СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от svetlio.varna »

Търговецът на кристал написа:Обикновено настаняването става по специалности/факултети. Примерно в блок 51 са журналисти и пиари, също и хора от българска филология - до запълване на блока. В блок 52 са останалите от БФ и, примерно, славянска филология. Разбира се, има и изключения, където човек от БФ е подал заявление, че иска да е с човек, който учи... физика, да речем. Така става известно разместване, но най-често има големи групи хора от една и съща специалност, настанени в един и същ/съседни блокове. И просто трябва да стискаш палци да се случиш в добър. Балът не играе роля (нали не мислите, че който има 6.00, го слагат в ремонтираните, а който има 4.70, да речем, го дават на хлебарките?).

*Примерът с номера на блока по-горе беше съвсем случаен, не съм живяла и един ден в студентски ад и нямам идея как точно вървят блоковете по специалности, но понеже завърших журналистика, знам, че колегите споменаваха блок 50 и нещо.
Няма нито една дума, която да отговаря на истината в този пост. Понеже имаш 10 блока и 100 специалности. Как в блок да има по 2-3-4 специалности? Аз лично не знам да има блок, в който да няма поне дузина студенти от ЮФ, ФФ, ФСлФ, ФМИ и СтФ... Това, че някои хора си познават само колегите от неговия курс и като вижда по 10 пъти на ден 10 човека от своя курс в един блок, това не означава абсолютно нищо.

Приципно високият успех ти отваря път към по-хубав блок - това е отскоро, но стриктно си го прилагат като принцип. Под хубав блок се има предвид 51 или в краен случай 18. В неразппределените предварително места (иф ю ноу уат ай мийн) се изпращат първокурсниците с по-висок успех. За другте блокове няма хубава-нехубава стая - всичко е общо взето на едно дередже.
Facebook
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Хм. Излиза, че явно аз наистина съм била студентка по много антично време, защото блоковете със сигурност не бяха само 10 по мое време. Но окей, няма да са студенти от 3 специалности, както писах по-горе, ами ще са студенти от 15. Обаче не ги цвъкат един пиар, един физик, един богослов в стая в блок Х, и после един пиар, един медик и един социолог в блок У, а си вървят по специалности, освен в случаите, в които има заявено желание за съжителство с конкретен човек или има нужда от трети за запълване на стаята, или нещо такова. Това имах предвид по-горе и съжалявам, че съм объркала бройката. Някак не си представям, че всичките ми приятели от ФЖМК (плюс няколко познати от Биологическия и няколко от ФМИ) са ме излъгали: масово си бяха с хора от специалността, макар и различни курсове.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
nuketdan
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Курс: първи

Мнение от nuketdan »

Балът ми го изчисли милата лелка, при която си подадох документите във факултета, така че не знам как точно става. Сега много се зарадвах, щом играе роля за стаята, макар и скрита. Благодаря! :)
"Посегнеш ли с ръка, за да погалиш, разместваш въздуха на цялата вселена."
Melter
В началото бе словото

Мнение от Melter »

Как се оформя бала за класиране за общежития?
Аватар
nuketdan
В началото бе словото
Специалност: Логопедия

Мнение от nuketdan »

nasetoооо написа:
CatCh написа:
nuketdan написа:Моят бал за общежитието е 5,96, но изобщо не знам за какво ми е. Дано ми помогне при стаята поне... :D
Извинявай за сигурно тъпия въпрос, но откъде разбра колко ти е бала за общежитието всмис не участваш ли с бала ти от специалността, в която си записан? И друго, като го попълниш това заявление за общежитие, после чакаш септември, за да попълниш онлайн документите или какво се прави?
Бала за общежитието се изчислява по следния начин: делиш си бала с който си влезнaл/а в специалността, на 4 при мах. бал 24 и на 5 ако мах бал е 30 !
"Посегнеш ли с ръка, за да погалиш, разместваш въздуха на цялата вселена."
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Делиш бала от КСК на броя на балообразуващите оценки - 5, 4 или колкото са там.
Facebook
Изображение
ivan.mihov
В началото бе словото

Мнение от ivan.mihov »

Здравейте, може ли да попитам относно настаняването в общежитията и това с кой искаш да си заедно , дали ако някой пише ,че иска да е с мен в една стая на общежитие , но аз не го напиша има ли шанс да ни сложат заедно?
mmmm
В началото бе словото
Специалност: evropeistika
Курс: кандидат-студент

Мнение от mmmm »

здравейте,искам да попитам нещо тъй като на първо класиране не ме приеха,се бях отказал от софийски университет и не съм ходил да се записвам за следващи класирания,обаче току що видях че са ме приели на второ,а дори не съм се записвал,знам че съм изтървал сроковете за записване,но имам ли някакъв друг шанс,примерно при ппопълване на незаети места и тн ? има ли някаква опция за мен :)
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Предвид факта, че не си се записал, когато му е било времето, мисля, че си отпаднал от класацията. До колкото знам, 4то класиране е само за онези, които не са се класирали в нито едно от желанията си на предходните три класирания- нещо, което при теб не се е случило. Съветвам те да отидеш до отдел студенти, за да разбереш какво може да се направи в твоята ситуация. Успех
white_swan
В началото бе словото

Мнение от white_swan »

Знаете ли кога ще бъде четвъртото класиране?
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Краят на август ще излезе заповедта за допълнителното класиране, следи сайта на СУ и няма как да я пропуснеш.
mmmm написа:здравейте,искам да попитам нещо тъй като на първо класиране не ме приеха,се бях отказал от софийски университет и не съм ходил да се записвам за следващи класирания,обаче току що видях че са ме приели на второ,а дори не съм се записвал,знам че съм изтървал сроковете за записване,но имам ли някакъв друг шанс,примерно при ппопълване на незаети места и тн ? има ли някаква опция за мен :)
seduction написа:Предвид факта, че не си се записал, когато му е било времето, мисля, че си отпаднал от класацията. До колкото знам, 4то класиране е само за онези, които не са се класирали в нито едно от желанията си на предходните три класирания- нещо, което при теб не се е случило. Съветвам те да отидеш до отдел студенти, за да разбереш какво може да се направи в твоята ситуация. Успех
Точно така, но с това уточнение, че от Учебен отдел нищо няма да могат да направят за теб, тъй като си има правилник, който трябва да се спазва. Трябвало е да си следиш нещата, защото всичко си е зависило от теб самия.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
elly_vr_
В началото бе словото
Специалност: стопанско управление

Мнение от elly_vr_ »

При записването попълних една декларация, в която изявявам желание да ползвам общежитие, написах си бала и си попълних данните.. Обаче приятели ми казват, че трябва и онлайн да подам документи.. Така ли е? - След като вече съм подала декларация, нужно ли е да правя още нещо или да чакам направо класирането. И между другото кога ще излезе класирането?
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Да, подават се онлайн документите. Въпросната декларация е само за информация на служителите на СУ колко горе-долу първокурсника ще искат да ползват общежитие. Следи и чети ето този сайт - http://uni-campus.net/index.php?section ... es_id=1182 - в него пише всичко, което трябва да знаеш и което би те интересувало. : ))
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
geridem
В началото бе словото
Специалност: английски език
Курс: кандидат-студент

Мнение от geridem »

Аз имам въпрос - медицинско ще ни трябва ли на първокурсниците? Не за общежитие, ами попринцип, в който и да е етап от първата учебна година, понеже живея далеч и трудно ще го взема след като замина за София.
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

geridem написа:Аз имам въпрос - медицинско ще ни трябва ли на първокурсниците? Не за общежитие, ами попринцип, в който и да е етап от първата учебна година, понеже живея далеч и трудно ще го взема след като замина за София.
За учебния процес не мисля, че ти е нужно медицинско.Освен ако ученето не е свързано с някакви пътувания или стажуване, работа и т.н., но това са отделни неща.
Съвсем друг е въпросът, че нищо не ти пречи за 4-5 лв. да си извадиш едно медицинско за всеки случай :D
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”