и да си имаме напълно формално и методично образование. Все пак даваме пари за нея, бием толкова път и сме учили толкова много да влезем.

Само една специалност ли е неформална или има някакви критерии? И признават ли после дипломата, ако е неформално образование? Или след като се завърши, може с изпит да се формализира? Много съм объркан! Според вас "Експертология и специалистика" формално образование или не? Не ми се иска да го уча, а да се окаже неформално и да ми се загубят годините.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

krisgonev написа:Привет и от мен и от не чак толкова слънчев Бобов дол!Тази година ще съм 1-курс /заек/ със специалност Румънска филология.
А по повод дали е далеч,не се безпокой 280 ще бъде твой верен приятел до университета : )
Пич, като видиш кога се е регистрирал, според теб сериозно ли говори?
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ейййй, винаги трябва да дойде някой и да развали сеира :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
krisgonev
В началото бе словото
Специалност: Румънска филология
Обратна връзка:

Мнение от krisgonev »

А аз като кон с капаци :D :D :D е не това беше и аз нз. какво :D
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Mondscreen написа:
krisgonev написа:Привет и от мен и от не чак толкова слънчев Бобов дол!Тази година ще съм 1-курс /заек/ със специалност Румънска филология.
Пич, като видиш кога се е регистрирал, според теб сериозно ли говори?
Всъщност баща ми Матей Загорски ме регистрира още като купихме първия си Уиндоус преди години и когато бях 7ми клас. Искаше да проучва университетите, къде може да вляза да уча, да събере мнения и прочее. Също така имам регистрации от този период и в УНСС, НБУ, ПУ и ВТУ. Не виждам никакъв проблем все пак.

Все пак съм първия от семейството, който е бил одобрен да започне да учи висше и най-накрая моята съдбата ще се сбъдне тази есен! Ще уча "Експертология и специалистика", което си е стабилна специалност, надявам се да ми помогне много в живота и след това.

А за автобус 280 искам да попитам, той с прекачвания ли е? Защото от Котел ми изкараха карта за БДЖ и искам все пак да ползвам влакове от Студ. град до София, предполагам ще е по-удобно и по-евтино. Автобусите не са ли по-натоварени и на по-рядки интервали? У наше село автобусът за Котел е на всеки 2ч. а за Сливен е 1 път на ден, без уикенда. Но София като голям град, сигурно може да си позволи автобус на всеки 30мин? Аз все пак искам с влака да пътувам. :salute:
Аватар
MonikaMarinkova
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от MonikaMarinkova »

Леле, започвам да се притеснявам за първата си година с индивиди като вас. ;D
She gave the man nothing but a glance from her eyes.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

:D :D не се притеснявай, те са основно заровени по форумите, не излизат много-много на слънце :P
한류
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

MonikaMarinkova написа:Леле, започвам да се притеснявам за първата си година с индивиди като вас. ;D

Аз съм различен, не съм като другите! Нека бъдем приятели!
adara
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от adara »

Здравей, Кристо, аз също ще съм първокурсничка и се притеснявам. Аз съм от Горно вършило и съм приета в това Неформално образование. Обаче и аз се притеснявам дали ще ми го признаят това като е неформално, изобщо не знам как е станало да съм такова!
А за рейсовете, май има много, мен веднъж тате ме е водил на София и имаше на едно място много рейсове, най-интересното е, че имат едни номерца отстрани на прозорците, ама не разбрах за какво са. Има и влак, но не знам дали има гара на този студентски град, обаче хич няма гледки с тоя влак, понеже все минава през един тунел, а и машиниста кара като луд, направо си е страшно. Ние у наше село имаме каруца и не знам как ще се справям без нея в Софията като дойда, ама тате каза, че ако се налага ще ми прати Пенчо да го яздя. На мен са ми приготвили и 2 носачки и 3 пилета, че да не гладувам и ще им направя един малък курник в стаята, дано съквартирантката ми да няма много кокошки и тя, че да се сдърпат.
Ох, дълго стана, но ми е притеснено, че и малко остана, а аз още и лачени обувки и плисирана пола не съм си взела!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Начи.. Мондскрийн.. камъни по тебе е малко!

ИзбухнАхте у таа тема, вееееее :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

adara написа:Здравей, Кристо, аз също ще съм първокурсничка и се притеснявам. Аз съм от Горно вършило и съм приета в това Неформално образование. Обаче и аз се притеснявам дали ще ми го признаят това като е неформално, изобщо не знам как е станало да съм такова!
А за рейсовете, май има много, мен веднъж тате ме е водил на София и имаше на едно място много рейсове, най-интересното е, че имат едни номерца отстрани на прозорците, ама не разбрах за какво са. Има и влак, но не знам дали има гара на този студентски град, обаче хич няма гледки с тоя влак, понеже все минава през един тунел, а и машиниста кара като луд, направо си е страшно. Ние у наше село имаме каруца и не знам как ще се справям без нея в Софията като дойда, ама тате каза, че ако се налага ще ми прати Пенчо да го яздя. На мен са ми приготвили и 2 носачки и 3 пилета, че да не гладувам и ще им направя един малък курник в стаята, дано съквартирантката ми да няма много кокошки и тя, че да се сдърпат.
Ох, дълго стана, но ми е притеснено, че и малко остана, а аз още и лачени обувки и плисирана пола не съм си взела!
Да! И аз съм на това място с рейсовете, имаше всякакви - ниски, високи, дълги, къси, зелени! Мисля, че общината ще организира нещо за студентите да хващат рейсове от жилищата си до гарата на Студ. град и оттам до София. А инак влакчето си е стабилно, у наше село е бавно защото е нагорнище и мен не ме притеснява. На влизане е проблемно, но ще се държим здраво, горко им на правостоящите.

Инак не ви блазя за селото, ние вече сме само на опели и аудита у наше село, последната каручка се развали през 2006та и кмета Свиленов я запали ритуално и правихме чеверме. Много разчита моето село на туризъм и всички се обогатиха, няма вече селски изпълнения. Даже вече закриха компютърния клуб на хоремага и всеки си има аплети у дома. Вашето село, защо е такова? Не взимате ли помощи от Европейските пари за селяни? Ние така направихме моста, джамбурето и замазахме училището ОУ "Киро Глигоров", където и аз съм учил. В Шофия е голяма лудница, де, там има повече селяни от насело. Но не си работят, защото не им отпускат средства, защото техния кмет не е от БЗНС, не знам с какво се препитават. Затова и тейко ми ме нави да уча "Експертология и Специалистика" за да разширим бизнеса с овце и там и да помагам на земеделците по другите паланки с опит и знание и да вземаме пари. Имало търсене.

Вие какво мислиете за моята специалност? Добра ли е?
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”