Общежития
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Общежития
Кога и какви документи трябва да се подават за кандидатстване по социален критерий за общежитие?Приет съм Информатика с бал 19.24(мъже) и предполагам няма да мога да взема общежитие по успех.
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Спокойно, за първокурсниците общежитието е почти на 100% сигурно
.
Иначе за документите-подават се след 01.09, а за допълнителна инф. и т.н. следи сайта на СБО и по-конкретно тази страничка - ЦЪК
Иначе за документите-подават се след 01.09, а за допълнителна инф. и т.н. следи сайта на СБО и по-конкретно тази страничка - ЦЪК
ДС - 
-
Maya Jane Cole
- В началото бе словото
- Специалност: PR
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
А аз искам да попитам: първокурсниците, които са задочно, имат ли право на общежитие? Защото малко ми се объркаха плановете и се оказа, че всъщност няма къде да остана, а започваме след седмица.. 
-
Blanco
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
Не, обучаващите се задочно нямат право на общежитие. Най-добре си потърси квартира или може да ползваш общежитие на хотелски начала.
http://uni-campus.net/index.php?section ... ages_id=44
http://uni-campus.net/index.php?section ... ages_id=44
Казах.
-
Maya Jane Cole
- В началото бе словото
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Аха, значи евентуално може да се остане там за даден период от време? И предполагам няма краен срок или нещо подобно? А някой знае ли колко време след подаване на документите става настаняването, защото не съм от София и ако ги подам примерно на 2-ри, дали още същия ден ще мога да се настаня или ще трябва да изчакам ден-два?
П.С.: Благодаря, за полезната информация!
П.С.: Благодаря, за полезната информация!
-
Etta Place
- В началото бе словото
Много благодаряsvetlio.varna написа:Не, плащатсе поотделно, но всичко се плаща на касите на СУ в Студентски град.
Касовият бон изглежда долу-горе така:
Наем - 20 лв.
Толпа вода - 8 лв.
Студена вода - 6 лв.
Електроенергия - 5 лв.
---------------------------
Общо: 39 лв.
- krisgonev
- В началото бе словото
- Специалност: Румънска филология
- Обратна връзка:
Факултетният номер,се намира в студентската ти карта! : )nasetoооо написа:Някой знае ли къде мога да си видя факултетния номер,защото при записването забравих да го запиша на отделно листче?? А ще ми трябва за онлйне регистрацията за общежитие! Факултета е начална и предучилищна педагогика!
-
Blanco
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
Говорим за настаняване на хотелски начала, колкото плащаш – толкова оставаш. Стига да има свободни места. Преди кандидатстудентските изпити реших да остана в общежитията, но нямаше свободни места и ми се наложи да оставам на хотел. Така че предварителна резервация би била от полза, защото предполагам че доста задочници ще искат да се възползват от общежитията.

За какви документи става въпрос?Maya Jane Cole написа:А някой знае ли колко време след подаване на документите става настаняването, защото не съм от София и ако ги подам примерно на 2-ри, дали още същия ден ще мога да се настаня или ще трябва да изчакам ден-два?![]()
Казах.
- krisgonev
- В началото бе словото
- Специалност: Румънска филология
- Обратна връзка:
За първокурсниците/както мен/

За първокурсниците са отделени 23% от легловата база в общежитията на СУ "Св. Климент Охридски". Що се отнася до първоначалните разходи, те са следните: гаранционен депозит в размер на 3 месечни наема (той се връща при напускане на общежитието, след като е установено, че няма щети)- между 50 и 75 лева, семестриален депозит- 15 лева, такса за издаване на пропуск- 10 лева, както и плащане на наема до края на месеца, в които се настанява студентът, т.е. грубо около 100 лева.
За първокурсниците са отделени 23% от легловата база в общежитията на СУ "Св. Климент Охридски". Що се отнася до първоначалните разходи, те са следните: гаранционен депозит в размер на 3 месечни наема (той се връща при напускане на общежитието, след като е установено, че няма щети)- между 50 и 75 лева, семестриален депозит- 15 лева, такса за издаване на пропуск- 10 лева, както и плащане на наема до края на месеца, в които се настанява студентът, т.е. грубо около 100 лева.
- pifiella
- Пишете, о, братя
За да кандидатствате не Ви е необходимо друго, освен Вашето Удостоверение за раждане. НО ако вече сте го предоставяли във връзка с предишни Ваши кандидатствания за общежитие и това не Ви е нужно.
Та искам да попитам за какво удостоверение за раждане става дума,при положение,че след 1-ви септември егн-тата ни ще са паролите за регистрация? Изобщо трябва ли да се нося някъде удостоверението?
Много странно е написано,къде и за какво им е акта за раждане? Така написано аз го разбирам,че всеки,който кандидатства за първи път трябва да предостави удостоверението си за раждане,ама къде? И за какво им като вече ми имат егн-то и данните?
А попринцип мразя тъпите въпроси
Та искам да попитам за какво удостоверение за раждане става дума,при положение,че след 1-ви септември егн-тата ни ще са паролите за регистрация? Изобщо трябва ли да се нося някъде удостоверението?
Много странно е написано,къде и за какво им е акта за раждане? Така написано аз го разбирам,че всеки,който кандидатства за първи път трябва да предостави удостоверението си за раждане,ама къде? И за какво им като вече ми имат егн-то и данните?
А попринцип мразя тъпите въпроси
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
- driplio
Не знам всъщност за какво им е, но ще трябва да го сканираш/снимаш и да го прикачиш в електронния формуляр(поне така мисля,че беше миналата година
) .
ДС - 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Не съм съвсем сигурен, но мисля, че е свързано с проверката на обстоятелството, че родителите ти нямат жилище в София. Затова им е нужно удостоверение за раждане - трябват им не твоите данни, а тези на родителите ти.pifiella написа:За да кандидатствате не Ви е необходимо друго, освен Вашето Удостоверение за раждане. НО ако вече сте го предоставяли във връзка с предишни Ваши кандидатствания за общежитие и това не Ви е нужно.
А попринцип мразя тъпите въпроси![]()
Може би 100-120 лв.krisgonev написа:...т.е. грубо около 100 лева.
-
hazeleyes
- В началото бе словото
- Специалност: Неформално образование
Казаха ми, че ако си полусирак трябват различни документи ?
- driplio
Доколкото си спомням от миналата година - прикачваше се само смъртния акт на починалия родител, ако искаш да ползваш "предимство", което се изразява в получаване на общежитие без участие в класиранията. Виж ТУК-стр.3,т.Ж
ДС - 
- Yooo
- В началото бе словото
- Специалност: Не казвам
Да попитам и тук... Някой знае ли, дали мога да си подам документите лично (за общежитие) и къде трябва да отида ???
Ако твърде дълго гледаш в бездната, тя ще погледне в теб.
Ницше
Ницше