Общежития

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
STD
В началото бе словото

Re: Общежития

Мнение от STD »

Кога и какви документи трябва да се подават за кандидатстване по социален критерий за общежитие?Приет съм Информатика с бал 19.24(мъже) и предполагам няма да мога да взема общежитие по успех.
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от driplio »

Спокойно, за първокурсниците общежитието е почти на 100% сигурно :lol: .
Иначе за документите-подават се след 01.09, а за допълнителна инф. и т.н. следи сайта на СБО и по-конкретно тази страничка - ЦЪК
ДС - :pukeright:
Maya Jane Cole
В началото бе словото
Специалност: PR
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Maya Jane Cole »

А аз искам да попитам: първокурсниците, които са задочно, имат ли право на общежитие? Защото малко ми се объркаха плановете и се оказа, че всъщност няма къде да остана, а започваме след седмица.. :pale:
Blanco
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от Blanco »

Не, обучаващите се задочно нямат право на общежитие. Най-добре си потърси квартира или може да ползваш общежитие на хотелски начала.
http://uni-campus.net/index.php?section ... ages_id=44
Казах.
Maya Jane Cole
В началото бе словото
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Maya Jane Cole »

Аха, значи евентуално може да се остане там за даден период от време? И предполагам няма краен срок или нещо подобно? А някой знае ли колко време след подаване на документите става настаняването, защото не съм от София и ако ги подам примерно на 2-ри, дали още същия ден ще мога да се настаня или ще трябва да изчакам ден-два? :roll:
П.С.: Благодаря, за полезната информация! :wink:
Etta Place
В началото бе словото

Мнение от Etta Place »

svetlio.varna написа:Не, плащатсе поотделно, но всичко се плаща на касите на СУ в Студентски град.
Касовият бон изглежда долу-горе така:

Наем - 20 лв.
Толпа вода - 8 лв.
Студена вода - 6 лв.
Електроенергия - 5 лв.
---------------------------
Общо: 39 лв.
Много благодаря
Аватар
krisgonev
В началото бе словото
Специалност: Румънска филология
Обратна връзка:

Мнение от krisgonev »

nasetoооо написа:Някой знае ли къде мога да си видя факултетния номер,защото при записването забравих да го запиша на отделно листче?? А ще ми трябва за онлйне регистрацията за общежитие! Факултета е начална и предучилищна педагогика!
Факултетният номер,се намира в студентската ти карта! : )
Blanco
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от Blanco »

Говорим за настаняване на хотелски начала, колкото плащаш – толкова оставаш. Стига да има свободни места. Преди кандидатстудентските изпити реших да остана в общежитията, но нямаше свободни места и ми се наложи да оставам на хотел. Така че предварителна резервация би била от полза, защото предполагам че доста задочници ще искат да се възползват от общежитията.
Maya Jane Cole написа:А някой знае ли колко време след подаване на документите става настаняването, защото не съм от София и ако ги подам примерно на 2-ри, дали още същия ден ще мога да се настаня или ще трябва да изчакам ден-два? :roll:
За какви документи става въпрос? :)
Казах.
Аватар
krisgonev
В началото бе словото
Специалност: Румънска филология
Обратна връзка:

Мнение от krisgonev »

За първокурсниците/както мен/ :D :D :D
За първокурсниците са отделени 23% от легловата база в общежитията на СУ "Св. Климент Охридски". Що се отнася до първоначалните разходи, те са следните: гаранционен депозит в размер на 3 месечни наема (той се връща при напускане на общежитието, след като е установено, че няма щети)- между 50 и 75 лева, семестриален депозит- 15 лева, такса за издаване на пропуск- 10 лева, както и плащане на наема до края на месеца, в които се настанява студентът, т.е. грубо около 100 лева.
Аватар
pifiella
Пишете, о, братя

Мнение от pifiella »

За да кандидатствате не Ви е необходимо друго, освен Вашето Удостоверение за раждане. НО ако вече сте го предоставяли във връзка с предишни Ваши кандидатствания за общежитие и това не Ви е нужно.
Та искам да попитам за какво удостоверение за раждане става дума,при положение,че след 1-ви септември егн-тата ни ще са паролите за регистрация? Изобщо трябва ли да се нося някъде удостоверението?
Много странно е написано,къде и за какво им е акта за раждане? Така написано аз го разбирам,че всеки,който кандидатства за първи път трябва да предостави удостоверението си за раждане,ама къде? И за какво им като вече ми имат егн-то и данните?
А попринцип мразя тъпите въпроси :mrgreen:
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури

Мнение от driplio »

Не знам всъщност за какво им е, но ще трябва да го сканираш/снимаш и да го прикачиш в електронния формуляр(поне така мисля,че беше миналата година :roll:) .
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

pifiella написа:За да кандидатствате не Ви е необходимо друго, освен Вашето Удостоверение за раждане. НО ако вече сте го предоставяли във връзка с предишни Ваши кандидатствания за общежитие и това не Ви е нужно.
Та искам да попитам за какво удостоверение за раждане става дума,при положение,че след 1-ви септември егн-тата ни ще са паролите за регистрация? Изобщо трябва ли да се нося някъде удостоверението?
Много странно е написано,къде и за какво им е акта за раждане? Така написано аз го разбирам,че всеки,който кандидатства за първи път трябва да предостави удостоверението си за раждане,ама къде? И за какво им като вече ми имат егн-то и данните?
А попринцип мразя тъпите въпроси :mrgreen:
Не съм съвсем сигурен, но мисля, че е свързано с проверката на обстоятелството, че родителите ти нямат жилище в София. Затова им е нужно удостоверение за раждане - трябват им не твоите данни, а тези на родителите ти.
krisgonev написа:...т.е. грубо около 100 лева.
Може би 100-120 лв.
Facebook
Изображение
hazeleyes
В началото бе словото
Специалност: Неформално образование

Мнение от hazeleyes »

Казаха ми, че ако си полусирак трябват различни документи ?
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури

Мнение от driplio »

Доколкото си спомням от миналата година - прикачваше се само смъртния акт на починалия родител, ако искаш да ползваш "предимство", което се изразява в получаване на общежитие без участие в класиранията. Виж ТУК-стр.3,т.Ж
Аватар
Yooo
В началото бе словото
Специалност: Не казвам

Мнение от Yooo »

Да попитам и тук... Някой знае ли, дали мога да си подам документите лично (за общежитие) и къде трябва да отида ???
Ако твърде дълго гледаш в бездната, тя ще погледне в теб.
Ницше
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”