Право.

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

chriiss
В началото бе словото

Право.

Мнение от chriiss »

Здравейте, не знам дали това е точният раздел, но е най - подходящият , който намерих. Та, дали е възможно да кандидатствам с оценките от матурата (История и БЕЛ) , вместо с тези от дипломата, тъй като не мисля, че ще са достатъчни. А и четох нещо за предварителен изпит през май месец, на който ако се изкара оценка 6, веднага те приемат в университета. Ще се радвам някой да ми разясни тези въпроси.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Re: Право.

Мнение от Mondscreen »

chriiss написа:Здравейте, не знам дали това е точният раздел, но е най - подходящият , който намерих. Та, дали е възможно да кандидатствам с оценките от матурата (История и БЕЛ) , вместо с тези от дипломата, тъй като не мисля, че ще са достатъчни. А и четох нещо за предварителен изпит през май месец, на който ако се изкара оценка 6, веднага те приемат в университета. Ще се радвам някой да ми разясни тези въпроси.
Ако държиш матура по История и БЕЛ, щеш не щеш ще кандидатстваш с тях, защото оценките от тях се взимат като балообразуващи. Тоест по БЕЛ задължително държиш, така че ти остава историята. Има предварителни изпити през април и за да участваш в класиране, трябва да си получил положителни оценки и по двата. Ако изкараш 6-ци и на двата - История и БЕЛ (не знам веднъж на колко години се случва) е логично да те приемат, но пак ще си чакаш класирането. Няма такива правила - с 6-ца там или тук те приемат автоматично. Тази година балът за тази специалност буквално се срина, така че можеш да приемеш за митове и легенди историите за много учене и напрягане, за да влезеш в нея. Надявам се да съм бил полезен. :D
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
chriiss
В началото бе словото

Мнение от chriiss »

Благодаря за информацията. Но митовете и легендите за вътрешните изпити са доста плашещи :D
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

chriiss написа:Благодаря за информацията. Но митовете и легендите за вътрешните изпити са доста плашещи :D
Аз ти говоря за подготовката за влизане. Че едва ли не трябва да учиш без спиране през цялата година, за да влезеш. Надявам се излизането да е по-трудно.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”