Право.

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

chriiss
В началото бе словото

Право.

Мнение от chriiss »

Здравейте, не знам дали това е точният раздел, но е най - подходящият , който намерих. Та, дали е възможно да кандидатствам с оценките от матурата (История и БЕЛ) , вместо с тези от дипломата, тъй като не мисля, че ще са достатъчни. А и четох нещо за предварителен изпит през май месец, на който ако се изкара оценка 6, веднага те приемат в университета. Ще се радвам някой да ми разясни тези въпроси.
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Право.

Мнение от Faith_no_more »

Кандидатства се с два изпита по БЕЛ + История. Оценките от матурата се взимат като балообразуващи оценки (ако си държал такава по история, защото по БЕЛ е задължителна) към оценките от изпитите. Има две кандидатстудентски кампании - една през април, другата през юли. Взимат се по-високите оценки, независимо от коя кампания са получени. И няма такова нещо - изкарал/а 6 и веднага е приет/а. След изпитите се подават документи и следват класирания. И там вече ще стане ясно дали или не.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”