Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Re: Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети

Мнение от Надежден Случай »

С тръчаньето и стълбоизкачването нема да и'ам вашите скучни пробуеми,ама сакам манко разяснение за раменната част.
Според гугъл и ютуб войнишката преса си е повдигане на щанга от изправено или седнало положение. То я имам некъде и щанга,амааа по-точно имах,изгубих и следите преди време и може някой да е сметнал,че мястото и вече ни ье у дома,та ще се поразровя и поразпитам,белким извадя късмет да се размята някъде из тавана. :lol: Ама ако нямам тоя късмет,ще се сака да измисля някаква друга тежест - по една в ръка и да ги вдигам по същия начин,само че вместо като щанга,въпросните тежести ще влязат в ролята на гирички. Нали тъй? :roll:
При положение,че това представлява войнишката,вдигането от стоеж си го представям като отпускане на ръцете във вертикално положение и изправянето им,барабар с тежестите,до нивото на раменете,после спускане надолу и пак същото. Не намерих материал за това,ама тъй си обяснявам "вдигане от стоеж".
Ако правилно съм асимилирал мат'риала,то само успоредковото упражнение ще ми е малко трудно да го практикувам,а като гледам то е доста добро средство за тренировка на коремните мускулье. Ще видя какво ще мога да измисля,ама скелето отвън надали ще ми издържи мандахерцането. :mrgreen: За малко да забравя,коремни преси мъч? :scratch:
Направи ми впечатление спорът под статията за кардио,която четох. Аджеба,най-добре ли е да се тича сутрин на гладно или не чак толкова? Или поне какво препоръчвате вие,защото явно не е напълно доказано дали е по-добре така или по друго време?
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Военната преса с дъмбели представлява следното нещо: двете бутилки държи на нивото на раменете, ръцете до тялото, дланите обърнати една към друга. Приклякаш леко и при изправянето вдигаш ръцете над главата.

Така 4 пъти, по 12 повторения, с 60 секунди почивка между серия :)
medicate, medicate
Аватар
Vill
В началото бе словото
Специалност: Педагогика
Курс: първи

Мнение от Vill »

Лично аз .. тичам по 1,5 км на ден.. като всъщност общата ми "тренировка" е 3 км. Една обиколка тичам, една ходя и това се повтаря 5 пъти : )))
И правя стандартни коремни преси.
От храни, напитки и т.н изобщо не се лишавам. Чувствам се малка, за да умирам от глад и да спазвам диети.
Претендирането, че живеем не ни прави живи ...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Една добра диета не означава да гладуваш, всъщност е много противопоказано да го правиш. Просто се стремиш да ядеш максимално необработени продукти, както и никакви вредни мазнини/сладко.

Ако нямаш проблеми с мазнините в тялото, това тичане почти ще ти помогне да поддържаш теглото си в момента. Ако си хапваш нормалното шоколадово блокче/бисквитка/дюнерче/количка ще усетиш ефекта от тях, когато ти се наложи да прекарваш повече време в заседнало положение, било то учене или работа. Ако не прекаляваш, разбира се ;)
medicate, medicate
mmbs
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: кандидат-студент

Мнение от mmbs »

Търговецът на кристал написа:
mmbs написа:...караш всеки ден минимум 1 час...
И се приготвяш да инвестираш някаква сума за Дийп Рилийф, Аулин, Милгама Н (плюс нещо за стомаха, щото го прее*ава много здраво) и забравих какво беше последното в продължение на 20 дни, плюс ластични наколенки и наглезенник, след което повече от година всеки 20 дни кихаш по 30 лв. за глюкозамин. Тук конкретно говори опитът, който е (много) болезнен (и ми струваше много пари: по груби сметки само глюкозаминът ми е бил около 700 лв. за периода, в който го пих). И дори не слагам парите за прегледи при ортопед, понеже на мен ми бяха безплатни.
Забранено ми е дори да си помисля за каране на ски, за каране на колело повече от половин час (а то ме и заболява, ако се опитам), коляното ме боли понякога и просто при клякане и (макар и рядко) при промени във времето.
И всичко това - от каране на велоергометър по горните предписания. Дори не отне много време - за около 2 месеца стана белята и се докарах до почти пълно обездвижване за 2 седмици.
Така че айде по-полека със съветите.
Много е важно как караш и самата техника на каране. Затова съм написал да прочете за работния пулс (което пък изисква закупуването на пулсометър, но не струват милиони, така че споко). Измерваш си го колко е и караш 1 час като гледаш г/д да се движиш в диапазона му. Също така се кара на примерно 2-ра скорост, а не на 10. Евентуално може на 20-30 мин. да покараш на 3-та, но не повече от 4-5 мин., защото тогава започваш да се натоварваш излишно. Смяната на скоростта се прави с цел развиване на прасеца. Да не говорим, че колелото не се кара с петите, а с върха на пръстите, за да може в упражнението да се вкара и глезенът.

А защо се кара поне 1 час .. има 3 етапа, които се делят на: 1) до 20мин. , 2) до 40мин. 3) над 1 час. Нормалното г/д е поне час и 10 мин., защото след минаването на въпросния час тялото започва да отделя това, което му е излишно.

Хранителният режим също е изключително важен. Все пак всяко едно физическо натоварване без нормално хранене е безсмислено.

Някой също беше писал, че тежестите също помагат. Така е. Затова и бях писал да се вземат едни тежести за ръцете и колелото да се кара с тях, като се правят различни упражнения, но това не изисква ходенето във фитнес.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Я... и такава тема имало :shock:
Ето за мотивация:

Изображение
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Не е важното да има тука, посочил бореца десния си бицепс, важното е да има и тука, посочвайки и левия
medicate, medicate
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

По-добре здрав и тъп, отколкото само тъп. :wink:
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Вие сте грозен и слаб?

Елате при нас и ще станете грозен и здрав.
medicate, medicate
Godam
В началото бе словото
Специалност: Българска филология

Мнение от Godam »

В целия си съзнателен живот , никога не съм имам проблеми с подобни глупости като тези и ... направо ще започна да ви хейтя , защото според мен това е мега смешно! ;дддд
Заповядайте бицепци и бицепцки, и хора с желание за мускули , а не кеф и ум ::::
http://vbox7.com/play:8a8ea9c4
http://www.youtube.com/watch?v=RaO4twbD0_Y
каквито и глупости да ми пишете... ще хейтя само! ;д
mmbs
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от mmbs »

Поддържането на добра форма не означава само да изглеждаш като двукрилен гардероб ;)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Препоръчвам ви канала на този пич. Има много готини и полезни видеа.

Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Много е добър Елиът, той повече говори за мотивация, от колкото да показва упражнения.

Между другото Надежден, за упражнения вкъщи ти препоръчвам да видиш профила на Скуби - http://www.youtube.com/user/scooby1961 . За съжаление той вече не поства нови видеа, но за сметка на това има тонове информация от предишни години + хранителни режими тоже.
medicate, medicate
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Нали няма да стане нищо особено, ако, приготвените ми с мляко и мед овесени ядки, постоят 3 часа в раница преди да ги изям на работа? :lol: Кво ли питам, ще станат на рядко ла*но. :lol:
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Нищо няма да им стане, просто ще са сууупер мекички, като каша. Особено ако са от фините овесени ядки.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”